Junioři končí v osmifinále, když těsným výsledkem 1:2 podlehli Španělsku

Junioři končí v osmifinále, když těsným výsledkem 1:2 podlehli Španělsku

Čeští junioři budou z World Skate Games 2024 odjíždět se zklamáním. V osmifinále totiž nedokázali přejít přes Španělsko a budou hrát jen zápasy o umístění. Ráz zápasu určil úvod, když se Španělé brzy prosadili a získali vedení. To se jim povedlo v první polovině ještě o jeden gól navýšit a Češi už pak jen ve druhé části snížili na rozdíl jedné branky.

Už ve 2. minutě se začal rozpadat český plán na postup do dalších bojů. Aitor Markiegi dostal hned dvě možnosti otevřít skóre a po prvním neúspěšném pokusu se mu zadařilo, když dostal spoustu času a prostoru před Jakubem Hejpetrem. Španělé první branka nastartovala, zatímco pro český tým měla opačný efekt. Další příležitost měl Adrian Budia, který ztroskotal na českém gólmanovi, jenž až do 15. minutě držel svůj tým nad vodou.

A právě v 15. minutě se Španělsku povedlo skórovat podruhé. Álvaro Contreras López stál na správném místě, kam se k němu dostal puk a v početní výhodě rozradostnil své spoluhráče. Ve zbytku první poloviny pak Španělé kontrolovali hru.

Lepší vstup měli čeští junioři do druhé půlky. Nejprve střílel Matěj Pravda a hned další možnost měl Ben Adamec. Nepomohla ani početní výhoda a čas nemilosrdně utíkal. Ve 31. minutě sice Pravda po nenápadné střele orazítkoval tyč, jenže na skóre stále svítilo 0:2. Jiskřičku naděje se povedlo vykřesat až ve 36. minutě Matěji Voděrackému, který dorazil v přesilové hře střelu Matěje Pravdy.

Když se neujala štiplavá střela Alexandra Patáka o minutu později a v závěru navíc hráli Češi v oslabení, veškeré naděje se rozplynuly.

Česko – Španělsko 1:2 (0:2)

Branky a nahrávky: 36. Voděracký (Pravda) – 2. Markiegi (Contreras López), 15. López (Markiegi)

Česko: Hejpetr – Adamec, Paták, Jindrák, Hašek, Lochovský, Janda, Voděracký, Halbych, Schmied, Nesrsta, Pravda, Uříčář

Španělsko: Carranza – Budia, Perez, Álvarez Rodríguez, Pascual, Veses Pérez, Markiegi, Luna, Contreras López, Fernández M., Domínguez, González Fernández, Fernández G.