Slavia dokonale využila domácí prostředí a po dvou letech opět slaví titul!

Slavia dokonale využila domácí prostředí a po dvou letech opět slaví titul!

Závěrečný turnaj CCM extraligy inline hokeje se letos odehrál v pražském Edenu. Právě to se ukázalo být klíčovým faktorem v cestě domácí Slavie za zlatými medailemi! Slávisté v dramatické koncovce semifinále zdolali Beroun, ve finále si poradili s Olomoucí a po dvou letech jsou znovu mistry republiky.


Finále: IHC Eagles Olomouc – IHC Slavia Praha 2:5 (0:1, 1:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Čuřík (L. Cik), 32. L. Vích – 10. Mrňa, 15. Kafka (Bezouška, Mrňa), 17. Malý (Mrňa, Loskot), 36. Loskot, 40. Bezouška (Kafka, Mrňa).

IHC Eagles Olomouc: Sedlář – Bělohlávek, Paška, J. Cik, L. Cik, Husák, L. Vích – A. Vích, Jurák, Čuřík, Korhoň, Handl.

IHC Slavia Praha: Brabec – Toman, Sem, Tondr, Čížek, Malý – Kafka, Loskot, Mrňa, Wurm, Krudenc, Chamrád, Bezouška.

Slavia vstupovala do finále s delším odpočinkem po semifinálové výhře nad Berounem, na druhou stranu Olomouc mohla v závěru své bitvy se Zlínem v pohodě šetřit síly. Zápas zpočátku nabízel vyrovnanou podívanou, ale jakmile se Pražané po devíti minutách dostali do vedení zásluhou Pavla Mrni, nasedli na koně.

Zkraje druhé části to potvrdil gólem krátce po přesilovce Petr Kafka a když v 17. minutě mířil do černého Robin Malý, misky vah už byly nakloněny jasně na stranu Slavie. Jenže Eagles vrátil ještě před poločasem do hry Jakub Čuřík a po úderu Lubomíra Vícha už to bylo jen o gól!

Moment, který se ukázal být klíčovým, přišel čtyři sekundy před třetí sirénou. Hanáci si nechali ujet Marka Loskota, který zvýšil na rozdíl dvou branek. Jakmile pak Pražané využili přesilovou hru zásluhou Michala Bezoušky, bylo rozhodnuto. Slavia má double, týden po juniorech oslavil zlato i její A-tým!

1. semifinále: IHC Berounští Medvědi – IHC Slavia Praha 6:7 sn. (0:0, 1:2, 2:2, 3:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Rubeš, 29. Besser (J. Bernad, Vlček), 34. L. Novák (J. Novák), 38. L. Novák, 39. J. Novák (Přibyl, L. Novák), 45. J. Novák (L. Novák, Tvrzník) – 13. Mrňa (Malý), 22. Loskot (Kafka, Mrňa), 26. Mrňa (Tondr, Loskot), 27. Bezouška (Loskot, Kafka), 38. Mrňa (Kafka), 40. Loskot (Mrňa), rozh. náj. Loskot.

První semifinálový souboj přinesl vůbec nejnapínavější zápletku celé soboty, ve které se potvrdilo, že měření sil Berouna a Slavie rozhodně nebude probíhat v rukavičkách. O co pomaleji se zápas rozjížděl, tím lepší přinesl vyvrcholení! Slavia přitom zkraje třetí čtvrtiny vedla 4:1 a zdálo se, že cestu do finále má otevřenou.

Opak byl ale pravdou – Medvědi se postavili na zadní a zápas dotáhli do prodloužení. Koncovka přinesla hodně emocí, volný metr rozhodčích i řadu zahozených šancí na obou stranách. Nakonec tak o vítězi musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých se Slavia radovala dvakrát, zatímco Beroun ani jednou, byť při jeho posledním pokusu se hráči dlouho dožadovali gólu. Vítězný úder patřil Marku Loskotovi, který stejně jako jeho spoluhráč Pavel Mrňa zaznamenal hattrick.

2. semifinále: IHC Devils Zlín – IHC Eagles Olomouc 5:11 (0:1, 3:3, 1:3, 1:4)

Branky a nahrávky: 13. Holík (Klhůfek), 19. Klhůfek (Jurík), 24. Veselý (Buchta), 28. Vozdecký (Šenkeřík), 39. Veselý (Holík) – 8. J. Cik (Husák), 21. Čuřík, 22. Korhoň (Čuřík), 23. Čuřík, 28. J. Cik (Husák), 33. Handl (J. Cik), 35. Korhoň (Čuřík, L. Cik), 42. Čuřík (J. Cik), 44. Husák (L. Vích), 46. L. Cik (Husák, Čuřík), 48. L. Cik (Čuřík).

Po ryze české bitvě přišlo na řadu tentokrát semifinále ryze moravské. A více než dvě čtvrtiny nabízelo vyrovnaný obraz hry. Do vedení šla jako první Olomouc a soupeři se na čele střídali až do startu třetí části, kdy platil vyrovnaný stav 4:4.

Pak ale z děje zápasu jednoznačně vystoupila převaha Eagles, třetího týmu východní divize základní části. Devils se nezmohli na víc než jednu reakci, zatímco do jejich sítě padal jeden gól za druhým. Když dvanáct sekund před koncem přesně mířil Lukáš Cik, pečetil jednoznačné vítězství Olomouce 11:5. Hattrick slavil Jakub Čuřík, který se navíc asistencí podílel na dalších čtyřech brankách.

Konečné pořadí CCM extraligy 2013/14

1. IHC Slavia Praha
2. IHC Eagles Olomouc
3. IHC Berounští Medvědi
    IHC Devils Zlín

5. Mission Roller Brno
6. IHC Čerti Kladno
7. Střída Sport Pardubice
8. IHC Uherský Brod
9. IHC Roller Storm Praha
10. ILHK Hradec Králové
11. IHC Night Birds Přerov
12. IHC Reflex Uherské Hradiště