O víkendu se naplno rozběhnou boje v play off

O víkendu se naplno rozběhnou boje v play off

O víkendu se naplno rozběhnou boje v play off Stilmat extraligy inline hokeje. V sobotu jsou na programu první zápasy u hůře postavených týmů po základní části, v neděli pak odvety a případné třetí zápasy. Jediná výjimka bude v Jičíně, kde se první a druhý zápas mezi Jičínem a Berounem odehraje již v sobotu na místním zimním stadionu. Vítěze těchto čtvrtfinálových utkání čeká místo na závěrečném turnaji, poražené pak Prezidentský pohár.

Systém play off:

Čtvrtfinále se hrají na dva vítězné zápasy, první zápas se hraje na půdě hůře postaveného týmu. Druhý a případně třetí zápas se pak hraje na palubovce týmu, který byl v tabulce postavený lépe. Vítězové čtvrtfinále postoupí na závěrečný turnaj, poražení se utkají proti sobě o Prezidentský pohár.

Čtvrtfinálové série:

ILHK Hradec Králové - Mission Roller Brno

první zápas: sobota 6. 6. 2015 od 14:00, druhý (třetí) zápas: neděle 7. 6. 2015 od 13:00 (15:00)

V první čtvrtfinálové sérii se proti sobě postaví inline hokejisté Hradce Králové a Brna. Hradec se probojoval do play off na poslední chvíli, když dokázal vyhrát v závěrečném kole v Pardubicích 7:5. Jelikož ostatní soupeři zaváhali, mohli se z postupu radovat právě inline hokejisté Hradce Králové.  Jejich soupeřem budou hráči Brna, kteří ovládli východní skupinu.  Dokázali osmkrát zvítězit, jednou prohrát v prodloužení a jednou po nájezdech.

IHC Čerti Kladno - IHC Eagles Olomouc 

první zápas: sobota 6. 6. 2015 od 14:00, druhý (třetí) zápas: neděle 7. 6. 2015 od 13:00 (15:00)

Dalšími soupeři jsou inline hokejisté Kladna a Olomouce.  Kladnu k postupu do play off z třetího místa stačily tři vítězství v základní hrací době a dvě v prodloužení.  Soupeřem Kladna budou inline hokejisté z hanácké metropole, kteří prohráli v předposledním zápase souboj o první místo s Brnem.  Olomoučtí přesto jedno prvenství ze základní části mají – dostali nejméně branek.

IHC Nový Jičín -IHC Berounští Medvědi 

první a druhý zápas: sobota 6. 6. 2015 od 14:00 (18:00), třetí zápas: neděle 7. 6. 2015 od 15:00

Hokejistům Nového Jičína úvodní sezóna v extralize vyšla na výbornou, jelikož se hned v první sezóně v extralize dokázali dostat do play off.  O svou účast ale museli bojovat až do posledního kola, resp. do posledních minut v souboji se Zlínem.  Jejich soupeřem ve čtvrtfinále bude suverén základní části západní skupiny  - inline hokejisté Berouna, kteří dokázali vyhrát všech deset zápasů. O síle hokejistů Berouna napovídá taky fakt, že dokázali nastřílet svým soupeřům 92 branek.

IHC Night Birds Přerov -IHC Slavia Praha

první zápas: sobota 6. 6. 2015 od 14:00, druhý (třetí) zápas: neděle 7. 6. 2015 od 13:00 (15:00)

V posledním zápase se proti sobě postaví inline hokejisté Přerova a Slavie, kteří skončili po základní části na druhém místě. V základní hrací době dokázali vyhrát pět zápasů a jednu výhru přidali po samostatných nájezdech.  Soupeřem jim v cestě na závěrečný turnaj budou hráči Přerova, kteří ve východní skupině skončili po základní části na třetím místě.  Přerovští inline hokejisté měli v základní části vyrovnanou bilanci, když dokázali pět zápasů vyhrát a pět zápasů prohrát. Téměř vyrovnané bylo i jejich skóre.  Vstřelili sedmapadesát branek, obdrželi šedesát. 

Foto: Archiv / Michaela Valsová