Final Four hostí Přerov. Obhájí Prague Rats titul?

Final Four hostí Přerov. Obhájí Prague Rats titul?

Inline hokejisté Prague Rats budou na Final Four Stilmat extraligy usilovat o druhé prvenství v řadě a zároveň obhajobu. V semifinále, které hostí Přerov se utkají se Zlínem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Brno a Hradec Králové. Finalista z minulého ročníku a Východočeši se na Hané představí od sobotních 10 hodin, duel Pražanů s Devils odstartuje v 11:30. Odpoledne se odehrají zápasy o 3. místo a finále.

Mission Roller Brno – ILHK Hradec Králové

Vítěz skupiny Východ z Brna si ve čtvrtfinále play-off poradil s Uherským Brodem 2:0 na zápasy. Mission Roller nejprve doma zvítězil 4:2, v odvetě pak 6:4. V prvním utkání se dvěma brankami do sítě Kanců prezentoval Filip Král, Jan Dufek zase zaznamenal gól a asistenci. Král se pak dvakrát trefil také při druhém střetnutí, kdy jej ještě napodobil Jiří Drobný. Gól a asistenci si připsal Petr Obdržálek. Brno z loňské sezony obhajuje stříbro, ve finále tehdy podlehlo Prague Rats 2:10.

Hradec Králové na předchozím Final Four nestartoval, ve čtvrtfinále porazil 2:0 na zápasy Cvočkaře z Hořovic. Východočeši v obou duelech v Třebechovicích zvítězili rozdílem jediné branky – nejprve 3:2, následně 6:5 po prodloužení. K první výhře jim dopomohly góly Davida Brožka, Tomáše Půlpána a Filipa Hronka, který zaznamenal také asistenci. V odvetě Hronek skóroval dvakrát, Aleš Půlpán se na postupu Hradce mezi nejlepší čtyři podílel pro změnu čtyřmi gólovými nahrávkami.

IHC Prague Rats – IHC Devils Zlín

Prague Rats ve čtvrtfinále play-off 2:0 na zápasy přemohli městského rivala Roller Storm, kterému předtím ve skupině Západ dvakrát podlehli. Stejně jako Hradec Králové dvakrát uspěli hubeným jednogólovým rozdílem – 3:2 po prodloužení a 6:5. V prvním utkání na Nikolajce v barvách Rats dvakrát udeřil Oscar Flynn a Jakub Bernad si vysloužil bilanci 1+2. Během druhého čtvrtfinálového derby se pak Flynn blýskl hattrickem (celkově 3+1), Bernad dvěma góly i asistencemi a Martin Tvrzník brankou a dvěma asistencemi. Černobílí tak nadále mohou pomýšlet na obhajobu prvenství z minulého roku.

Zlín do Final Four postoupil jako jediný z týmů, které se čtvrtfinále zúčastnily jako hůře postavené po základní části. V play-off vyřadil Přerov a vyzkoušel si tak prostředí, ve kterém proběhne i závěrečný turnaj. Devils sice na Night Birds nejprve nestačili 1:6, ve druhém zápase však předvedli obrat ve druhém poločase a výhrou 6:4 si vynutili rozhodující nadstavbu. Lukáš Chludil (celkově 2+1) a Filip Šindelek se o to přičinili dvěma trefami, Jan Ramert třemi asistencemi. Prodloužení vítěze série neurčilo, v následných samostatných nájezdech se jako jediný prosadil kapitán Zlína David Hrazdira a zajistil žlutomodrých vstupenku k bojům o medaile.


Fotogalerie

Zobrazit fotografie