Junioři v úvodním utkání vyšli střelecky naprázdno a podlehli domácí Itálii

Junioři v úvodním utkání vyšli střelecky naprázdno a podlehli domácí Itálii

První zápas juniorského World Skate Games v italském Roccarasu svedl k souboji Česko s Itálií. Češi na úvod turnaje tahali za kratší konec a nedokázali prostřelit soupeřova brankáře Marianiho, kterému se povedlo vychytat čisté konto. Po porážce 0:2 jsou čeští junioři bez bodů. V dalším utkání je čeká Kolumbie.

Již po dvou minutách hry zvonily tyče české branky, když Italové kombinovali při útočném výpadu a sražený puk se překvapivě odrazil do brankoviště. Český brankář si ještě v tento okamžik mohl ale oddechnout a poděkovat brankové konstrukci. Jenže v 5. minutě se už povedlo Nicolu Novarovi načít gólové skóre zápasu. Sesana mu posunul kotouč a Novara jej z otočky poslal na branku, aby trefil prostor u tyče, kam Jakub Hejpetr nedosáhl.

Srovnat mohl v 8. minutě Alexandr Paták, jemuž se otevřel prostor na levém kruhu, ovšem první vážnější šanci Čechů vyřešil brankář Mariani. Jenže ta byla nadlouho taky poslední. Kolem české branky bylo mnohem více živo a defenziva Hejpetrovi příliš nepomáhala. Až přesilová hra rozvázala českým juniorům trošku ruce, ale žádná ze střel na Marianiho ke srovnání nevedla.

Do druhé poloviny měli Češi aktivní vstup, jenže přibrzdilo je vyloučení a Italové početní výhodu dokázali využít. Ve 27. minutě Samuele Cioccolanti využil pozice a přes clonícího hráče pověsil puk nad rameno Hejpetra, který už nestihl reagovat na skrytý puk. Druhá branka pomohla Italům, kteří diktovali tempo hry a zejména hráli vytrvale na kotouči.

Závěr sice patřil Čechům, jenže radost ze snížení nepřišla. Nejblíž ke gólu byl Matěj Pravda ve 35. minutě, ale zastavila jej tyč. A když Nesrsta nevyužil pasu Adamce před Marianiho, s blížícím se koncem to nevypadalo dobře. Nezměnila to ani závěrečná hra bez brankáře, a tak Češi prohráli na úvod s Itálií 0:2.

Česko – Itálie 0:2 (0:1)

Branky a nahrávky: 5. Novara (Sesana), 27. Cioccolanti (Sesana).

Česko: Hejpetr – Uřičář, Lochovský, Pravda, Paták – Hašek, Schmied, Halbych, Nesrsta – Adamec, Jindrák, Janda, Voděracký

Itálie: Mariani – Oro, Ceccotti, Vellar, Trevisan, Marini, Sesana, Novara, Carli, Marchet, Giorgetti, Niceforo, Cioccolanti, Rossetto, Meconi