Hokejisté Berouna a Brna ovládli základní část Stilmat extraligy

Hokejisté Berouna a Brna ovládli základní část Stilmat extraligy

Po nedělních zápasech má za sebou Stilmat extraliga inline hokeje všechny zápasy základní části. Definitivně se tak rozhodlo o postupujících, kterými jsou na západě hokejisté Berouna, Slavie, Kladna a Hradce Králové. Na východě se z postupu do play off radují v Brně, Olomouci, Přerově a v Novém Jičíně.

IHC Devils Zlín - IHC Nový Jičín 5:6 (1:3, 2:2, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Šenkeřík (Dalajka, Hrazdira), 17. Zámorský (Hrazdira), 24. Hrazdira (Goiš, Buchta), 33. Zámorský (Haloda, Šenkeřík), 36. Zámorský (Šenkeřík) – 8. Christov (Toman), 11. Christov (Bartko, Zahradníček), 11. Hruška (Šebek, Andrýsek), 14. Šebek (Christov, Bartko), 17. Hruška (Chvostek M., Zahradníček), 26. Chvostek M. (Zahradníček)

Lepší vstup měli do utkání domácí, kteří se ujali vedení v přesilové hře po brance Petra Šenkeříka. Nový Jičín taktéž využil první početní výhodu, když srovnal Vít Christov. V závěru první čtvrtiny hosté dokonce odskočili na rozdíl dvou branek po trefách Víta Christova a Jakuba Hrušky. Hosté nepolevili ani ve druhé části utkání a vedli již 5:1 Stojara překonal David Šebek a Jakub Hruška. Snížit se povedlo Petru Zámorskému a v závěru čtvrtiny se trefil i David Hrazdira, ale tříbrankové vedení Novému Jičínu vrátil Michael Chvostek. Zlínští postupně zvyšovali obrátky, ale šance Goiše, Klhůfka a Hrazdiry brankou neskončily.  Skórovat se povedlo až Petru Zámorskému a to hned dvakrát. Zlín prohrával pouze o gól. V poslední části utkání domácí přehrávali svého soupeře, ale výborně chytající Gebauer již neinkasoval, a tak Nový Jičín zvítězil těsně 6:5 a postupuje do play-off.

IHC Night Birds Přerov - Mission Roller Brno 8:12 (1:6, 4:1, 2:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 1. Školoud (Hanák), 15. Vaněk (Hanák), 18. Vaněk (Hanák), 21. Ferenc (Lechner, Běhal), 22. Ditrich (Vaněk, Hanák), 26. Vaněk, 30. Vaněk (Hanák, Ditrich), 47. Hanák (Ditrich) - 1. Brzobohatý (Obdržálek), 1. Vorel (Brzobohatý), 2. Kazlepka (Skácel, Rosendorf), 3. L. Skácel (Kachlík, R. Skácel), 7. L. Skácel (Strýček), 10. L. Skácel (Rosendorf, Krejčiřík), 19. L. Skácel (R. Skácel, Vorel), 28. Strýček (Vorel), 32. Rosendorf (Strýček), 40. Rosendorf (Kazlepka, Krejčiřík), 44. Rosendorf (Vorel, Brzobohatý), 46. Krejčiřík (Kazlepka).

Nástup do utkání měli lepší domácí, kteří se hned po půlminutce ujali vedení zásluhou Školouda. Poté ale začala pořádná gólová smršť od hráčů Mission Roller Brno. Hosté z Brna vyhráli první třetinu vysoko 6:1 a hattrickem se mohl pochlubit Lukáš Skácel. Night Birds se v této třetině do šancí dostávali jen zřídka. Naopak ve druhé části se domácí z rychlého direktu dokázali vzpamatovat a druhou čtvrtinu vyhráli hladce 4:1. To se dvěma trefami po sobě prezentoval Vaněk. Třetí čtvrtina skončila nerozhodně 2:2 a domácí se začali pomalinku na Brno dotahovat. Brněnští ale v poslední čtvrtině nedopustili žádné drama a díky třemi přesným trefám dokráčelo k výhře 12:8.

IHC Čerti Kladno - IHC Slavia Praha 10:7 (1:2, 4:2, 2:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Petrák (Janeček, Jiřík), 13. Drobný (Vlček, Vyskočil), 18. Vyskočil (Christl, Jiřík), 19. Vlček (Kameš), 23. Vyskočil (Janeček, Drobný), 25. Jiřík (Vyskočil, Vlček), 32. Piskáček (Vyskočil, Christl), 45. Petrák (Drobný, Novotný), 45. Piskáček (Christl, Vlček), 48. Kameš (Petrák) – 5. Wurm (Vrdlovec), 10. Mrňa (Malý, Loskot), 22. Wurm (Tondr, Vrdlovec), 22. Malý (Loskot, Mrňa), 27. Malý (Loskot), 30. Vrdlovec (Sem, Malý), 35. Mrňa (Wurm).

Domácí museli v tomto zápase uspět, pokud si chtěli zajistit postup do play off, a tak rozhodně nehráli o málo. Hráči Slavie už měli postup do vyřazovacích bojů jistý, ale rozhodně tento zápas nevypustili. Domácí byli od úvodu zápasu aktivnějším celkem, ale větší střeleckou potenci ukázali hosté. Postupně se hra vyrovnávala a nabídla nám pořádnou kanonádu. Celý zápas nakonec rozhodla třetí čtvrtina, ve které se prosadili pouze domácí Čerti, kteří si díky vítězství 3:0 v posledním dějství zajistili postup a vítězství 10:7 v tomto klání.

IHC Uherský Brod - IHC Eagles Olomouc 3:6 (1:1, 1:2, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Šiler (Vyoral), 14. Mrázik (Vyoral), 42. Pavlůsek (Heča) – 3. Schejbal, 15. Handl (Schejbal), 23. Husák (Roupec, Musil), 28. Coufal (Husák, Paška), 29. Cik (Schejbal), 32. Jurák (Handl, Cik)

V rámci osmého kola proti sobě stanuly týmy Uherského Brodu a Olomouce, která byla také favoritem zápasu. Uherský Brod doposud v lize nezískal ani bod a nezměnil to ani domácím zápasem s Olomoucí, ačkoliv do samotného utkání vstoupili hráči IHC lépe a skóre zápasu otevřel Milan Šiler. Olomouc však radost domácích pokazila ve 3. minutě. Poté, co Mrázik ve 14. minutě vrátil vedení na stranu Brodu, přišla série pěti gólů Olomouce, která si gólové radosti rozdělila do druhé a třetí čtvrtiny, v níž třemi brankami - Coufala, Cika a Juráka - definitivně zlomila odpor domácích. Ti sice gólem Pavlůska ještě kosmeticky upravili výsledek na 3:6, to však bylo z jejich strany vše.

Střída Sport Pardubice - ILHK Hradec Králové 5:7 (1:0, 0:2, 2:3, 2:2)

Branky a nahrávky: 4. Hlaváček (Vozenilek, Koudelka), 25. Beneš (Moučka, Štastný), 35. Procházka, 42. Koudelka (Beneš, ˇŠtastný), 44. Koudelka (Moučka) – 21. Plášil (Pulpan), 23. Šafránek (Půlpan, Macháň), 26. Pulpan, 32. Pulpan (Macháň), 32. Šafránek (Pulpan, Čáp), 38. Štěpánek, 45. Medvídek (Macháň)

V dnešním utkání mezi Střída Sport Pardubice a ILHK Hradec Králové se rozhodovalo o postupu do play-off. Utkání začalo ve velkém tempu, kdy se hrálo zejména ze zabezpečené obrany a bez vyloučení, a proto v jsme v první čtvrtině viděli pouze jeden gól a to z hole pardubického forvarda Martina Hlaváčka. Druhá čtvrtina nepřinesla žádný zajímavý zvrat v utkání. V druhé půlce utkání si hradečtí hráči začali pomalu, ale jistě kráčet pro svůj triumf v dnešním klání a zároveň kvůli prohře Stormu Praha pro postup do play-off. Ani náhlé snížení skóre z pohledu Pardubic v poslední 12-ti minutovce neovlivnilo konečný stav, a to výhru Hradce Králové.

IHC Roller Storm Praha – IHC Berounští Medvědi 6:13 (0:1, 2:2, 1:7, 3:3)

Branky a nahrávky: 18. Petráš, 19. Sedláček (Belay), 35. Belay (Bílek F.), 38. Antončík (Petráš), 40. Antončík (Arnošt), 43. Sedláček – 2. Pavlata (Tvrzník), 20. Bílek D. (Novák L.), 23. Tvrzník (Bernad D.), 27. Rubeš (Tvrzník, Brandejský), 28. Novák L. (Rubeš), 29. Novák J. (Bílek D., Bernad), 32. Pavlata (Bernad D.), 32. Bernad J. (Novák L.), 34. Novák L. (Bernad J.), 35. Novák J. (Pavlata, Bílek D.), 38. Bernad D., 40. Novák J. (Novák L., Bernad J.), 47. Bílek D. (Bernad J.)

Pražský Roller Storm bojoval o naději na účast v play-off. Pro postup do čtvrtfinále museli vydřít proti suverénovi západní skupiny Stilmat extraligy z Berouna alespoň bod. Zápas začal vlažně, po první čtvrtině vedli Berounští Medvědi o gól. V druhé čtvrtině Roller Storm dvakrát rychle skóroval a poprvé v utkání se dostal do vedení. Také naposledy. Beroun zapnul svůj brankostroj a ještě do konce čtvrtiny otočil na 2:3. Vrchol výkonu hostí přišel ve třetí části, kdy dali hosté celých sedm branek, zatímco domácí jedinou. V závěrečné periodě padlo po třech brankách na každé straně, zápas skončil výsledkem 6:13 z pohledu domácích a čtvrtá čtvrtfinálová příčka připadla Hradci Králové.

Foto: Petr Hubáček