Nepovedený první poločas stál Hradec body, které tak patří Prague Rats

Nepovedený první poločas stál Hradec body, které tak patří Prague Rats

Hradečtí inline hokejisté si výhru v úvodním utkání nového ročníku Stilmat extraligy nepřipsali. V pardubickém azylu totiž podlehli Prague Rats 3:5. Hlavní důvodem prohry byl první poločas, který tým Petra Kuťáka prohrál 0:3. Ani výhra ve druhém dějství nakonec nebyla nic platná. Hattrickem na hostující straně se blýskl kapitán David Bernad.

Začátek utkání patřil přesilovým hrám. Hradečtí dostali hned dvě početní výhody. Ani jednu z nich však využít nedokázali, v té druhé jim navíc po nahrávce Štěpána Turka ujel David Bernad a v závěru vlastního oslabení otevřel skóre. Druhou branku přidal hostující kapitán po osmi minutách hry.  Třetinu hrůzy pro hradecký výběr korunoval Oscar Flynn, který po přesném pasu Ondřeje Šulka využil přesilovou hru a stanovil poločasové skóre 3:0 pro pražské krysy.

Poslednímu finalistovi se nepovedl ani vstup do druhého poločasu. Hned ve třetí minutě se nechal vyloučit David Brožek a nabídnutou přesilovou hru po takřka minutě dokázal využít Petr Hašek po nahrávkách Plose a Tvrzníka. Ač tomu skóre nenapovídalo, tak se hrál vyrovnaný zápas se spoustou šancí na obou stranách. Jan Kolinger v hostující brance však deptal hradecké střelce, obzvláště pak aktivního Filipa Kuťáka. Kouzlo pražského brankáře dokázal odčarovat až deset minut před koncem Štěpán Havránek, který po kombinaci s Kuťákem a Alešem Půlpánem snížil na rozdíl tří branek. Druhou branku hradeckého celku dal o tři minuty později sám kapitán Půlpán, a když se minutu a půl před koncem prosadil Šimon Marha, bylo v malé pardubické hale zaděláno na drama. Domácí však po oddechovém čase odvolali brankáře Mahdala a David Bernad devatenáct vteřin před koncem pečetil jak vítězství svého týmu v prvním utkání sezony, tak i svůj hattrick.


06.05.2023 11:00| 1.kolo| Pardubice| 10 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Prague Rats
3:5
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:2 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Petr Karlík

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:20IHC Prague RatsSHG0:1David BernadŠtěpán Turek
08:20IHC Prague Rats-0:2David Bernad
13:13IHC Prague RatsPPG0:3Oscar FlynnOndřej Šulek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:37IHC Prague RatsPPG0:4Petr HašekLukáš Plos, Martin Tvrzník
29:39ILHK Hradec Králové-1:4Štěpán HavránekFilip Kuťák, Aleš Půlpán
32:58ILHK Hradec Králové-2:4Aleš PůlpánDavid Malík, Filip Kuťák
38:38ILHK Hradec Králové-3:4Šimon MarhaŠtěpán Havránek, David Malík
39:41IHC Prague RatsEN3:5David BernadOscar Flynn