V neděli v Praze proběhla konference inlinehokeje

V neděli v Praze proběhla konference inlinehokeje

PRAHA - V neděli 13. března se uskutečnila pravidelná schůzka zástupců všech oddílů před startem nového ročníku inline hokeje.

V neděli proběhla v prostorách konferenčního centra VŠCHT v Praze pravidelná schůzka zástupců klubů týkající se organizace a struktury seniorských a mládežnických soutěží pro soutěžní ročník 2016. Konference byla za účasti zástupců klubů zahájena krátce po jedenácté hodině.

V první části programu prezident Tomáš Würtherle společně se svými kolegy z vedení zhodnotil předešlou sezónu jak z pohledu domácí scény tak ze strany mezinárodní. Během této části byly předány zlaté prsteny zástupcům reprezentací, které vybojovali v roce 2015 čtyři tituly mistrů světa.

Konference pak dál pokračovala diskuzí nad následujícím soutěžním ročníkem 2016, ve které bylo všem přítomným představen průběh všech soutěží. Začalo se tradičně extraligou a pokračovalo se dál až po přípravku. Novinkou pro letošní ročník by měl být elektronický zápis, který by se měl dělat ze všech soutěží ročníku 2016. Samotný start nového ročníku je pak plánovaný na víkend 30.4 - 1.5.2016.

Nejvyšší soutěž ponese i pro příští sezónu název Stilmat extraliga inline hokeje. Oproti minulému ročníku se ale soutěž bude hrát celorepublikově, nebude se hrát jako loni na divize. Každý účastník odehraje se svým soupeřem jedno utkání.Přesné rozlosování extraligy bude známo do konce března. Z nejvyšší soutěže se v letošním ročníku nebude sestupovat, do vyřazovacích soubojů postoupí prvních osm týmů. Pro regulérnost soutěže si týmy na konferenci odhlasovaly pravidlo o minimálním počtu čtyřech odehraných utkání v základní části, před play-off.  

Ambica extraliga juniorů inline hokeje změnila před novou sezónou název a přechází na turnajový model, kdy tým odehraje dvě utkání v jeden hrací den. Play-off této soutěže zůstává stejné jako v loňské soutěži, neboť do ní postupují čtyři nejlepší týmy, kteří se utkají v divizním čtvrtfinále. 

Poslední část konference se pak týkala následující mezinárodní scény, ve které bylo zmíněno, že se český inline pokusí obhájit všechny mistrovské tituly z předcházející sezóny.