Hráči Berouna, Olomouce, Nového Jičína a Brna vybojovali účast na Final Four

Hráči Berouna, Olomouce, Nového Jičína a Brna vybojovali účast na Final Four

Stilmat extraliga pro rok 2016 zná své účastníky Final Four 2016. Ve čtvrtfinálových sérii dokázali dvakrát zvítězit hráči Berouna, Olomouce a Nového Jičína , čímž si zajistili v poklidu účast na závěrečném turnaji. O poslední místo se tvrdě bojovalo, neboť jak hokejisté Brna tak Černošic dokázali jednou zvítězit. O postupujícím tak muselo rozhodnout prodloužení, které rozhodl pro Jihomoravany po pětadevadesáti sekundách Michal Brzobohatý.

IHC Berounští Medvědi - IHC Devils Zlín 11:4 (3:2, 4:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Bernad, 4. Kafka (Bernad), 9. D. Bernad (Fiala), 13. Rubeš (Bernad, Kafka), 16. Kafka, 19. Pouska (Fiala, Pavlata), 22. Kafka (J. Bernad), 35. J. Bernad (Rubeš, Kafka), 36. Fiala, 40. Pouska (Pavlata, Fiala), 48. Fiala (Pavlata) – 3. Goiš, 6. Goiš, 13. Werbik (Kobylík), 28. Hrazdíra

IHC Berounští Medvědi narazili ve čtvrtfinále na IHC Devils Zlín a podle předzápasových analýz byli Medvědi favoriti tohoto střetnutí, což potvrdili. První čtvrtina byla ještě vyrovnaná a šlo se do kabin za stavu 3:2, ovšem druhá čtvrtina byla již v režii Berouna. Berounští Medvědi ji ovládli 4:1 a vedli tak již 7:3, což jim zajišťovalo komfortní vedení do druhé poloviny zápasu. První polovinu hodně ovlivnili časté vyloučení, když hlavně Beroun dokázal trestat přestupky Zlína. Druhá polovina zápasu již byla o poznání klidnější. Třetí čtvrtiny se již neúčastnil gólman Haloda, kterého vystřídal Huf. Ve třetí čtvrtině zvýšil Beroun brankový rozdíl již na pět branek, když vedl 9:4. V poslední čtvrtině přidal dvě branky a završil tak celkový skóre na 11:4. Hráčem zápasu byl bez pochyby Jakub Bernad, který si připsal dvě branky a dvě asistence.

IHC Berounští Medvědi – IHC Devils Zlín 16:3 (1:1, 5:0, 5:0, 5:2)

Branky a nahrávky: 10. Bernad (Kafka), 16. Rubeš (J. Bernad), 16. Fiala (Pouska), 21. Tvrzník (Pavlata, Kafka), 23. Tvrzník (Kafka), 24. Pavlata (Tvrzník), 25. Rubeš, 25. Fiala (Brandejský), 29. Brandejský (Kafka, Bernad), 30. Tvrzník (Kafka, Pavlata), 30. Brandejský (Fiala), 41. Fiala (Pavlata, Tvrzník), 42. Brandejský (Jakub Bernad), 45. Brandejský (Jakub Bernad), 47. Kafka (Pouska), 48. Brandejský (Pavlata, Fiala) – 3. Hrazdira (Goiš), 43. Werbik (Hrazdira), 46. Vyoral (Werbik)

Druhé utkání začali opět lépe domácí, do vedení však šli záhy hosté, když se trefil David Hrazdira, na jehož branku vzápětí odpověděl domácí David Bernad. Od druhé čtvrtiny převzali otěže klání domácí, kteří nasázeli v následujících dvou periodách po pěti brankách a po třech čtvrtinách vedli jasně 11:1! Hattrickem se do té doby blýsknul Martin Tvrzník. Závěrečná část měla ryze exibiční ráz, hattricky završili také Jiří Brandejský, který si nakonec v utkání připsal pět přesných tref, a také Martin Fiala. I hosté se nakonec dočkali dvou branek, nicméně na suverénní Beroun to nestačilo. Ten i ve čtvrté čtvrtině naplnil pětibrankovou normu a zvítězil jednoznačně 16:3!


IHC Tempish Olomouc – ILHK Hradec Králové 6:1 (1:0, 2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Čuřík, 20. Čuřík (Handl), 23. Handl (Paška), 28. Čuřík (Roupec), 39. Roupec (J. Cik, Fiedler), 48. Duba (Fiedler, J. Cik) – 35. Šafránek (Čáp)

První čtvrtfinálový duel  měl, co se skóre týče, překvapivě hladký průběh. Hradečtí si sice vytvářeli šance, avšak drtivou většinu z nich lapil skvěle chytající brankář Sedlář. Naopak Olomouc své příležitosti dokázala využít mnohem lépe a postupně navyšovala vedení. Hattrickem se v utkání blýskl útočník Jakub Čuřík. Hradec dokázal přesně zamířit jen jednou, zatímco Olomouc dostala puk do brány celkem šestkrát.

IHC Tempish Olomouc – ILHK Hradec Králové 6:3 (2:1, 2:2, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Fiedler (L. Cik), 3. Čuřík (Roupec, Handl), 15. Fiedler (Roupec, J. Cik), 17. J. Cik (L. Cik), 38. Fiedler (Čuřík), 46. L. Cik (Fiedler) – 5. T. Půlpán (L. Novák, J. Novák), 20. Šafránek (A. Půlpán), 23. Šafránek (Čáp)

Zápas číslo dvě nabídl už mnohem vyrovnanější průběh. Olomouc držela těsné vedení, které však Hradečtí nedokázali smazat. Nejblíže k tomu Východočeši měli na začátku čtvrté čtvrtiny, kdy hráli přesilovku, ta však neměla gólový efekt. A tak hráči Olomouce za to svého soka potrestali a dvěma góly zpečetili vítězství i ve druhém utkání, které je tak kvalifikovalo na Final Four Stilmat extraligy inline hokeje.


IHC Nový Jičín - IHC Night Birds Přerov 8:6 (2:1, 1:2, 2:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 4. Zahradníček (Andrýsek, Gebauer), 10. Andrýsek (Ondřej Kovařčík, Zahradníček), 23. Zahradníček (Andrýsek, Christov), 30. Zedník (Chvostek), 31. Gebauer (Kubičík), 45. Gebauer (Sluštík), 48. Kovařčík (Chvostek), 48. Zahradníček – 9. Ferenc (Galetka, Jergl), 13. Hanák (Ferenc), 21. Hanák (Pecha), 40. Ferenc (Jergl, Školoud), 41. Školoud (Jergl), 43. Školoud (Jergl)

První utkání mezi Novým Jičínem a Přerovem bylo hodně vyrovnané. Do vedení se jako první dostali hráči Nového Jičína, hosté ale v druhé čtvrtině dokázali vývoj otočit. Do druhé přestávky ale s vedením nešli, neboť domácí Zahradníček dokázal vyrovnat. Ve třetí čtvrtině hosté mírně polevili, díky čemu se domácí dokázali dostat do dvoubrankového vedení. V posledním dějství hosté dokázali zabrat a zápas znovu pět minut před koncem zápasu otočit! Poslední slovo měli ale domácí hráči, kteří Gebauera, Kovařčíka a Zahradníčka zápas otočili a dotáhli do vítězného konce. 

IHC Nový Jičín - IHC Night Birds Přerov 14:6 (3:0, 3:1, 3:2, 5:3)

Branky a nahrávky: 3. Zedník (Kovařčík), 8. Sluštík (Bartko, Chvostek), 12. Bartko (Kovařčík), 16. Zedník (Sluštík, Gebauer), 18. Hruška (Kubičík), 24. Zedník (Christov), 26. Chvostek (Kovařčík, Kubičík), 32. Zedník (Zahradníček, Andrýsek), 36. Gebauer (Kubičík, Zedník), 39. Zahradníček (Sluštík, Bartko), 39. Chvostek (Andrýsek), 42. Zahradníček (Bartko, Gebeauer), 44. Kovařčík (Andrýsek, Chvostek), 46. Sluštík (Christov) – 24. Jergl (TS), 29. Kubal (Pecha), 35. Hanák (Jergl, Kubal), 38. Jergl (Ferenc, Hanák), 43. Kubal (Jergl, Hanák), 46. Pecha (Hanák, Kubal)

Oproti prvnímu utkání bylo to druhé pod kontrolou domácích hráčů. Přerovu totiž evidentně došly síly a na hru domácích v odpoledním zápase nestačil. Jičín postupem času svůj náskok navýšil a zápas si s přehledem pohlídal a v poklidu dotáhl znovu do vítězného konce. Od druhé poloviny už bylo o vítězství rozhodnuto a tak se utkání dohrávalo v poklidném tempu, které nabídlo početné divácké kulise šestnáct gólů. Konečný účet se nakonec zastavil na skóre 14:6. Jičín se tak v druhém ročníku v nejvyšší soutěži podívá poprvé na Final Four a má jistou medaili. 


SK Černošice -  Mission Roller Brno 8:9 (1:3, 2:0, 1:3, 4:3)

Branky a nahrávky: 8. M. Loskot (Wurm), 13. Wurm, 16. Mrňa (Sem), 30. Mrňa, 40. M. Loskot (Malý), 40. J. Loskot (Mrňa), 43. M. Loskot (Wurm), 44. Wurm (M. Loskot) – 3. Kubica (Obdržálek), 8. Dufek (Vorel), 10. Obdržálek, 25. Kubica, 28. Obdržálek (Kachlík), 29. Brzobohatý (Kachlík), 39. Kubica (Rosendorf), 46. Strýček (Obdržálek), 48. Kubica

První čtvrtfinálový souboj mezi Černošicemi a Brnem nabídlo strhující hokej. Brno se nejdříve dostalo do dvoubrankového vedení, během druhé periody ale domácí srovnali. Druhá polovina duelu začala výrazně lépe pro hosty, kteří si třemi góly během čtyř minut vytvořili slibný náskok. Ani to ovšem Černošice neodradilo, v poslední periodě totiž vměstnaly čtyři branky do čtyř minut, čímž úplně otočily skóre. Přestože se mohlo zdát, že domácí si už výhru pohlídají, Brno nejdříve v přesilovce srovnalo, následně v poslední minutě využil obrovské chyby v černošické rozehrávce Kubica, který si připsal svoji čtvrtou trefu, kterou rozhodl o brněnském vítězství.

SK Černošice -  Mission Roller Brno 5:2 (1:1, 1:0, 2:0, 1:1) - prodloužení 0:1

Branky a nahrávky: 7. Mrňa (Sem), 24. Tondr (M. Loskot), 28. Sem, 32. Sem (Tondr), 47. M. Loskot (Wurm) – 3. Kubica (Obdržálek), 45. Strýček (Kubica, Obdržálek), 50. Brzobohatý (Kubica)

Ve druhém utkání tak musely Černošice uspět, aby si udržely naději na postup na Final Four. Podle toho také vypadal obraz hry, kdy domácí byli po většinu doby u kotouče a Brno se bránilo. Černošice postupně navyšovaly své vedení a nakonec si připsaly poměrně lehké vítězství. Na oba týmy tak čekalo desetiminutové prodloužení s náhlou smrtí, které nakonec vyšlo lépe hráčům z Brna. Kubica uvolnil Brzobohatého, jehož pokus byl pro domácí tak nešťastně tečován, že puk přeletěl překvapeného Brabce a zapadl do sítě. Brno se tak raduje z účasti na FInal Four, kde bude bojovat o mistrovský titul.


Foto: Martin Voltr