Definitivní rozhodnutí o čtvrtfinálových soupeřích přinesou až nedělní zápasy

Definitivní rozhodnutí o čtvrtfinálových soupeřích přinesou až nedělní zápasy

Sobotními zápasy odehrála Stilmat extraliga inline hokeje své deváté kolo. Na západě si svou suverénní pozici drží i nadále Berounští Medvědi, kteří ani po devátém kole nenašli v extralize přemožitele. Jistotu krom Berouna k postupu má i druhá Slavia. Na Východě jsou známi už tři postupující, Brno a Olomouc, kteří se na dálku poperou zítra o první místo a také Přerov. O posledním postupujícím se rozhodne ve vzájemném zápase mezi Zlínem a Jičínem.

IHC Berounští Medvědi – IHC Slavia Praha 6:4

Branky a nahrávky: 3. Brandejský (D. Bernad, Bílek), 13. Pavlata (J. Bernad, Bílek), 24. L. Novák (J. Bernad), 32. Novák, 38. J. Bernad, 48. Brandejský – 1. Loskot (Kadlec), 17. Mrňa (Wurm), 23. Malý (Černoch), 28. Loskot.

V souboji o první místo v západní části extraligy se hrál vyrovnaný hokej. Beroun se se Slavií přetahoval o vedení, když to byli právě Medvědi, kteří dokázali dovést utkání do vítězného konce. Rozhodující trefu si připsal na začátku poslední čtvrtiny Jakub Bernad, Brandejský pak v závěru jen pojistil výhru svého celku.

IHC Eagles Olomouc – IHC Devils Zlín 6:1 (3:0, 0:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Duba, 7. Husák (Handl), 10. L. Cik (Jurák), 27. Husák (Duba, L. Cik), 31. Čuřík (L. Cik), 32. Čuřík (Jurák) – 34. Buchta.

 V prvním sobotním utkání olomoučtí hokejisté rozšířili svou sérii vítězství na sedm zápasů, na svém hřišti totiž rozstříleli Zlín 6:1. Vysoký triumf je ale poměrně zavádějící, neboť hosté byli velmi důstojným soupeřem. Domácí sice úvodní část vyhráli o tři góly, avšak ve druhé mohli být rádi, že ji o stejný rozdíl neprohráli. Ďáblové totiž nejen v tomto dějství, ale i v celém střetnutí těžko hledali recept na výtečně chytajícího Sedláře. Ten až na jedinou výjimku pochytal všechny soupeřovy příležitosti, takže se výraznou měrou podílel na jasné výhře svého týmu.

IHC Uherský Brod - IHC Night Birds Přerov

Branky a nahrávky: 9. Kotačka (Šiller), 23. P. Vaněk (Mrázik), 43. Šiller – 6. Školoud (Vaněk), 12. Hanák, 19. Vaněk (Ditrich), 46. Lechijek

Uherský Brod vstoupil do utkání s jasným cílem vyhrát, protože v tabulce se plahočí na posledním místě s nulovým bodovým ziskem. Hned od prvních minut zápasu domácí tlačili, ale nepřesně stříleli i přihrávali a často pouštěli soupeře do úniků. Hokejisté Přerova hráli svou hru a dobře bránili. Využívali soupeřových chyb a často z nich vstřelili gól. Utkání rozhodla první čtvrtina, v které hostující tým vstřelil o jeden gól více než domácí.

IHC Roller Storm Praha – IHC Slavia Praha 10:6

Branky a nahrávky: 3. Belay (J. Frodl), 7. Antončík (Sedláček), 14. Petráš (Sedláček, Bílek), 17. Sedláček (Klindera), 18. Antončík (Klindera), 18. J. Frodl (Klindera), 22. Sedláček (Belay), 36. Petráš (Klindera), 44. Belay (Bílek), 48. Sedláček (Belay) – 11. Černoch (Sem, Loskot), 13. Mrňa (Kadlec), 19. Sem, 21. Malý (Sem, Loskot), 37. Černoch (Mrňa), 47. Mrňa (Loskot, Malý)

Druhý sobotní duel svedl proti sobě dva pražské celky. Na hřišti Stormu zavítala Slavia, která jako obhájce titulu byla favoritem. Na konci zápasu se ale radovali domácí, kteří podali asi nejlepší výkon sezóny a sešívaným nasázeli deset branek. Hattrickem se blýskl Pavel Sedláček.

IHC Berounští Medvědi – Střída Sport Pardubice 12:4

Branky a nahrávky: 4. Pavlata (Bílek, D. Bernad), 6. J. Bernad (Tvrzník), 7. Brandejský (Bílek, Pavlata), 14. Bílek (J. Bernad, D. Bernad), 15. Pavlata (Tvrzník), 23. Tvrzník (L. Novák), 30. Bílek (J. Bernad), 37. Bernad (Rubeš), 37. J. Novák (Rubeš), 43. Bílek (D. Bernad, Pavlata), 47. D. Bernad (J. Novák), 48. J. Bernad (Pavlata) – 9. Procházka (Šťastný, Moučka), 12. Krejza, 21. Krejza, 27. Beneš (Procházka).

Beroun v letošní sezóně neztratil ještě ani bod, což potvrdil i v duelu s Pardubicemi. Medvědi byli od začátku jasně lepším týmem a Pardubice se marně snažily čelit tlaku soupeře. Středočeši nakonec Pardubicím vstřelili dvanáct gólů, a s přehledem tak potvrdili skvělou formu před blížícím se play-off.

IHC Eagles Olomouc – Mission Roller Brno 2:5 (2:1, 0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Čuřík (Roupec, Duba), 12. L. Cik (Handl) – 8. Kachlík (Demel, Obdržálek), 19. R. Skácel, 27. L. Skácel (Strýček), 33. L. Skácel (Kachlík), 48. Obdržálek (Kachlík).

Bitva o první místo, tak by se dal definovat zápas devátého kola mezi Olomoucí a Brnem. Hanáci duel začali lépe a během první čtvrtiny si vypracovali jednobrankový náskok. Jenže v dalším průběhu moravského derby byli již lepším týmem Jihomoravané, kteří nejprve srovnali a následně už jen navyšovali svůj náskok. Domácí se sice ještě na začátku poslední čtvrtiny nadechovali k náporu, místo branek v síti soupeře ale přicházely jen zbytečné tresty, které hrály do karet hostům. Brňané tak dokráčeli k vítězství 5:2, které je vyšvihlo na první místo tabulky o bod před Olomouc.

IHC Uherský Brod - IHC Nový Jičín

Branky a nahrávky: 7. Kartůsek, 24. Kartusek – 3. Zedník, 19. Hruška, 32. M. Chvostek, 44. M. Chvostek, 45. Zedník, 46. Kaukič

Od začátku bylo utkání velmi vyrovnané. Hokejisté obou celků chtěli vyhrát, neboť okupovali poslední příčky tabulky. Celý zápas si vytvářeli kvalitní šance a dobře bruslili. O celém zápase rozhodla až poslední čtvrtina, v které bylo vidět nejvíce gólových příležitostí. Po góle jičínského Michaela Chvostka obrana Uherského Brodu rezignovala a inkasovala ještě další 2 góly. 

IHC Roller Storm Praha – Střída Sport Pardubice 10:6

Branky a nahrávky: 2. Antončík, 8. Klindera (Sedláček), 24. Antončík (J. Frodl), 28. J. Frodl (Antončík, Sedláček), 29. Sedláček, 30. Bílek (Belay), 32. J. Frodl (Antončík), 37. Bílek, 44. Bílek (J. Frodl), 45. Petráš (Bílek) – 3. Procházka (Šťastný, Beneš), 16. Hlaváček (Beneš, Voženílek), 18. Šťastný, 40. Krejza (Voříšek), 47. Beneš (Moučka), 48. Procházka (Moučka, Šťastný).

Storm byl ještě před sobotním programem poslední se čtyřmi body, po výhře nad Slavií se mu ale zadařilo i proti Pardubicím. Ty porazili pražané o čtyři góly a o bod se dokonce dostali právě před Východočechy na čtvrté místo. Před posledními zápasy základní části, tak Storm drží poslední postupové místo do vyřazovacích bojů.

Foto: Michaela Valsová