Berounští Medvědi opět nezaváhali a zůstávají neporažení

Berounští Medvědi opět nezaváhali a zůstávají neporažení

Osm zápasů měla na programu v sobotu Stilmat extraliga inline hokeje. Spokojeni mohou být v Brně, kde se místní hráči dočkali dvou výher. Další vítězství si připsali na své konto hokejisté Berouna, kteří tak i nadále zůstávají jediným neporaženým týmem.

Střída Sport Pardubice – IHC Čerti Kladno 7:6 (3:2, 1:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Beneš (Procházka), 8. Hemský (Voříšek, Voženílek), 12. Šťastný (Moučka), 24. Šťastný (Moučka), 25. Voříšek, 35. Beneš, 47. Beneš – 2. Piskáček (Vlček), 5. Redlich (Vyskočil), 19. Vyskočil (Vlček), 21. Redlich (Vlček, Kameš), 26. Kameš (Redlich, Vlček), 48. Vlček (Kameš)

V prvním z dnešních dvou utkání STILMAT extraligy inline hokeje se proti sobě v Pardubicích postavili domácí Střída Sport a IHC Čerti Kladno. Hosté již v páté minutě vedli o dvě branky, když první vsítil v čase 1:02 Jan Piskáček a v čase 4:56 zvýšil Tomáš Redlich. Pardubicím se ale během následujících sedmi minut podařilo vstřelit tři branky a po první čtvrtině vedli o gól. Prosadili se Petr Beneš, Marek Hemský a Tomáš Šťastný. V závěru druhé čtvrtiny padly další tři branky, z toho dvě do pardubické sítě, což znamenalo, že po druhé čtvrtině byl stav vyrovnaný 4:4. Po třetí čtvrtině domácí vedli 6:5 a v té poslední pečetil výhru střelou do prázdné branky Petr Beneš. Konečný stav zápasu 7:6.

ILHK Hradec Králové – IHC Berounští Medvědi 4:7 (2:0, 1:2, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Svoboda (A. Půlpán, Šafránek), 6. Šafránek, 22. Plášil (A. Půlpán), 41. Čáp – 17. J. Novák (L. Novák), 22. D. Bernad (J. Bernad), 26. Tvrzník, 33. D. Bernad (J. Bernad), 36. Tvrzník (L. Novák), 46. J. Bernad (D. Bernad), 46. Brandejský (J. Bernad, Rubeš)

Před utkáním byli za favorita považováni hokejisté Berouna. V první čtvrtině se však Východočeši vzepřeli papírovým předpokladům a vyhráli ji 2:0. Ve druhém dějství dokázali Medvědi vyrovnat, poslední slovo měli však znovu domácí a tak byl stav po dvou čtvrtinách 3:2 pro Hradec. Další dvanáctiminutovka však patřila Berounu, který dokonale otočil vývoj zápasu a dostal se i díky brance v poslední vteřině třetího dějství do vedení 5:3. V závěrečné čtvrtině si hosté hlídali své vedení a pouštěli Východočechy do zakončení jen sporadicky. Přesto domácí dokázali snížit na rozdíl jediného gólu. V samotném závěru duelu vrhli Hradečtí všechny své síly do útoku a otevřeli tak zadní vrátka, čehož dokázali Medvědi využít. Během necelé minuty vstřelili dvě branky a stanovili tak konečný stav utkání na 7:4 pro Beroun. Berounští Medvědi tak zůstávají bez ztráty kytičky 1. místě tabulky, zatímco Východočechy čekají tuhé záchranářské boje.

Mission Roller Brno - IHC Devils Zlín 8:3 (1:0, 2:1, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 9. Skácel R. (Obdržálek), 13. Strýček (Šebek, Kubica), 17. R. (Obdržálek, L.), 32. Kubica, 36. Šebek (Strýček), 38. Skácel R. (Rosendorf, Skácel L.), 38. Skácel R. (Skácel L.), 48. Kazlepka (Krejčiřík) – 18. Vozdecký (Goiš), 39. Brida (Haloda, Goiš), 39. Váňa (Brida)

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. Ti si dokázali v prvních sedmnácti minutách vytvořit náskok tří branek, kterým nedokázal zabránit ani gólman Zlína Libor Kašík. Hosté se dotáhli na ztrátu dvou branek před druhou přestávkou. Jenže Mission dokázali v druhých dvou čtvrtinách nasázet pět branek a hosté jen dvě, takže se nakonec drama na závěr nekonalo. V úvodu si zlínští zavinili takovou ztrátu částečně svým četným vyloučením. Ale i domácí nebyli nejvzornější, zejména v druhé polovině. Měli ale více štěstí a v oslabení neinkasovali. 

IHC Night Birds Přerov - IHC Eagles Olomouc 3:6 (0:3, 1:0, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 16. Zbořil, 28. Andrýsek (Lechner, Hanák), 40. Hanák (Ferenc) – 6. Čuřík (Roupec), 6. Handl (Šimo, J. Cik), 10. Husák, 37. Cik (Cik), 38. Handl (Roupec, Paška), 47. Jurák (Paška, Husák)

Moravské derby mezi Přerovem a Olomoucí začala lépe Olomouc, která vyhrála hned první čtvrtinu hladce 3:0. Domácí se z tlaku Eagles oklepali až ve druhé čtvrtině, kdy se jim podařilo snížit z hokejky Mikuláše Zbořila, jenž překonal z dorážky ležícího Sedláře. Ve třetí čtvrtině ještě dokázali domácí snížit a hosté se o výsledek začali bát. Vše ale změnila poslední čtvrtina, kterou hosté opět ovládli a dokráželi k zasloužené výhře 6:3.



ILHK Hradec Králové – IHC Roller Storm Praha 10:6 (2:0, 3:0, 2:2, 3:4)

Branky a nahrávky: 8. T. Půlpán (Plášil), 11. Šafránek (A. Půlpán, Čáp), 17. A. Půlpán (Svoboda), 20. T. Půlpán, 23. Šafránek (Čáp), 30. A. Půlpán (Šafránek), 36. Šafránek, 42. Popela (Svoboda), 44. Svoboda, 45. A. Půlpán (Šafránek) – 29. Petráš, 35. Belay (F. Bílek), 37. Petráš (Klindera), 39. Novák (Bláha, Petráš), 43. Belay (F. Bílek), 48. Petráš (D.Bílek, Arnošt)

V souboji dvou týmů ze spodních pater tabulky se očekával bojovný a opatrný inline hokej. Opak však byl pravdou a v hradecké FORTUNA Aréně byli diváci svědky celkem 16 branek! Do zápasu lépe vstoupil domácí Hradec Králové a po úvodní čtvrtině vedl 2:0. I v následujícím dějství Východočeši na palubovce dominovali a po polovině utkání tak svítil na světelné tabuli jednoznačný stav 5:0. Ve třetí dvanáctiminutovce se dvakrát prosadili i hokejisté Stormu, Hradec však dokázal korigovat rovněž dvěma góly. Závěrečné dějství, to byla gólová přestřelka se vším všudy. Padlo v ní celkem 7 branek, ale protože se pravidelně trefovali i domácí hokejisté, zvítězil Hradec Králové zcela po zásluze 10:6.

Střída Sport Pardubice – IHC Slavia Praha 5:7 (1:0, 2:1, 2:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 12. Šťastný (Procházka), 18. Šťastný, 22. Hlaváček (Beneš), 25. Procházka (Šťastný), 29. Procházka – 15. Tondr (Mrňa), 26. Sem (Mrňa), 28. Wurm, 42. Černoch (Chamrád), 43. Sem, 44. Chamrád (Mrňa), 46. Wurm (Mrňa).

Ve druhém sobotním zápase se Pardubicím do cesty postavila Slavia, která přijela se šesti hráči do pole, a přesto dokázala na východě Čech urvat tři body za vítězství 5:7. Hosté sice po úvodních dvou čtvrtinách prohrávali 3:1 a po třetí části 5:3, v poslední fázi hry ale dokázali Pražané čtyřmi góly dokonale otočit vývoj zápasu a i přes početní převahu domácích zvítězili konečným výsledkem 7:5.

Mission Roller Brno - IHC Uherský Brod 5:4 (0:0, 3:0, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Kazlepka (Obdržálek), 17. Brzobohatý (Strýček), 20. Skácel R. (Strýček), 25. Šebek, 48. Obdržálek (Strýček) – 26. Vyoral (Vaněk J.), 34. Heča (Woska), 35. Pavlůsek (Doležálek), 42. Vyoral (Woska, Haloda)

Domácí si počkali na první trefu až do druhé čtvrtiny. V té si vytvořili slušný náskok, který ještě natáhli po polovině utkání. Jenže hosté ze spodních příček tabulky nezaháleli a dokázali manko stáhnout na 4:3 a poté i vyrovnat na 4:4. O drama tak bylo postaráno. Jenže v poslední minutě využil přesilovku Petr Obdržálek a o vítězi bylo jasno. Hostující Jaroslav Vaněk navíc obdržel osobní trest za nesportovní chování, když úplně nesouhlasil s rozhodčími.

IHC Night Birds Přerov - IHC Nový Jičín 6:4 (2:1, 1:0, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 7. Ferenc (Hanák, Ditrich), 10. Jergl, 23. Vaněk (Jergl, Andrýsek), 34. Gremlica, 46. Vaněk, 48. Andrýsek (Jergl) – 5. Hruška (Andrýsek), 34. Zedník (Šebek), 40. Kovařčík (Christov, F. Chvostek), 46. Toman (Zahradníček)

Ve druhém domácím duelu se Night Birds začalo hned od začátku dařít poněkud lépe. Do vedení se sice dostali po nenápadné akci hosté, když se parádně do šibenice prosadil Jakub Hruška, poté ale srovnal za domácí Ferenc a stav utkání otočil ve prospěch domácích Aleš Jergl. Zlomový moment přišel ve 34. minutě, kdy obrana Nového Jičína zapomněla unikajícího Martina Gremlicu, který se v zakončení nemýlil - 4:2. Hosté poté sáhli k power-play a dokázali snížit dokonce zase na rozdíl dvou branek. Veškerou naději Nového Jičína ale utnul trefou do odkryté klece Andrýsek.