První výhra pro Boskovice! Po vydřené bitvě s Roller Stormem zaslouženě berou tři body

První výhra pro Boskovice! Po vydřené bitvě s Roller Stormem zaslouženě berou tři body

Další velmi vyrovnané utkání přinesl duel mezi domácím Roller Stormem Praha proti hostům z Boskovic. Už od počátku se oba týmy přetahovaly v množství útočných akcí, leč o něco blíže výhře byli vždy Boskovičtí. A ti také za ní bez sebevětších obtíží dokráčeli.

Počátek první čtvrtiny přinesl velmi aktivní a gólový hokej. Již na počátku se Boskovice dostaly do vedení díky Filipu Královi a Jiřímu Šmahelovi. Na to ještě ve stejné době zareagoval Martin Matějček. Tlak na obě strany však pokračoval i nadále, přesto jedinou trefu vsítil Zdeněk Petráš, jemuž se povedlo srovnat.

Druhou čtvrtinu zahájil daleko aktivněji moravský tým, který se navíc díky Davidu Šebkovi, Tomáši Müllerovi a Niklasu Külzerovi dostal do tříbrankového náskoku. Domácí tým se vzpamatoval až v závěru této části utkání a snížil na rozdíl jediné branky. Za Storm se v druhé čtvrtině prosadili Jan Kern a Martin Matějček.

Třetí i čtvrtá čtvrtina se nesly v podobném duchu, stejně tak jako čtvrtiny předešlé. Zrovna tak byl k vidění i podobný gólový rozdíl. Ve třetí čtvrtině dočista identický, to když se na jedné straně prosadili Václav Klindera a Zdeněk Petráš, na té druhé pak následně Tadeáš Král a Niklas Külzer.

Závěrečná perioda už přinesla jen jediný gól v podání Davida Šebka. Roller Storm se ještě pokusil masivně zareagovat a ostřelovat boskovickou branku, navíc v úplném konci utkání i v pěti mužích na hrací ploše. K ničemu jim to však nevedlo a Boskovice si připsaly v úvodním kole výhru 8:6.

Pavel Würtherle (Roller Storm Praha): Pokračovali jsme v matném výkonu z minulého zápasu. Soupeř vytrestal řadu našich chyb. Utkání se mi hodnotí špatně, nevyužili jsme některé šance. Celé si to ještě sedá, chybí nám pár hráčů a musíme si k tomu všemu ještě něco říct.

Marek Antal (HC Boskovice inline): Už od počátku jsme drželi to, co jsme si řekli. Drželi jsme se na puku a nepouštěli soupeře do velkých příležitostí. Díky tomu se nám povedlo dovést utkání do vítězného konce.



04.05.2019 16:00| 1.kolo| Praha 11 | 56 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
HC Boskovice
6:8
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Jakub Dědek , Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:56HC Boskovice-0:1Filip Král
02:30HC Boskovice-0:2David ŠebekJiří Šmahel
03:08IHC Roller Storm Praha-1:2Martin MatějčekFilip Novák, Jan Veselý
10:24IHC Roller Storm PrahaSHG2:2Zdeněk PetrášMartin Matějček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:46HC Boskovice-2:3David ŠebekJiří Šmahel
16:31HC Boskovice-2:4Tomáš MüllerDavid Šebek
17:24HC Boskovice-2:5Tadeáš Král
19:28IHC Roller Storm Praha-3:5Jan Kern
22:36IHC Roller Storm Praha-4:5Martin MatějčekJakub Frodl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:23IHC Roller Storm PrahaPPG5:5Václav KlinderaZdeněk Petráš, Jan Veselý
29:56HC Boskovice-5:6Tadeáš KrálMarek Pilát
30:03IHC Roller Storm Praha-6:6Zdeněk PetrášVáclav Klindera
35:20HC Boskovice-6:7Niklas KülzerLukáš Šmíd
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:56HC Boskovice-6:8David Šebek