Zlín vyhrál úvodní utkání sezóny v Boskovicích. Čtyřmi góly se na výhře podílel Pavlůsek

Zlín vyhrál úvodní utkání sezóny v Boskovicích. Čtyřmi góly se na výhře podílel Pavlůsek

První zápas nového ročníku se odehrál v Boskovicích mohli jsme vidět na úvod velice vyrovnaný zápas, který nakonec Devils Zlín ve druhém poločase strhli na svou stranu, a sezonu tak otevřeli ziskem tří bodů do tabulky východní divize Stilmat extraligy.

Tento zápas, který odstartoval celou letošní ligu, byl ze začátku velmi napjatý. Ani jeden z týmů si nic nedaroval. Byl to ale hostující Pavlůsek, který dokázal ve 4. minutě skórovat a otevřel tak skóre utkání. Tomáš Pavlůsek se postaral i o druhý gól zlínského týmu, když zamířil přesně pod víko brankáře Külzera. Na další gól jsme si museli chvíli počkat, ale opět to byli hosté, kteří zvýšili své vedení o tři branky. Přesně řečeno, Richard Hrazdíra opět poslal puk do branky Boskovic.

Hned o 78 sekund později se dočkali i domácí prvního gólu. Střelcem se stal Jiří Šmahel, který využil první z akcí, které Boskovice měly. Do konce první dvacetiminutovky se Boskovice chopily příležitostí, které jim Zlín nabídl. Druhý gól měl na starosti Lukáš Šmíd. Minutu a deset sekund před koncem dokázal vyrovnat skóre Tomáš Müller. Boskovice tedy šly do šaten s vědomím, že srovnaly skóre z 0:3 na 3:3 za pět minut.

Druhou periodu začal Zlín hned aktivně a rozjel již nezastavitelný vlak. Tomáš Pavlůsek dokončil svůj hattrick a poslal Zlín opět do vedení hned 10 vteřin od úvodního buly. Hostující Ďáblové měli mnohem více ze hry a tvořili si více akcí. Adam Bachánek zvýšil svou přesnou střelou vedení svého týmu o dva góly.

Tomáš Pavlůsek dal o sobě znovu vědět při svém čtvrtém gólu ve 29. minutě. Další gól do branky Boskovic vstřelil opět Adam Bachánek, když po skvěle nachystané přihrávce od svého spoluhráče vymetl dolní roh Külzerovy brány. Nezastavitelný kolos Zlína ukončil Lukáš Chludil, když zvýšil na 3:8. Poslední korigující gól padl za záda branky Kořínka, když Lukáš Ošlejšek využil zmatku před brankou hostí. Zlín tak vyhrál první utkání v lize poměrem 4:8.


04.05.2024 10:00| 1.kolo| Boskovice| 21 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Devils Zlín
4:8
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Stanislav Cik, Ilona Novotná

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:00IHC Devils ZlínSHG0:1Tomáš PavlůsekLukáš Chludil, David Hrazdira
06:31IHC Devils Zlín-0:2Tomáš PavlůsekAdam Hamrla, Richard Hrazdira
14:20IHC Devils Zlín-0:3Richard HrazdiraAdam Hamrla
15:38HC Boskovice-1:3Jiří ŠmahelLukáš Šmíd, Tomáš Müller
17:43HC Boskovice-2:3Lukáš ŠmídJiří Šmahel, Erik Pospíšil
18:50HC Boskovice-3:3Tomáš MüllerErik Pospíšil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:10IHC Devils Zlín-3:4Tomáš PavlůsekMichal Brida
23:10IHC Devils Zlín-3:5Adam BachánekLukáš Chludil
28:56IHC Devils Zlín-3:6Tomáš PavlůsekMichal Brida, David Hrazdira
29:41IHC Devils Zlín-3:7Adam BachánekFilip Šindelek
34:56IHC Devils ZlínSHG3:8Lukáš ChludilAdam Hamrla
39:08HC BoskovicePPG4:8Lukáš OšlejšekLukáš Šmíd, Erik Pospíšil