Extraligu čeká první hrací sobota, odehraje se šest zápasů!

Extraligu čeká první hrací sobota, odehraje se šest zápasů!

O první květnové sobotě odstartuje základní část Stilmat extraligy inline hokeje 2023. Ve dvou skupinách Západ a Východ se představí celkem deset týmů. Obhájce prvenství z minulé sezony, přerovští Night Birds, čekají zápasy proti Uherskému Brodu a Devils Zlín. Poražený finalista Hradec Králové, který v zápase o titul podlehl Přerovu vysoko 0:7, se utká s dvěma pražskými soupeři – Rats a Roller Storm.

Skupina Západ

V české skupině Západ nejprve dvakrát nastoupí Hradec Králové. Východočeši v domácím prostředí změří síly s loňským čtvrtfinalistou Prague Rats (11:00), poté narazí na druhý celek z metropole Roller Storm (13:00). V 16:30 pak začne duel účastníka posledního Final Four, SK Černošice na půdě hořovických Cvočkařů. Ti se před rokem dostali do čtvrtfinále, kde však nestačili na Hradec Králové.

Účastníci: ILHK Hradec Králové, SK Černošice, IHC Prague Rats, IHC Roller Storm Praha, HC Cvočkaři Hořovice

ROZPIS UTKÁNÍ


Skupina Východ

V moravské skupině nejvyšší soutěže odehraje v rámci prvního kola nejvíce zápasů úřadující šampion z Přerova. Night Birds čekají zápasy jak na půdě uherskobrodských Kanců (11:00), tak ve Zlíně proti Devils (14:00). Mužstvo z Baťova města si loni v extralize zahrálo zápas o třetí místo, ve kterém po třináctigólové přestřelce udolalo Černošice a získalo bronz. Třetí souboj prvního kola skupiny Východ obstarají od 16:00 Boskovice a Mission Roller Brno. Oba jihomoravské týmy naposledy postoupily do čtvrtfinále, do elitní čtyřky ale nepronikly. Boskovice ztroskotaly na pozdějším mistrovi Přerovu, Brno na Zlínu.

Účastníci: IHC Night Birds Přerov, IHC Devils Zlín, HC Boskovice, Mission Roller Brno, IHC KANCI Uherský Brod

ROZPIS UTKÁNÍ