Půjdeme zápas od zápasu a budeme se zlepšovat, hlásí trenér Martin Mecera. Cílem Prague Rats je medaile

Půjdeme zápas od zápasu a budeme se zlepšovat, hlásí trenér Martin Mecera. Cílem Prague Rats je medaile

Český mistr má před startem Stilmat extraligy exkluzivní možnost, porovnat síly se zahraničními konkurenty z elitních lig. Prague Rats si v Brumově-Bylnici zahrají turnaj Ligy mistrů a rádi by potvrdili úspěch z tuzemského prostředí.

Evropská klubová špička inline hokeje se sjíždí do Česka. V Brumově-Bylnici budou vidět nejlepší týmy ze Španělska, Itálie, Francie i Slovenska. Prague Rats tak nečeká nic jednoduchého. "Respektujeme sílu a kvalitu soupeřů, kteří mají ve svých týmech řadu reprezentantů. Ve Španělsku, Francii i Itálii běží soutěž nebo mají těsně po skončení, čehož jsme si vědomi, ale my chceme co nejlépe reprezentovat český inline hokej," upozorňuje Martin Mecera, který bude jistě sledovat i české reprezentanty v týmech soupeřů.

Prague Rats narozdíl od svých soupeřů neměli mnoho času na přípravu. "Vzhledem k tomu, že naše soutěž začíná až po turnaji Ligy mistrů, tak jsme neměli příliš času, připravovat se. Ale povedlo se nám poskládat konkurenceschopný tým. Nerad to zmiňuji, ale půjdeme zápas od zápasu, abychom se mohli zlepšovat tak, že budeme schopni hrát o medaile," neskrývá ambice trenér Prague Rats. 

"Našim cílem je, abychom se probojovali do play-off a potom to už bude o jednom zápase," dodal Mecera. Rats se ve skupině utkají postupně se všemi týmy a výsledky napoví, jestli budou hrát o medaile nebo jen o umístění v turnaji Ligy mistrů.

Více informací o turnaji naleznete v předchozím článku.