První vítězství junioři urvali s Kolumbií. Ze slibně rozehraného utkání bylo ale drama

První vítězství junioři urvali s Kolumbií. Ze slibně rozehraného utkání bylo ale drama

Vydařený úvod, jenže nakonec se Češi ve druhém zápase na World Skate Games na první tři body nadřeli. Když na časomíře po šesti minutách svítil stav 3:0 pro český tým, vypadalo to na klidný zápas, jenže Kolumbii se o minutu později povedlo snížit a až do posledního okamžiku utkání soupeř usiloval o srovnání. Ovšem to už nepřišlo a česká juniorka si připsala výhru 4:3.

Ve 2. minutě zápasu se Čechům vyplatil aktivní nástup. Jan Uříčář natáhl ke střele na pravém kruhu a trefil se přesně ke vzdálenější tyči pod vyrážečku brankáře Lucia. Kolumbijský brankář o minutu později puk ze své branky lovil znovu. Ve 3. minutě napřáhl k tvrdé ráně Alex Nesrsta a Sebastian Lucio inkasoval podruhé. Českým hráčům se po dvou vstřelených brankách rozvázali ruce a kontrolovali hru, což vyústilo brankou na 3:0, kterou po kombinaci s Kristiánem Halbychem zakončil do prázdné branky Ben Adamec.

Jenže Kolumbii se v 8. minutě povedlo snížit. Tobias Mateus i přes faul dokázal zakončit, což překvapilo českého brankáře, který nestihl na jeho střelu reagovat. Tříbrankové vedení mohl Čechům vrátit Matěj Pravda, jenže orazítkoval jen tyč. To napravil ve 12. minutě svým druhým úspěšným zásahem Alex Nesrsta, jenž znovu dostal více prostoru na levém kruhu, než by kolumbijský gólman potřeboval. 

Alex Nesrsta mohl zkompletovat při přesilové hře v 15. minutě i hattrick, jenže sudí nakonec rozpažil, když puk nepřešel údajně brankovou čáru celým objemem. A tak se ke slovu dostala podruhé Kolumbie. Tobias Mateus si v 18. minutě najel k pravé tyči, kam dostal přesnou přihrávku a zakončoval takřka do prázdné branky.

Do druhé části Kolumbijci vyměnili brankáře a čerstvý David Ricardo Torres Cortés přišel do hry s receptem na české střelce. Zuby si na něm totiž v přesilovce vylámal Kristián Halbych a postupně i další střelci. A tak místo uklidňující branky přišlo snížení ve 38. minutě. Juan Calderón prchnul v oslabení do útoku a bekhendový blafák dotáhl k brance na 3:4. To ale bylo z gólového účtu vše, a tak Češi mají v tabulce 3 body za výhru nad Kolumbií.

Kolumbie – Česko 3:4 (2:4) 

Branky a nahrávky: 8. Mateus (Claderón), 18. Mateus (Calderón), 38. Calderón – 2. Uříčář (Pravda), 3. Nesrsta, 7. Adamec (Halbych), 12. Nesrsta (Halbych).

Kolumbie: Lucio (21. Torrés Cortés) – Papagayo, Polania, Mateus, Fajardo Aguirre, Calderón, Restrepo, Toquica, Suarez, Bernal, Pieschacon, Castellanos, Leon

Česko: Hejpetr – Adamec, Paták, Jindrák, Hašek, Lochovský, Janda, Voděracký, Halbych, Schmied, Nesrsta, Pravda, Uříčář