Zahrát si s Plekancem byl pro každého zážitek, pochvaluje si kladenský Bezouška

Zahrát si s Plekancem byl pro každého zážitek, pochvaluje si kladenský Bezouška

Po roční pauze se do české nejvyšší inline hokejové soutěže vrátil Michal Bezouška, minulý rok totiž trávil v Německu. Při svém návratu si vybral Kladno, před odchodem z Česka ale naskakoval za Slavii. V nedělním zápase se tak postavil proti svým bývalým spoluhráčům, protože skoro celý sešívaný tým se přesunul do Černošic. I na sobotu bude Bezouška ještě dlouho vzpomínat, v jednom týmu si totiž zahrál s Tomášem Plekancem.

Jak hodnotíte kladenské výkony proti Hradci Králové a Černošicím?

Ono je to pořád stejné. Nám se nedaří proměňovat velké šance, protože úplně nehraje tak, jak by se v inline hokeji hrát mělo. Spousta kluků je na Kladně nových, a tak si teprve zvykají na inline.

Pohybujete se kolem hranice postupu do play-off. Jak těžký bude závěr základní části?

My jsme potřebovali bodovat, což se nám během víkendu nepodařilo. Zlín sice v sobotu také dvakrát prohrál, takže to  může být v posledních zápasech ještě otevřené. Na druhou stranu Zlín má zkušený tým a asi si už účast ve vyřazovacích bojích pohlídá.

Proti Hradci Králové nastoupil za Kladno i Tomáš Plekanec. Jak se vám s ním hrálo v jednom týmu?

Pro nás to byl super zápas, i když jsme prohráli. S takovým hráčem se většina z nás v životě ani nepotká, o to větší zážitek to byl. Tomáš Plekanec patří k nejlepším hokejistům, proto si to každý z nás užil, podobná situace se už nemusí vůbec opakovat.

Za Černošice proti vám hrálo i několik bývalých spoluhráčů ze Slavie, byl ten zápas pro vás jiný?

Ani moc ne, je to pořád stejné. Ve Slavii jsem zažil tři skvělé roky, vyhrál jsem i titul. Pak se parta na Slavii trochu rozpadla, minulou sezónu jsem tak odehrál v Německu. Letos jsem měl hrát zase v Německu, nakonec z toho ale sešlo. Rychle jsem tedy hledal, a když mě oslovil Láďa Vlček z Kladna, tak jsem vůbec neváhal.

Kdy jste vůbec s inline hokjem začínal?

Tuším, že je to asi pět let. Poprvé jsem inline hokej viděl na Štvanici, kam mě přivedl kamarád, který už v té době hrál. Místo toho, abych běhal pořád dokola kolem rybníku, tak jsem si na letní přípravu vybral pávě inline. Člověk vydá stejně energie a navíc si užije i trochu zábavy se spoluhráči.

Co vás na inline hokeji nejvíce baví?

Přestože je to úplně jiný sport oproti lednímu hokeji, tak se taky hraje s hokejkou, hráči jsou ve stejné výstroji nebo mají brusle.Pro letní přípravu je to určitě dobrá volba, pro mě je to skvělý letní relax.

Je pohyb na kolečkových bruslích výrazně těžší?

Úplně jinak se brzdí, což je důležité se dobře naučit, aby se člověk nezranil. Navíc i samotný pohybu 

Foto: Petr Hubáček