Beroun se po dvou nedělních výhrách dotáhl na první Olomouc

Beroun se po dvou nedělních výhrách dotáhl na první Olomouc

V neděli byly na programu čtyři duely, které se všechny odehrály v Praze. Jako první se z vítězství radoval Beroun, který si poradil s Černošicemi. Ty následně poměrně hladce porazily domácí Storm. Ve třetím zápase se na hrací plochu vrátil Beroun, který si proti Kladnu připsal další tři body. Závěrečné utkání dne obstaral Storm s Kladnem, kdy se z vítězství radovali kladenští hokejisté. Jediný Storm si tak nedokázal připsat do tabulky ani bod. Beroun se tak díky zisku šesti bodů vyrovnal první Olomouci, Černošice se posunuly na třetí místo.

IHC Berounští Medvědi – IHC Černošice 7:3 (2:1, 0:1, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Rubeš, 10. Kafka (Rubeš, Tvrzník), 33. Fiala (Šinágl), 36. J. Bernad (Rubeš, Kafka), 43. J. Bernad (Fiala, Šinágl), 47. Kafka, 47. Fiala (Šinágl) – 4. Loskot (Mrňa, Tondr), 20. Loskot (Ottomanský, Tondr), 39. Chamrád (Krudenc, Sem).

První nedělní utkání začalo lépe pro Černošice, které poslal do vedení Loskot. Beroun ovšem otočil vývoj duelu během půl minuty, hosté ale ve druhé periodě srovnali. O vítězi zřejmě rozhodla třetí perioda, ve které se prosadili jen Medvědi, když na trefu Fialy navázal Jakub Bernad. Přestože se v poslední dvanáctiminutovce podařilo Černošicím snížit, Beroun si už vedení pohlídal a dalšími třemi brankami si pojistil vítězství.

IHC Roller Storm Praha – IHC Černošice 5:9 (1:3, 2:1, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Žovinec (Belay), 16. Klindera (D. Bílek), 21. Petráš (Žovinec), 34. Klindera (Žovinec, Novotný), 46. Novotný (D. Bílek, Klindera) – 2. Ottomanský (Tondr), 2. David Sem (Tondr), 6. Loskot (Ottomanský, Tondr), 20. Wurm (Tondr), 28. Loskot (Mrňa, Wurm), 30. Loskot (Mrňa), 33. Loskot (Mrňa), 36. Wurm (David Sem), 44. Loskot (Wurm).

Druhý zápas se Černošicím povedl podstatně lépe, už v 6. minutě vedly o tři branky. Storm sice stáhl náskok soupeře jen na jeden gól, nedokázal už vyrovnat a hosté si po zbytek duelu hlídali vedení, ve třetí periodě navíc brankový rozdíl i mírně navýšili. Na výhře se nejvíce podílel Marek Loskot, který se do sítě Stormu trefil pětkrát, v součtu s prvním zápasem nasázel celkem sedm gólů.

IHC Berounští Medvědi – IHC Čerti Kladno 9:3 (0:3, 2:0, 2:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 15. Rubeš (Tvrzník), 17. Brandejský (Tvrzník), 25. Rubeš (Kafka), 29. Pouska (Fiala), 40. Pavlata (Fiala), 41. J. Bernad, 42. Tvrzník, 46. Fiala (Šinágl), 48. Kafka (J. Bernad) – 1. Bezouška (Petrák), 2. Hulcr, 5. Strnad (Kehar).

Kladnu se povedl vstup do zápasu, když během dvou minut vstřelilo dvě branky a třetí přidalo už v 5. minutě. Podle začátku utkání by se dalo tušit, že Čerti budou bojovat o výhru až do konce. Opak byl ale pravdou. Ve zbytku zápasu se totiž měnilo skóre jen na berounské straně. Vyrovnání se domácí dočkali v 25. minutě, nejvíce branek pak nasázeli v poslední čtvrtině, kdy se za záda kladenského brankáře trefili celkem pětkrát.

IHC Roller Storm Praha – IHC Čerti Kladno 5:12 (1:1, 0:2, 0:3, 4:6)

Branky a nahrávky: 9. Petráš (Novák), 38. Klindera (Žovinec), 39. D. Bílek (Žovinec, Antončík), 43. Žovinec (Novotný), 46. Žovinec (D. Bílek) – 11. Petrák, 14. Bezouška (Strnad), 22. Strnad (Petrák), 29. Strnad (Petrák), 31. Bezouška (Strnad), 35. Strnad (Bezouška), 39. Kehar, 41. Kameš, 42. Hulcr (Christl), 43. Strnad (Bezouška), 44. Kehar, 44. Bezouška (TS).

Pořádné gólové hody se udály až v posledním nedělním duelu. Storm si chtěl napravit bilanci po prohrané bitvě s Černošicemi, proti Kladnu se mu to ale vůbec nepovedlo. Na gól domácího Petráše totiž Čerti odpověděli šesti brankami ve třech periodách. Čtvrtá dvanáctiminutovka pak nabídla pořádnou přestřelku. Dohromady padlo deset gólů, o dva více byli úspěšnější hosté, kteří si tak z Prahy odvezli tři body. Nejvíce kanadských bodů si při vysoké výhře připsal Jakub Strnad, který se podílel přesně na polovině branek svého týmu.

Foto: Petr Hubáček