Český tým udolal Španělsko v prodloužení. Do semifinále jde z 1. pozice

Český tým udolal Španělsko v prodloužení. Do semifinále jde z 1. pozice

Napínavý zápas se Španělskem rozhodovalo až prodloužení, v němž Češi zásluhou Tomáše Rubeše dokázali zvítězit 4:3, a získali tak postup z 1. místa skupiny o semifinále. O finále si to rozdají ještě dnes s rivalem z Francie. Druhou semifinálovou dvojici je Španělsko a Itálie.

Českému týmu v úvodu utkání pomohla přesilová hra, kterou využil ve 3. minutě Jakub Bernad, kterému puk dobře přehrál Marek Loskot. Španělsko ale dokázalo najít odpověď. Ve 12. minutě si před Gabrišku nebruslil Daniel Diez Mora, který procpal puk mezi betony českého gólmana.

Když českému byla nabídnuta druhá přesilová hra, soupeř se tentokrát zdárně dokázal ubránit. A tak záhy Španělé dokázali získat vedení. V 18. minutě dostal puk na levý kruh Jordi Martínez Soler a rychlou střelou propálil Gabrišku.

Jenže ještě v závěru přišla odpověď. Před brankou se dobře zorientoval Tomáš Rubeš, který puk posunul na hůl Filipa Kuťáka, jenž srovnal na 2:2.

Vedení Čechům vrátil ve 26. minutě Patrik Šebek, který si v přečíslení zkušeně počkal na vhodný okamžik a pověsil puk pod víko. Za dvě minuty ale Španělé znovu srovnali. Daniel Guttierez Garrido to vzal na sebe, obkroužil českou branku a zasunul pod Gabriškův beton. 

Výsledek už se do konce základní hrací doby nezměnil, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm vítězství českému týmu vystřelil Tomáš Rubeš, který se trefil mezi betony španělského brankáře.

Česko – Španělsko 4:3 pr. (2:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Bernad (Loskot), 20. Kuťák (Rubeš), 26. Šebek, 42. Rubeš (Šebek) – 12. Diez Mora (Cabrera Rosado), 18. Martínez Soler (Mbeinjock Thío), 28. Guttierez Garrido.

Česko: Gabriška – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.

Španělsko: Martín Soeder – Peréz Morera, Cabrera Rosado, Jiménez Rabinal (A), Diez Mora, Diez Fernández (A), Gutierrez Garrido, Tribiňo Cordal, Gargallo Mariner, Martínez Soler, Tomas Palou (C), Mata Picazo, Jiménez Domínguez (A), Mbeinjock Thío.