MČR mládeže o víkendu vyvrcholí na Final Four v Přerově!

MČR mládeže o víkendu vyvrcholí na Final Four v Přerově!
autor fotografie: Juniorský hokej

V sobotu 22. a v neděli 23. června se nejlepší inline hokejové týmy utkají v Přerově o tituly mistra České republiky v mládežnických kategoriích od nejmladších přípravek až po nejstarší juniory. Na turnaj Final Four vyšle své zástupce deset klubů, které čeká boj o poháry a medaile. Jako jediný český oddíl dokázali obsadit všechny kategorie zlínští Devils.

FINAL FOUR: JERSEY 53 MČR mladších žáků

Finálový turnaj v Přerově zahájí v sobotu ráno semifinálové zápasy mladších žáků. Ze sedmi účastníků mládežnického mistrovství České republiky se kvalifikovaly čtyři nejlepší a největším favoritem bude tým IHC Devils Zlín, který prošel soutěží bez porážky a ztratil pouze dva body po nerozhodných výsledcích s kroměřížskými Hanáky a Night Birds Přerov. Devils bude čelit v sobotním programu Kroměříži, břeclavským Lvům a letošnímu nováčkovi Warriors Brno.

SO 08:00 SF1 | IHC Hanáci Kroměříž – HCM Warriors Brno Inline
SO 08:50 SF2 | IHC Devils Zlín – HC Lvi Břeclav 


FINAL FOUR: JERSEY 53 MČR dorostu

K mladším žákům se v sobotu přidají taky dorostenci. Čtyři účastníci rovněž vzešli ze sedmi týmů, které ale bojovaly ve dvou divizích a k tomu si navíc zahrály i několikrát mezi sebou. V západní skupině si nejlépe počínali hráči Roller Stormu Praha, za nimž následovali Prague Rats, kterým se ale příliš nevedlo v prolínací soutěži, a tak budou zřejmě největším outsiderem. Na Moravě si postup zajistila suverénní Břeclav, která ze dvanácti zápasů pouze jednou poznala pocit prohry. Účastníky doplní Devils Zlín.

SO 13:00 SF1 | HC Lvi Břeclav – IHC Prague Rats
SO 14:00 SF2 | IHC Roller Storm Praha – IHC Devils Zlín

PŘENOSY ZE SOBOTNÍHO PROGRAMU FINAL FOUR MČR MLÁDEŽE

FINAL SIX: JERSEY 53 MČR starších žáků

Na finálový turnaj starších žáků nepostoupili pouze čtyři týmy, nýbrž rovnou šest. Postup do semifinále mají zajištěni vítězové svých divizí, kým se stali Prague Rats v Čechách a Uherský Brod na Moravě. O postup do semifinále si to další čtyři týmy rozdají ve čtvrtfinále. O postup k medailovým bojům si to v neděli ráno rozdají Boskovice se Zlínem a Roller Storm Praha s domácím Přerovem.

NE 08:00 ČF1 | HC Boskovice – IHC Devils Zlín
NE 08:50 ČF2 | IHC Roller Storm Praha – IHC Night Birds Přerov
NE 08:00 SF1 | IHC KANCI Uh. Brod – Vítěz ČF1
NE 08:50 SF2 | IHC Prague Rats – Vítěz ČF2


FINAL FOUR: JERSEY 53 MČR přípravek

Ze soutěže nejmladších přípravek se kvalifikovali všichni čtyři její účastníci, kteří se sjedou do Přerova v kompletním složení na závěrečný turnaj. O pořadí se rozhodovalo až v samotném závěru soutěže, když Přerov dokázal zdolat Břeclav, čímž si zajistil první místo po dvanácti zápasech úvodní části sezony. Dva nejlepší týmy základní části doprovodí do semifinále Zlín a Boskovice.

NE 09:40 SF1 | HC Lvi Břeclav – IHC Devils Zlín
NE 10:30 SF2 | IHC Night Birds Přerov – HC Boskovice


FINAL FOUR: Extraliga juniorů

Z celorepublikové soutěže juniorské extraligy se kvalifikovaly do Přerova čtyři nejlepší celky. Ve všech dvanácti zápasech základní části se povedlo bodovat pořádajícímu Přerovu, a tak junioři budou největším želízkem v ohni pro domácí oddíl. Největším konkurentem Night Birds budou pravděpodobně Hořovice, které sekundovali tomuto soupeři a až do posledního turnaje ještě usilovali o první příčku. Dalšími semifinalisty jsou IHC Roller Storm Praha a IHC Devils Zlín. Kategorií juniorů vyvrcholí celý víkendový program.

NE 13:50 SF1 | HC Cvočkaři Hořovice – IHC Roller Storm Praha
NE 14:50 SF2 | IHC Night Birds Přerov – IHC Devils Zlín

PŘENOSY Z NEDĚLNÍHO PROGRAMU FINAL FOUR MČR MLÁDEŽE