Final Four je tu! Nejlepší týmy se poperou o titul

Final Four je tu! Nejlepší týmy se poperou o titul

Vrchol sezóny se nezadržitelně blíží, vždyt Final Four dospělých i juniorů se uskuteční již tuto sobotu 27. 6. v multifunkční Sportovní hale na Praze 11 v ulici Květnového vítězství. Finálový turnaj, na kterém se dozvíme držitele obou titulů, nabídne skvělou podívanou plnou emocemi. Na jedné straně radost a nadšení v poli vítězů, smutek pak na straně poražených. Vstupné je na všechny zápasy zdarma ! Přijďte podpořit Váš oblíbený tým a nasát atmosféru medailových bojů. Všechny zápasy budou přenášeny živžě streamem na TVCOM a textově na onlajny.cz.

Účastníci Final Four

IHC Slavia Praha

Slávisté sice v základní části nebyli suverénním týmem a do play-off postoupili ze druhého místa, ve čtvrtfinále si ovšem poměrně hladce poradili s Přerovem, a zajistili si tak postup na Final Four.

Sešívaní v minulém roce finálový turnaj vyhráli, když nejdříve porazili Beroun a ve finále přemohli i Olomouc. Historie se může opakovat, Pražany totiž v semifinále znovu čeká Beroun.

Hvězdy týmu: Daniel Brabec, David Sem, Marek Loskot, Pavel Mrňa.

IHC Berounští Medvědi

Beroun od začátku sezóny podává skvělé výkony a vydrželo mu to až do čtvrfinále. V základní části totiž nepoznal pachuť porážky, stejně si vedl i v prvním vyřazovacím kole.

Medvědi mají sešívaným co vracet, jelikož to byli právě slávisté, kteří přiřkli svému soupeři ze středních Čech jen bronzové medaile. Berounu se sice podařilo v obou letošních zápasech se Slavií uspět, v semifinále se ale na podobné bilance nehledí a stát se může cokoliv.

Hvězdy týmu: Jakub Bernad, David Bernad, Martin Tvrzník, Petr Šinágl.

Mission Roller Brno

Brno postoupilo do play-off jako vítěz východní části, první místo ale uhájilo jen o bod před druhým moravským účastníkem Final Four.

Ve čtvrtfinále pak hráči z druhého největšího města v Česku narazili na Hradec Králové. Nakonec z toho byla dvě poklidna vítězství Brňanů.

Hvězdy týmu: Roman Skácel, Patrik Šebek, Pavel Strýček, Zdeněk Kubica.

IHC Eagles Olomouc

Olomoučtí se celou základní část bili o první místo ve východní divizi, nakonec ale prohráli boj s Brnem, a skončili tak druzí.

O Final Four se hráči z Hané utkali s Kladnem. Právě tato čtvrtfinálová série byla nejnapínavější. Čerti totiž první duel ovládli a ve druhém sahali po postupu, nakonec ovšem o gól Olomouci podlehli. Eagles si pak už účast na Final Four pohlídali.

Hvězdy týmu: Jakub Cik, Lukáš Cik, Stanislav Husák, Pavel Handl.

Program Final Four

  • SF: IHC Berounští Medvědi – IHC Slavia Praha 12:00

  • SF: Mission Roller Brno – IHC Eagles Olomouc 13:30

  • FIN: ??? – ??? 18:00


Účastníci Final Four juniorů

IHC Roller Storm Praha

Hráčům Stormu se v základní části poměrně dařilo, když mohli do posledního zápasu pomýšlet na postup do play-off z prvního místo. To jim nakonec uniklo jen o vlásek, společně s Hradcem Králové totiž za osm zápasů nasbírali devatenáct bodů, Královéhradečtí však měli lepší bilanci vzájemných soubojů.

Ve čtvrtfinále Storm narazil na loňského mistra, pražskou Slavii, v souboji se svým rivalem potvrdil skvělou formu a sešívané nakonec i vyřadil.

ILHK Hradec Králové

Druhým postupujícím ze západní divize se stal Hradec Králové. Vítěz základní části, který jen díky lepší bilanci vzájemných zápasů předstihl druhý Storm, měl výrazně ulehčenou cestu na Final Four.

V prvním kole vyřazovacích bojů se měl totiž utkat s Pardubicemi, které ale nakonec do play-off vůbec nenastoupily. Po dvou kontumačních výhrách se tak i Hradec Králové utká o medaile.

IHC Nový Jičín

Situace ve východní divizi byla po skončení základní části ještě zamotanější. Stejný bodový zisk totiž posbíraly hned tři týmy, první nakonec ale přeci jen skončil Nový Jičín. Druhou příčku pak obsadil Zlín a třetí místo zbylo na Uherský Brod.

V přímém souboji s Přerovem byl Nový Jičín favoritem, i když se mu právě proti Night Birds příliš nedařilo. Ve čtvrtfinále se to ale zlomilo a byla z toho dvě vysoká vítězství, která posunula tým z Moravskoslezského kraje na závěrečný turnaj o titul.

IHC Uherský Brod

Přestože Uherský Brod byl v divizi Východ až třetí, rozdíly mezi prvními třemi celky byly minimální. Vše se potvrdilo i v sérii play-off, kdy Uherskobrodští narazili na Zlín.

První zápas čtvrtfinále totiž zvládl lépe Zlín, a byl tak v psychologické výhodě, Uherský Brod se ale nevzdal. Nejdříve odvrátil vyřazení a v rozhodujícím zápase pak rozhodl o svém postupu na Final Four


Program Final Four juniorů


·  SF: IHC Roller Storm Praha – IHC Uherský Brod 9:00

·  SF: ILHK Hradec Králové – IHC Nový Jičín 10:30

·  o 3 m.: ??? – ??? 15:00

·  FIN: ??? – ??? 16:30

Stream přenosy

9:00IHC Roller Storm Praha - IHC Uherský Brod (Final Four Extraliga juniorů, Muži, Semifinále)
10:30ILHK Hradec Králové - IHC Nový Jičín (Final Four Extraliga juniorů, Muži, Semifinále)
12:00IHC Berounští Medvědi - IHC Slavia Praha (Final Four Extraliga, Semifinále)
13:30Mission Roller Brno - IHC Eagles Olomouc (Final Four Extraliga, Semifinále)
15:00o 3. místo
16:30finále
18:00finále