Brno v druhém utkání na vítězství nedosáhlo, z vítězství se radovali obhájci titulu

Brno v druhém utkání na vítězství nedosáhlo, z vítězství se radovali obhájci titulu

Úspěšný vstup do nové sezóny STILMAT extraligy inline hokeje předvedli hráči IHC Prague Rats, když nedopustili další překvapení na Jižním Městě a poradili si s hráči Brna.

První dvě čtvrtiny se nesly v dosti obdobném duchu. Oba týmy předváděly hru ve velmi vysokém tempu s častým přesunem hry z jedné strany na druhou. Zpočátku měl více štěstí brněnský tým, který navíc po první čtvrtině zásluhou dvou rychlých přesilovkových gólů v krátkém čase Jana Dufka a Dominika Hrachoviny vedl 2:1. Na krysí straně byl úspěšným střelcem jen debutant v dresu Rats Ondřej Poul.

Na tuto hru navázaly oba celky i ve čtvrtině druhé. Z velkého tlaku na obou stranách se ovšem prosadil pouze Petr Šinágl, který tuto velmi vyrovnanou hru poslal po polovině utkání k vyrovnanému výsledku.

V jiném tempu začala druhá polovina utkání, kterou již měli ve své režii hráči Rats. Postupnými trefami Jiřího Brandejského, Petra Šinágla a Martina Tvrzníka odstoupili na rozdíl třech branek, což už do konce zápasu drželi.

Brněnští inlinehokejisté se ovšem pokusili zahrozit ještě v závěrečné čtvrtině. Ta byla opět velmi vyrovnaná a opět přinesla vyrovnaný výsledek. Své střelecké štěstí v této části utkání zkusili Petr Šinágl, který zkompletoval hattrick, ovšem zároveň se držel u každé trefy svého týmu, následně i Adam Přibyl a David Bernad. Stejným počtem tref ovšem Brno zareagovalo, tentokrát v podání Davida Sedláčka, Dominika Hrachoviny a Jana Dufka.

Na výsledku se však již nic zásadního nezměnilo a Pražané si po velmi povedeném výkonu připsali první výhru 8:5.

Martin Mecera (Prague Rats): Projevil se nám začátek sezóny a nesehranost týmu. Musím říct, že první půlku Brno výborně drželo puk a zpomalovalo hru. My jsme je ničím nedokázali překvapit a zareagovat na to. V druhé půlce už jsme přidali větší dynamiku, začali jsme se více držet na puku a tuhle výhodu jsme už přetavili v náš prospěch. Bylo to tím, že jsme zrychlili, kluci už něco lépe sehráli a jsem rád za první vítězství.

Tomáš Kazlepka (Mission Roller Brno): Druhý zápas už pro nás byl o něco náročnější, neboť nám docházely síly. Bylo nás devět a snažili jsme se od počátku soupeře nenapadat, šetřit síly. První čtvrtinu jsme odehráli dobře, drželi jsme puk, v přesilovce jsme se dostali do vedení. Potom jsme ovšem dostali smolný gól na 2:2 a pak už to bylo těžké. Od poloviny utkání se držel soupeř u puku více, my jsme se již těžce dostávali do hry. Rats mají zkušené družstvo, díky čemuž si to celé již pohlídali.



04.05.2019 14:00| 1.kolo| Praha 11 | 54 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
Mission Roller Brno
8:5
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Karlík, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:26IHC Prague Rats-1:0Ondřej PoulMartin Tvrzník, Petr Šinágl
08:10Mission Roller BrnoPPG1:1Jan DufekZdeněk Kubica, Pavel Strýček
08:26Mission Roller BrnoPPG1:2Dominik HrachovinaZdeněk Kubica
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:56IHC Prague Rats-2:2Petr ŠináglDavid Bernad
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:44IHC Prague Rats-3:2Jiří BrandejskýPetr Šinágl
31:08IHC Prague Rats-4:2Petr Šinágl
32:43IHC Prague Rats-5:2Martin TvrzníkPetr Šinágl
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:52IHC Prague Rats-6:2Petr ŠináglRadek Pavlata, David Bernad
38:20IHC Prague Rats-7:2Adam PřibylPetr Šinágl
42:18Mission Roller Brno-7:3David Sedláček
45:38IHC Prague Rats-8:3David BernadPetr Šinágl
47:18Mission Roller Brno-8:4Dominik HrachovinaPavel Strýček
47:59Mission Roller Brno-8:5Jan DufekZdeněk Kubica