MČR mladších žáků ovládli zlínští Devils a přípravku Berounští Medvědi

MČR mladších žáků ovládli zlínští Devils a přípravku Berounští Medvědi

V Břeclavi se uskutečnila MČR dvou mládežnických kategorií v in-line hokeji. Kategorii mladších žáků ovládli inline hokejisté Devils, přípravku Berounští Medvědi.

Kategorie přípravky:

Na úvod se konaly dva čtvrtfinálové souboje. Domácí Lvi nedokázali uspět proti Hořovicím, kterým nakonec podlehli po samostatných nájezdech. V druhém souboji se Zlín po střelecké parádě (jak tomu bývá u Devils zvykem) radoval z výhry 8:6 proti Pardubicím.

Vypadnuvší celky se spolu utkaly v souboji o páté místo. Břeclavští v něm dokázali zvítězit 5:3, když právě pětibrankové vedení získali již v 10. minutě. Pardubičtí se sice dostali během čtyř minut na rozdíl dvou branek, na více už se ovšem nezmohli.

Následovaly tedy souboje o účast ve finále. Jako první se střetli hráči Přerova s hráči Zlína. A není vůbec k podivení, že opět z toho byla parádní gólová podívaná. Padlo celkem 13 branek a jen o jednu víc dali právě Devils. V druhém utkání mezi berounskými Medvědy a hořovickými Cvočkaři už to byla jednoznačnější záležitost. Prvně jmenovaný tým zvítězil 7:1!

V souboji o třetí místo mezi Přerovem a Hořovicemi už tolik gólů nepadlo. Night Birds ale mohli oslavit výhru a zisk bronzové medaile, jelikož svého soupeře dokázali porazit 3:1. Více očí se pochopitelně upíralo k finálovému souboji. Zlínští in-line hokejisté totiž i zde mohli oslavit vítězství, ale nestalo se tak. Beroun totiž suverénním výkonem a výhrou 8:2 dokráčel k výhře, hattrickem se na tom podílel Vít Beran.

TOP 3 MČR přípravek:

1. IHC Berounští Medvědi
2. IHC Devils Zlín
3. IHC Night Birds Přerov

Kategorie mladších žáků:

Souboje zahájila semifinálová utkání. Na úvod se od 13:30 proti sobě postavili zlínští a pardubičtí. Již v 9. minutě si Devils vytvořili čtyřbrankové vedení a po zbytek zápasu si ho kontrolovali. Pardubicím nepomohl ani hattrick Kubíčka a Zlín vyhrál 8:5. V druhém souboji se proti sobě postavili Cvočkaři Hořovice a Night Birds z Přerova. Druhý jmenovaný celek dokázal otočit nepříznivý stav 0:1 ve svůj prospěch a po výsledku 4:1 postoupil.

Do souboje o třetí místo se tak dostaly Pardubice a Hořovice. Zápas měl poměrně napínavý průběh, nakonec ho ale ovládl tým, jenž v semifinále podlehl Zlínu – tedy Střída Sport Pardubice. O výhru 4:2 se dvěma góly zasloužili Kaštánek s Lašákem.

Ve finále se souboj Zlína a Přerova změnil v parádní gólovou podívanou, kterou ovšem opět ovládli suverénní hráči Zlína. V páté minutě sice Přerov vedl 2:1, jenže poté se Devils prosadili šestkrát v řadě a nakonec zápas dovedli k velkému vítězství 11:4.

TOP 3 MČR mladších žáků:
1. IHC Devils Zlín
2. IHC Night Birds Přerov
3. Střída Sport Pardubice

Foto: Michal Padělek