Berounští Medvědi jsou prvními postupujícími na Final Four

Berounští Medvědi jsou prvními postupujícími na Final Four

Sobotní zápasy přinesly úvodní souboje o cestu mezi čtyři nejlepší týmy, které budou mít zaručenou účast na závěrečném turnaji. První vítězství dokázali vybojovat inline hokejisté Slavie, Kladna a Brna, kteří tak budou mít lepší pozici v zítřejších odvetných zápasech. I přesto, že dnes bylo na programu úvodní kolo, tak známe prvního postupujícího. Jičín a Beroun se totiž dohodli, že první odvetný zápas odehrají již dnes. Beroun toho dokázal využít, v obou zápasech vyhrál a zaslouženě tak postoupil na Final Four.

Výsledky čtvrtfinálových sérii:

IHC Nový Jičín – IHC Berounští Medvědi 3:6 (0:1, 0:3, 0:1, 3:1) – 1. zápas

Branky a nahrávky: 40. Chvostek (Bartko, Pecha), 40. Brynecký (Uhlár), 48. Andrýsek (Zedník) – 11. Šinágl, 18. Brandejský (Šinágl, Tvrzník), 21. Bernard (Rubeš, Šinágl), 24. Tvrzník (Šinágl, Novák), 34. Brandejský (Šinágl, Tvrzník), 47. Pavlata (Bernard)

Do utkání vstoupili lépe Berounští Medvědi, z jejichž aktivity vyplynula v 11. minutě první branka utkání, o jejíž vstřelení se po rychlém protiútoku zasloužil Petr Šinágl. Těsně před koncem první čtvrtiny nastřelil Jičín tyčku a branková konstrukce zvonila i na začátku další části hry po pokusu Berouna. I ve druhé čtvrtině byli Berounští Medvědi lepším celkem a navýšili své vedení o tři branky, nejprve se přesně trefil Jiří Brandejský, poté mířil mezi tři tyče Jakub Bernard po přihrávce od Rubeše a v poslední minutě čtvrtiny využil přesilovou hru Martin Novák. V předposlední části utkání padla pouze jedna branka, o kterou se postaral již druhou trefou v utkání Jiří Brandejský. Čtvrtá čtvrtina byla na branky nejbohatší, ve 40. minutě se v ní poprvé trefil Nový Jičín zásluhou Michala Chvostka. V krátkém sledu přidali domácí další branku, když se po přihrávce od Uhlára prosadil Daniel Brynecký. V posledních dvou minutách utkání je ještě nejprve trefil přesně Radek Pavlata a gólový účet uzavřel Martin Andrýsek.

IHC Berounští Medvědi – IHC Nový Jičín - 14:3 (4:0, 3:1, 5:2, 2:0) - 2. zápas série

Branky a nahrávky: 1. Lukáš Novák (Tvrzník, Brandejský), 5. Tvrzník (Šinágl), 9. Novák (Novák, Šinágl), 10. Šinágl (Novák), 13. Novák (Tvrzník), 18. Rubeš (Bernard), 23. Jakub Novák (Lukáš Novák), 26. Novák (Bernard, Šinágl), 29. Jakub Bernard (David Bernard), 32. Jakub Bernard (Tvrzník, Lukáš Novák), 33. Rubeš (Jakub Bernard, Brandejský), 35. Brandejský (Rubeš), 41. Pavlata (Brandejský, Tvrzník), 44. Jiří Brandejský (David Bernard) – 24. Brynecký (Uhlár), 33. Gilar (Zedník), 36. Andrýsek (Bartko)

I do druhého čtvrtfinálové utkání vstoupili lépe Berounští Medvědi, kteří se hned po osmačtyřiceti vteřinách ujali vedení po trefě Lukáše Nováka. Ani poté nepolevili a do konce první čtvrtiny stihli přidat ještě tři góly, nejprve zvýšil na rozdíl dvou branek Martin Tvrzník, dále se trefil Lukáš Novák a Petr Šinágl. Při sníženém počtu hráčů na hrací ploše v důsledku vyloučení v úvodu druhé části zápasu zkompletoval svůj hattrick Lukáš Novák. Gólová kanonáda poté pokračovala góly Tomáše Rubeše a Jakuba Nováka. Půl minuty před koncem čtvrtiny vsítil první branku Nového Jičína Daniel Brynecký. Třetí čtvrtina byla nejvíce bohatá na góly, padlo jich v ní sedm. Nejprve přidal svou druhou trefu Jakub Novák, poté přidal dvě branky Jakub Bernard a ve 33. minutě snižoval Patrik Gilar. Následně pálil mezi tři tyče Tomáš Rubeš, Jiří Brandejský a gólový účet třetiny uzavřel hostující Martin Andrýsek. V poslední dvanáctiminutovce přidali domácí do branky Nového Jičína ještě dvě branky, když pálil přesně Radek Pavlata s Brandejským. Díky druhé výhře v sérii postupují Berounští Medvědi na Final Four, Nový Jičín čeká boj o Prezidentský pohár.

ILHK Hradec Králové – Mission Roller Brno 4:9 (0:2, 3:2, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 19. Čáp, 22. Svoboda (A.Půlpán, Macháň), 24. Skočovský (Bezděk, Svoboda), 44. A.Půlpán (Šafránek, Čáp) – 6. Strýček, 11. Kachlík (Strýček), 20. Kachlík (Krejčiřík), 21. Kubica, 31. Kubica, 36. Fiedler (Kubica), 40. Krejčiřík (Demel), 46. Kubica, 48. Rosendorf (Demel, Brzobohatý)

Do prvního zápasu čtvrtfinálové série vstoupilo lépe Brno, které po přesných trefách Pavla Strýčka a Jakuba Kachlíka vedlo po první části o dvě branky, ale v 19. minutě se hradeckým svěřencům podařilo snížit na rozdíl jedné branky zásluhou Zdeňka Čápa. Na tento gól však Brno odpovědělo góly Kachlíka a Zdeňka Kubicy. Hradečtí se však nevzdávali a do konce druhé čtvrtiny dokázali opět snížit na rozdíl jedné branky díky gólům Adama Svobody a Davida Skočovského. Ve třetí části hry si hosté vzali své tříbrankové vedení zpět, nejprve se prosadil Kubica a v poslední minutě čtvrtiny se radoval Ondřej Fiedler. Ve čtvrté čtvrtině nasměřoval Brno ještě blíže k vítězství Filip Krejčiřík, poté sice Hradec Králové zásluhou Aleše Půlpána snížil, ale to mu už nebylo nic platné. Následně zkompletoval hattrick Zdeněk Kubica a gólový účet uzavřel Luboš Rosendorf, jehož celek je po dnešní výhře blíže k postupu na Final Four.

IHC Night Birds Přerov - IHC Slavia Praha 4:9 (2:0, 0:3, 1:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 3. Zbořil (Jergl), 12. Hanák (Lechner), 28. Hanák (Zbořil), 38. Hanák (Jergl) – 14. Mrňa (Černoch), 17. Fiala, 19. Mrňa, 27.  Mrňa (Černoch), 32. Mrňa (Loskot), 40. Černoch (Loskot, Mrňa), 43. Loskot, 47. Wurm, 47. Fiala (Wurm).

Čtvrtfinálový duel mezi Přerovem a Slavii odstartovali aktivněji hosté, kteří se hned usadili před Dohnalem. Brankář domácích ale všechny nebezpečné pokusy dokázal pokrýt a do šance se z nenápadné akce dostali domácí. Jergl našel mezi kruhy volného Zbořila, jenž otevřel střelecký účet zápasu. Slavia neustále atakovala branku domácích, ale Dohnal si vedl bezchybně. Druhou trefu přidal těsně před první sirénou Hanák, který precizně tečoval za Brabcova záda Lechnerovu nabídku. Druhou čtvrtinu zvládli naopak lépe hosté, kteří ji vyhráli hladce 3:0. Dvěma trefami se blýskl bývalý extraligový hráč Sparty, Pavel Mrňa. Do třetí čtvrtiny se tedy šlo lépe hostům, kteří vedli těsně 3:2. Ve třetí čtvrtině se hrála vyrovnaná partie, ale na góly byli lepší hosté. Ti nasázeli do přerovské sítě dvě branky, jednu z nich přidal produktivní Mrňa. Za domácí snížil Hanák, ale stav se již do konce předposlední čtvrtiny neměnil. Pražané si již vývoj utkání pohlídali a dokráčeli k zasloužené vysoké výhře 9:4.

IHC Čerti Kladno - IHC Eagles Olomouc 6:5 (2:1, 2:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Petrák (Strnad), 9. Vyskočil (Kameš), 18. Kameš (Jiřík), 20. Petrák (Strnad), 28. Strnad (Petrák, Kameš), 44. Kameš (Petrák) – 2. J. Cik (Handl, Husák), 19. Husák (Cik), 30. Čuřík (J. Cik), 47. Paška (Duba, Roupec), 47. Cik (Čuřík).

Hosté vstupovali do této série jako drobný favorit a svoji roli také hned v úvodu potvrdili, když si vytvořili tlak a dostali se do vedení. Poté se však domácím Čertům podařilo vsítit dvě rychlé branky a rázem bylo vše jinak. Druhá čtvrtina dopadla stejným poměrem, a domácí hráči se tak dostali do dvoubrankového trháku. Na tom se nic nezměnilo ani po třetí čtvrtině, ve které padlo po brance na každé straně. V posledním dějství se domácím podařilo odskočit dokonce na rozdíl tří branek, ale Eagles poté předvedli famózní závěr a stáhli rozdíl opět pouze na jednobrankový. V závěrečném tlaku zkusili hosté ještě hru bez gólmana, ale Kladno se dokázalo ubránit a jen pouhá vteřina je nakonec dělila od sedmé branky do prázdné sítě.

Výsledky souboje o záchranu:

IHC Uherský Brod - IHC Roller Storm Praha  11:5 (5:0, 2:1, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky:  4.Heča, 6. Kartusek, 10. Kotačka, 10. Heča, 12. Kartusek (Heča), 19. Surý, 19. Heča, 31. Surý, 34. Kubiš (Pavlůsek), 41. Šiller, 42. Kartusek – 16. Petráš, 32. Petráš, 33. Petráš, 35. Antončík, 39. Bílek

V prvním zápase play-out šlo hned ze začátku vidět, že domácí tým o sestup nestojí a vrhl se do zápasu po hlavě. Od prvních minut hrál mnohem aktivněji, než Středočeši.  O zápase prakticky rozhodla první třetina, v které vyhráli domácí 5:0 a zbytek zápasu si náskok udržovali. Na hřišti nejvíce vynikala dvojice Jan Heča a Václav Kartůsek. Ti vytvořili v zápase nespočet gólových příležitostí a zajistili výhru. V závěru zápasu se hrálo hodně do těla. Minutu před koncem byl k zemi poslán domácí Dušan Surý. Moravané se za svého hráče postavili a vznikla hromadná rvačka. Vše nakonec ukončili rozhodčí za asistence přítomné divačky. Po rvačce hrály oba týmy velmi opařeně a zápas se dohrál za stavu 11:5.   

Foto: Petr Hubáček