Zlínští Devils po Boskovicích vyloupili také Brno

Zlínští Devils po Boskovicích vyloupili také Brno

Inline hokejisté Zlína jsou po úvodním víkend nové sezóny stoprocentní. V druhém sobotním zápase navázali na dopolední výhru v Boskovicích na hřišti Brna, v napínavé bitvě plné emocí zvítězili 6:5.

Utkání začalo lépe pro domácí barvy. Petr Obdržálek z pravé strany nastřeloval kotouč před brankou a jeden z hostů si jej srazil do vlastní branky. Vyrovnání však přišlo za necelou minutu, kdy na levé straně dostal prostor Michal Brída a trefil se přesně nad lapačku Chvátala k bližší tyči. Na začátku jedenácté minuty šli Devils poprvé do vedení, když přesilovku parádní ranou z kruhu využil Lukáš Chludil. Vedení však ani tentokrát nevydrželo moc dlouho, Jan Dufek pálil z mezikruží přes clonu přesně nad vyrážečku Kořenka. Brankové hody pokračovaly a za další minut hosté opět vedli díky krásné akci Davida Hrazdiry. Který si prohodil puk do jízdy mezi nohama a propálil Chvátala pod vyrážečku. Domácí kontrovali šancí Hrachoviny, jež pálil do pravé tyče. V závěru poločasu poprvé vzplály emoce, na trestnou lavici po vzájemném konfliktu usedli Šindelek a Kazlepka.


Zlín v úvodu půle druhé ubránil i další oslabení a přidal čtvrtý zásah, kdy brejk dvou na jednoho vzal na sebe Adam Bachánek a trefil se na bližší tyč. Poté dostal Mission Roller další početní převahu, ale vynikající Kořenek držel své spoluhráče nad vodou. Činil se zejména při dvojité šanci Strýčka, který už u levé tyče zametal puk do prázdné branky, a hostující gólman se skvěle natáhl na čáře. Následně se před ním zjevil osamocen i Drobný a dopadl stejně. Šance poté měli i Zlínští, Chludila po křižném pasu Bachánka vychytal Chvátala. Z protiakce se objevil úplně sám „na hrotu“ Dufka, mezi betony gólmana nepropálil.


Kouzlo Kořenka domácí odčarovali ve 29. minutě, kdy Kučeřík v jasné pozici ještě vylepšil akci doprava na Davida Sedláčka, který zakončoval do úplně prázdné branky. Za půlminutu navíc bylo srovnáno, když nejmladší z bratří Sedláčků Ivo pálil z levého kruhu mimo dosah gólmanovy vyrážečky. Za stavu 4:4 utkání vrcholilo. Šest minut před koncem se před brankou odpoutal Tomáš Pavlůsek a parádně tečoval pobídku Richarda Hrazdiry nad rameno gólmana – 4:5. Domácí poté tlačili, Drobný měl velkou šancí, a zkusili i hru bez brankáře. V té však ujel Richard Hrazdira a zpečetil výhru Devils. Jedenáct sekund před koncem pak ještě snížil dorážkou domácí Pavel Strýček, ale na možné vyrovnání už nezbyl domácím čas.



04.05.2024 14:00| 1.kolo| Brno| 10 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Devils Zlín
5:6
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Šiška, Filip Čech

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:25Mission Roller Brno-1:0Petr Obdržálek
08:19IHC Devils Zlín-1:1Michal BridaTomáš Pavlůsek, Richard Hrazdira
10:20IHC Devils ZlínPPG1:2Lukáš ChludilFilip Šindelek
11:34Mission Roller Brno-2:2Jan DufekRadek Kučeřík, Pavel Strýček
12:57IHC Devils Zlín-2:3David HrazdiraRichard Hrazdira, Michal Brida
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:19IHC Devils Zlín-2:4Adam Bachánek
28:54Mission Roller Brno-3:4David SedláčekRadek Kučeřík, Pavel Strýček
30:25Mission Roller Brno-4:4Ivo SedláčekDominik Hrachovina
33:50IHC Devils Zlín-4:5Tomáš PavlůsekRichard Hrazdira, Michal Brida
39:27IHC Devils Zlín-4:6Richard HrazdiraDavid Hrazdira, Tomáš Pavlůsek
39:49Mission Roller Brno-5:6Pavel StrýčekDavid Sedláček

Fotogalerie

Zobrazit fotografie