Proti Černošicím musíme podat nejlepší výkon sezóny, pokud chceme uspět, říká Kubica

Proti Černošicím musíme podat nejlepší výkon sezóny, pokud chceme uspět, říká Kubica

Ve čtvrtfinále play-off se proti sobě postaví dva týmy, kteří za sebou mají vzájemný zápas z konce základní části. Na hřišti Černošic naskočí v boji o účast na Final Four proti domácím hokejisté z Brna. V brněnské sestavě se objeví i Zdeněk Kubica, jedna z hlavních postav týmu z druhého největšího města v republice. Právě Kubica totiž pravidelným gólovým příspěvkem pomohl svému celku do vyřazovacích bojů.

Jak jste spokojen s výkonem osobním i celého týmu během základní části?

Moje osobní výkony nepovažuji za důležité, protože hokej je kolektivní sport, takže hlavně záleží na výsledcích celého týmu. S výkonem týmu jsme spokojeni. Splnili jsme cíl, kterým je play-off. Po nepovedeném závěru jsme akorát neuhájili první čtyřku. Budeme tedy hrát na hřišti soupeře, což nás trošku mrzí.

Proti kterému týmu se vám v letošní sezóně hrálo nejhůře a naopak nejlépe? 

Nedá se říct, že by se hrálo proti někomu lépe. I když to tak nevypadá, tak je letošní ročník hodně vyrovnaný. Proti žádnému ze soupeřů se nehrálo lehce, ale u týmů z první čtyřky je určitě znát velká kvalita. S každým se dá jak vyhrát, tak také prohrát.

Základní část jste zakončovali mimo jiné i proti Černošicím, proti kterým naskočíte i v play-off. Jak těžký soupeř to pro vás bude?

Jak jsem říkal, soutěž je hodně vyrovnaná. Černošice jsou velmi silný soupeř. Musíme si dát pozor, aby to nedopadlo jako náš poslední zápas, který jsme tam u nich neodehráli vůbec dobře. Bude to těžké.

Dlouhodobě působíte v ledním hokeji hlavně v českých klubech, proč sis v inline hokeji vybral Brno?

S inline hokejem jsem začínal v Blansku, ale poté, co tam inline hokej skončil, tak jsem se přesunul o pár kilometrů dál do nedalekého Brna.

Přestože jste odehrál jen osm zápasů, patříte k nejproduktivnějším hráčům v Brně. V čem to je, že se vám tak daří?

V tomhle určitě patří velké díky kvalitním spoluhráčům, kterých v Brně mám víc než dost.

Co tě na inline hokeji nejvíce baví?

Na inline hokeji mně baví snad úplně všechno. Je dobré, že člověk neztratí kontakt s pukem a hokejkou během letní pauzy. Nejvíc ze všeho se však těším na kluky v kabině. Máme v Brně super partu, vždycky je o legraci postaráno díky našemu kapitánu Pavlu Strýčkovi.

Jak bys srovnal lední a inline hokej?

Tohle se nedá moc srovnávat, každý z hokejů má něco do sebe. Samozřejmě led a plocha jsou něco jiného, ale jinak bych v tom velký rozdíl neviděl. Hlavně je to pro mě dobrá příprava na sezónu v ledním hokeji. 

Foto: Petr Hubáček