Nedělní zápasy nabídly divákům sedmdesát branek

Nedělní zápasy nabídly divákům sedmdesát branek

Šest zápasů z osmi má za sebou z nedělního programu Stilmat extraliga inline hokeje, která divákům v halách nabídla sedmdesát branek. Jen diváci v Praze na Slavii neviděli ani jedinou, neboť jak Hradec Králové, tak Pardubice ke svým utkáním nedorazili.

IHC Uherský Brod – IHC Devils Zlín 4:8 (2:2, 2:2, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Surý (Heča, Doležálek), 11. Heča (Surý, Šiler), 16. Šiler (Surý, Doležálek), 20. Doležálek (Heča, Surý) – 4. Zámorský (Brída, Vozdecký), 8. Vozdecký (Holík), 18. Holík (Zámorský), 22. Vozdecký (Klhůfek, Holík), 27. Holík (Vozdecký, Zámorský), 28. Jurík (Klhůfek), 36. Haloda (Klhůfek), 37. Holík (Jurík)

Do zápasu vstoupili lépe hráči Uherského Brodu. Ti se totiž hned po 44 sekundách hry ujali vedení, když se trefil Dušan Surý. Zlínští ale zásluhou Petra Holíka a Martina Vozdeckého otočili skóre ve svůj prospěch, načež ještě před koncem první čtvrtiny vyrovnal Jan Heča. Na počátku druhého dějství šli domácí do vedení, prosadil se Milan Šiler. Když poté Petr Holík zařídil vyrovnání, vzal si Uherský Brod své ztracené vedení zpátky prostřednictvím branky Radima Doležálka. Pak už ale pálili jen zlínští Devils. Po vyrovnání Marka Vozdeckého přišla rozhodující třetí čtvrtina, kdy se nejprve trefil Petr Holík, po něm David Jurík a nakonec i Marek Haloda. V poslední čtvrtině svůj hattrick dokonal zlínský forvard Petr Holík, čímž tak pečetil skóre na konečných 8:4 pro jeho celek.

IHC Eagles Olomouc – IHC Nový Jičín 9:5 (3:2, 3:0, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Šimo (J. Cik), 5. Šimo (Duba), 11. J. Cik (Handl), 17. Šimo (J. Cik, L. Cik), 21. Handl (J. Cik), 23. Roupec (Šimo, Musil), 26. Šimo (Duba), 38. Husák (Jurák, Paška), 44. Duba (Šimo, Roupec) – 6. M. Chvostek (F. Chvostek), 7. Gilar (Toman, Brynecký), 30. Ohera (Uhlár, Brynecký), 36. F. Chvostek (Ohera), 40. Toman (Hruška).

Olomoučtí hokejisté v nedělním zápase navázali na svou sérii vítězství, když doma porazili Nový Jičín 9:5. Hanáci se brzy ujali dvougólového náskoku, avšak téměř okamžitě o něj přišli. Do konce úvodní čtvrtiny však získali zpět alespoň vedení o jednu branku. Na začátku druhé části měli hosté spoustu šancí na další srovnání, jenže místo toho sami třikrát inkasovali. Olomouc si tentokrát výsledek pohlídala, a nakonec tak dokráčela k pohodlnému triumfu. Čtyřmi brankami se v jejím dresu blýskl Michal Šimo.

IHC Čerti Kladno - IHC Berounští Medvědi 5:7 (0:1, 1:2, 2:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 15. Jiřík, 30. Vlček (Redlich), 33. Petrák (Strnad, Jiřík), 46. Jiřík (Redlich, Strnad), 47. Kameš (Petrák) – 8. Tvrzník (J. Novák), 13. D. Bernad (J. Bernad), 24. Šinágl (Rubeš, J. Bernad), 31. D. Bernad (Brandejský), 37. Šinágl (L. Novák, J. Bernad), 42. Pavlata (J. Bernad), 43. Šinágl (J. Novák).

Zatím neporažený Beroun přijel do Kladna s touhou prodloužit svojí sérii výher a hned od první minuty to potvrzoval. V první čtvrtině byl zápas velice vyrovnaný, ale mírnou převahu hostů přetavil v branku Tvrzník. Hned po začátku druhé části David Bernad zvýšil náskok svého týmu a vypadalo to, že Kladno nebude klást výraznější odpor. Jiříkovi se ale podařilo využít přesilovku a utkání trochu dostalo nový náboj. Šinágl ale brankou do šatny opět zvýšil náskok. Ve třetí čtvrtině bylo mírně aktivnější Kladno a brankami Vlčka s Petrákem zaostávalo už jen o jednu branku. Ovšem čtvrtá čtvrtina už byla jasně v režii Medvědů. Šinágl, Pavlata a poté znovu Šinágl vypracovali pro Beroun luxusní čtyřbrankový náskok. Jiřík s Kamešem sice snížili, ale ztráta už byla příliš velká. Berounští Medvědi tak stále drží svoji letošní neporazitelnost.

IHC Slavia Praha – ILHK Hradec Králové

Tým ILHK Hradec Králové k utkání nedorazil. Definitivní rozhodnutí o tomto utkání bude mít řídící orgán.

IHC Uherský Brod – Mission Roller Brno 2:5 (1:1, 0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Heča, 31. Pavlůsek (Šiller, Vaněk) – 3. R. Skácel (L. Skácel, Šebek), 30. Šebek (R. Skácel), 34. R. Skácel (Šebek, Strýček), 41. Šebek, 48. Šebek

Své druhé utkání dnes sehráli hráči Uherského Brodu, opět ale nebylo úspěšné. Do zápasu vstoupilo lépe Brno, které se díky trefě Romana Skácela ve třetí minutě ujalo vedení. 82 sekund před koncem první čtvrtiny se ale o vyrovnání postaral Jan Heča. Po bezbrankové druhé čtvrtině se jako první prosadili Brněnští, konkrétně tedy Patrik Šebek ve 30. minutě. O chvíli později ale přesilovou hru využil Tomáš Pavlůsek a bylo znovu vyrovnáno, jenže v čase 33:44 se rovněž během početní výhody trefil Roman Skácel a Brno opět vedlo. Toto vedení už nepustilo, a díky tomu, že Patrik Šebek dokonal v poslední čtvrtině dvěma zásahy hattrick, slavilo výhru 5:2.

IHC Eagles Olomouc – IHC Night Birds Přerov 9:2 (1:1, 2:1, 3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 12. Šimo (Duba), 15. Šimo (L. Cik), 24. J. Cik (Husák, Jurák), 25. L. Cik (Handl), 28. J. Cik (Husák, L. Cik), 35. Sigmund (Paška, Handl), 38. J. Cik (Sigmund, Handl), 40. Duba (Roupec, Šimo), 48. Roupec (Sigmund, Husák) – 6. Zbořil (Gremlica), 24. Hanák (Školoud, Lechner).

Ani ve druhém nedělním zápase olomoučtí inline hokejisté nezaváhali a v domácím prostředí získali opět tři body. Už v sobotu se týmu trenéra Cika podařilo vyhrát v Přerově a v odvetě si vedl podobně. Před svými fanoušky sice Orli prohrávali, ale brzy díky brankám Šima se dostali do vedení. Poté Přerovští sice ještě srovnali, jenže ve třetí a čtvrté čtvrtině domácí sedmi brankami rozhodli o konečném vítězství. Díky tomu se Olomouc posunula na první místo východní divize.

IHC Čerti Kladno - IHC Roller Storm Praha 9:5

 Branky a nahrávky: 4. Redlich (Vlček), 5. Christl, 6. Kameš (Strnad), 18. Vlček (Petrák, Jiřík), 20. Strnad (Jiřík), 23. Redlich, 32. Redlich (Vlček), 35. Petrák (Vlček), 45. Vlček – 9. Petráš, 21. Klindera (D. Bílek, Petráš), 24. Sedláček (Novák), 24. Klindera (Petráš), 47. Sedláček (Antončík, J. Frodl)

Domácí předvedli výborný vstup do zápasu a také zaslouženě se hned v úvodu dostali do tříbrankového vedení. Hosté se v první části dokázali prosadit jen v oslabení, když dokázali využít menší zaváhání v rozehrávce soupeře. Druhá čtvrtina už byla o poznání vyrovnanější a Roller Storm dokázal držet s Čerty krok, v závěru je i přehrávali. O osudu utkání rozhodla třetí čtvrtina, ve které se dokázali prosadit pouze domácí hráči, kteří si tak připravili solidní náskok pro poslední část. V poslední části už nechali hráči větší průchod emocím, a tak jsme viděli více trestů než branek. Ty nakonec přibyli pouze po jedné na každé straně, a tak se jednalo jen o kosmetickou úpravu skóre. Čerti byli od počátku aktivnějším a nebezpečnějším týmem a připsali si na své konto zasloužené vítězství.

IHC Slavia Praha – Střída Sport Pardubice

Tým Střída Sport Pardubice k utkání nedorazil.  O konečném výsledku tohoto zápasu rozhodne řídící orgán soutěže.