Veteráni vyhráli základní skupinu

Veteráni vyhráli základní skupinu

Po nevyzpytatelném Švýcarsku a papírově slabší Velké Británii se naši in-line reprezentanti postavili italům. Ti měli být nejtěžším soupeřem v základní skupině a také jednou z hlavních překážek v cestě za obhajobou titulu. K našemu potěšení naši borci zápas zvládli dobře.

Češi začali utkání svižně. Jako první vážně ohrozil gólmana střelou z první Pavel Wührterle, který ovšem neuspěl. Pak následovala dlouhá pasáž, kdy se střídala vyloučení na obou stranách, ale ani jeden z týmů početní převahy nedokázal využít. Gól přišel až po jedenácti minutách, kdy se trefil Tomáš Langr. Gólovou radost si ale příliš neužil, protože Kojecký, kterýsi najížděl před branku nezvládl svou rychlost a střelce gólu srazil k zemi. Tomáš Langr chvíli vypadal velmi otřesen, ale naštěstí nešlo o nic vážného a bez následků se vrátil do zápasu. Na druhé straně byl blízko vyrovnání Corso, ale Pavlíček jeho střelu dokázal schovat pod svými betony. Na druhé straně naši borci sevřeli soupeře a prázdnou branku před sebou měl Polívka. Nedal a navíc byl podražen. Sudí nechal hru pokračovat, bohužel pro český tým bez vyloučení, ale i tak z toho český tým těžil, protože další velkou šanci měl Voleský, kterého gólman fenomenálně vychytal lapačkou. Tři minuty před koncem první části už se však italský gólman radovat nemohl. Milan Bláha vystřelil zápěstím ze střední vzdálenosti a puk skončil v síti. V době, kdy se schylovalo k tomu, že zazní první siréna, jsme slyšeli úplně jiný zvuk, než bychom očekávali. Byla to tyč po střele Kojeckého, která již nic nezměnila na tom, že Češi po první části vedli 2:0.

První polovina druhé části se hrála převážně před Italskou brankou, ale na stavu nic nezměnila ani česká přesilovka. Na druhé straně musel Hrachovina vychytat nebezpečný průnik Benvegnuho. Devět minuty před koncem byl tvrdě na mantinel naražen Voleský, ale naštěstí se mu nic vážného nestalo a ještě vybojoval pro svůj tým přesilovku. V té opět přišlo několik šancí z nichž největší jsme viděli v samotném závěru, kdy se Tomáš Würtherle snažil dorážet Pláškovu střelu. Neuspěl, ale vynutil si nedovolený zákrok a zároveň prodloužení přesilové hry. Po zahájení nové dvacetiminutovky s hráčem navíc Hrachovinu vystrašil Corso a až po zákroku našeho gólmana Češi začali s náporem. Jenže přes sérii několika střel a dorážek se ani tentokrát nepovedlo soupeřova trestu využít. Dvě minuty před koncem Langer parádně vybídl Kojeckého, který pálil z první, ale gólman předvedl skvělý zákrok. Schubert ještě v poslední minutě stihl trefit tyč a Hrachovina zase chytit samostatný únik Vrotta. Češi tak v základní skupině nepoznali přemožitele a právem jim patří první místo. Zítra ve čtvrtfinále vyzvou austrálii.

Nejlepší hráči zápasu

1. Tomáš Langr

2. David Balazs

3. Pavel Würtherle

Nejlepší hráč soupeře

Alessandro Corso