Šimo: Cadis mi to dvakrát skvěle nahrál, to už nešlo netrefit

Šimo: Cadis mi to dvakrát skvěle nahrál, to už nešlo netrefit

Souboj o první místo extraligové tabulce svedly týmy Olomouce a Černošic, ve kterém nakonec zvítězili Olomoučtí inline hokejisté 9:6. Celý zápas rozhodla druhá čtvrtina, ve které Olomouc vstřelila čtyři branky, když dokázala dvakrát skórovat z přesilové hry a jednou v oslabení. Olomoučtí pak přidali ještě dvě trefy a posunuli se tak na první místo v tabulce. Dvěma brankami a jednou asistencí přispěl k výhře Hanáků i Michal Šimo.

Dvakrát jste se dokázal v utkání prosadit po přihrávkách od Cadise. Byly to nacvičené akce?

S Cadisem jsme byli domluvení, dvakrát mi to skvěle přihrál, to pak nešlo už netrefit. Víme o sobě, kde ten druhý většinou bude. Já se mu zase snažím vytvářet více prostoru v útoku, aby mohl jezdit do situací jeden na jednoho.

Proběhla před zápasem v kabině speciální porada, jak vyzrát na tým, který do té doby ztratil body pouze jednou v prodloužení?

Nijak zvlášť jsme se na ně nepřipravovali. Po sobotním prohraném zápase v Brně jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme, musíme hrát jako tým a ne jako jednotlivci. Tak to také dneska vypadalo.

Rozhodla podle vás druhá čtvrtina, kdy jste odskočili soupeři o čtyři branky?

Myslím si, že rozhodl náš pohyb v průběhu celé hry, oni navíc přijeli v sedmi lidech. V závěru museli cítit, že jim dochází síly. My jsme byli víc v pohybu, zároveň se nám podařily přesilové hry, po kterých jsme jim odskočili. Hráli jsme víc s pukem, oni museli víc bruslit a tím pádem nemohli vydržet v tempu celý zápas v sedmi hráčích.

Snažili jste se využít toho, že jim ke konci docházely síly?

Ano. Sami totiž víme, že když vyhráváme, hrajeme na puku a hrajeme chytře a v pohybu, tak soupeř nestíhá bruslařsky v obraně.

V závěru se podařilo Černošicím snížit na rozdíl jedné branky, nebáli jste se o vítězství?

Vypustili jsme to v této pasáži přesně jako v sobotu proti Brnu. Začali jsme hrát trochu profesorsky. V této lize není lehký soupeř, rozdíl dvou tří branek není nic, jsou to dvě náhodné střely. Naštěstí jsme je nenechali dotáhnout se na nás, jako tomu bylo v Brně, kde jsme to pak celé prohráli. Na střídačce jsme si řekli takhle teda ne a začali jsme hrát zase svou hru.

Po tomto víkendu jste v tabulce o skóre první, čekali jste to?

Cílem bylo získat za víkend devět bodů, včera jsme prohráli, takže máme nakonec šest bodů. Po včerejší prohře ale přišlo zlepšení, které šlo vidět i na předvedené hře v zápase s Černošicemi. 

Foto: Petr Hubáček