Rozhodnuto v nejkratší možné době! Na Final Four míří Slavia, Zlín, Beroun a Brno

Rozhodnuto v nejkratší možné době! Na Final Four míří Slavia, Zlín, Beroun a Brno

Už druhé zápasy všech čtvrtfinálových sérií extraligového play-off určily postupující čtveřici. Svá sobotní vítězství potvrdily na domácí půdě týmy z prvních dvou příček obou divizí, které se tak příští víkend utkají na turnaji Final Four ve Vrchlabí o mistrovský titul. Sestup naopak čeká jednoho z dvojice Přerov – Úhřetice.

Druhé zápasy čtvrtfinálových sérií

IHC Devils Zlín – Střída Sport Pardubice 13:3 (3:1, 5:0, 4:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Goiš (Janeba), 11. Hrazdíra (Šenkeřík), 12. Goiš, 13. Hrazdíra (Urbanec), 14. Klhůfek (Janeba, Jurík), 15. Hrazdíra (Šenkeřík, Veselý), 16. Janeba, 23. Šenkeřík, 28. Urbanec, 31. Veselý (Urbanec, Šenkeřík), 34. Jurík, 36. Klhůfek (Janeba), 44. Goiš (Janeba) – 5. Lencsés, 41. Beneš (Šťastný, Moučka), 43. L. Procházka.

Jak dobře Pardubice do odvety ve Zlíně vstoupily, mnohonásobnou silou je pokračování zápasu semlelo. Gól v páté minutě byl poslední opravdovou radostí Východočechů, ještě v první čtvrtině stihli Devils skóre otočit a další průběh byl jasně v jejich režii. Do třetí sirény nastříleli tucet branek a hosté zvládli v uvolněném tempu závěrečné části jen korigovat debakl. Hattrickem orámovali zlínský postup Goiš s Hrazdírou.

Mission Roller Brno – IHC Čerti Kladno 8:7 (1:1, 2:0, 4:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 9. Woods (P. Šebek, Šimo), 16. P. Šebek (Woods, Šimo), 18. Kučera, 26. Kučera (Obdržálek, Rajnoha), 32. Rajnoha, 34. Kachlík (Obdržálek, Rajnoha), 35. Skácel (Kazlepka, P. Šebek), 40. Obdržálek (P. Šebek) – 6. Sekáč (Kameš), 28. Plekanec (Sekáč), 30. Petrák (Plekanec), 37. Sekáč (Kameš, Plekanec), 38. Plekanec (Kameš), 43. Stieler (Kameš), 47. Stieler (Plekanec).

Souboj Brna s Kladnem nabídl několik tváří a jako jediný v celém čtvrtfinálovém programu byl dramatický až do posledních vteřin. Domácí vedli v polovině o dvě branky, nejvíc gólových akcí ovšem přišlo ve zbytku utkání – co ale bylo nejdůležitější, Misson Roller byl za každé situace napřed a očekávaný postup si sebrat nenechal. Poslední, co Čerti tažení Tomášem Plekancem (2+3) zvládli, bylo snížení na 8:7 minutu a půl před koncem.

IHC Berounští Medvědi – IHC Eagles Olomouc 9:4 (1:2, 1:1, 3:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 3. Přibyl (Vlček), 23. Šinágl, 27. Malý (Šinágl, Tvrzník), 32. L. Novák (Šinágl, Tvrzník), 35. Šinágl (Tvrzník), 38. Tvrzník (Přibyl), 43. L. Novák (Vlček), 46. Pavlata (Besser, Malý), 48. Malý (Šinágl) – 1. L. Vích (Duba, Čuřík), 2. Handl, 19. Čuřík (Duba), 48. L. Cik (J. Cik).

Start druhého zápasu Berouna s Olomoucí, který se odehrál na kladenské ploše, vůbec neodpovídal obrazu toho prvního. Eagles už po dvou minutách vedli o dva góly, domácí museli výsledek až do půlky dotahovat. Ve třetí čtvrtině ale převzali otěže zápasu a soupeře dostali pod tlak, který nesl ovoce. Přestože v posledním dějství planuly emoce na obou stranách, Medvědi už svůj obrat dotáhli do vítězného konce a díky vítězství v papírově nejvyrovnanější sérii mohou navázat na své zlaté úspěchy z let 2009 a 2010.

IHC Slavia Praha – IHC Uherský Brod 19:4 (3:0, 4:3, 6:0, 6:1)

Branky a nahrávky: 3. Wurm (J. Bernad), 5. Loskot (J. Bernad, Kafka), 9. J. Bernad, 15. Toman, 19. D. Bernad, 20. Toman (Bezouška, D. Bernad), 24. J. Bernad (Kafka, Toman), 26. Bezouška (Kafka, Toman), 30. Kafka (Toman, Bezouška), 34. Toman (Kafka, Bezouška), 34. Wurm (J. Bernad), 36. Loskot (Mrňa, Vrdlovec), 36. Loskot (Mrňa, Vrdlovec), 37. Toman (D. Bernad), 41. J. Bernad, 44. Toman, 44. Wurm (J. Bernad, Čížek), 46. Loskot (Mrňa), 47. Kafka – 14. Heča (Kotačka, Vaněk), 16. Heča (Šiller, Surý), 21. Měšťánek (Krchňáček), 39. Šiller (Krchňáček).

Ve druhém duelu superfavorita s outsiderem přinesla to nejzajímavější druhá čtvrtina. Uherský Brod se v ní snažil oklepat z nepříznivého stavu a skóroval třikrát, na ofenzivní mašinu Pražanů to ale bylo pořád málo. Slavia ve druhé polovině zápasu ještě přidala na obrátkách a konto odevzdaného soupeře nakonec zatížila devatenácti kousky, pět z nich patřilo Milanu Tomanovi. Vítězné tažení loňského mistra tak pokračuje bez zakolísání.

Druhé zápasy sérií play-out

IHC Reflex Uherské Hradiště – Mad Parrots Úhřetice 2:1 (1:0, 0:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Piluša (Nesrsta), 37. Šlahař (Nesrsta) – 48. Čermák (Musil).

Druhé utkání série play-out mezi Reflexem a Úhřeticemi se odehrálo v Přerově. Střetnutí bylo na góly mnohem slabší než to první, přesto tým ze Slovácka dokázal opět zvítězit. Hradiště se zásluhou Piluši dostalo do vedení, ale v dalších šancích kazil jeho hráčům radost výborný brankář Vich. Dlouhé čekání na další góly skončilo až ve čtvrté čtvrtině, kdy navýšil vedení domácích Šlahař, a Čermákovo vykřesání naděje půl minuty před koncem bylo nakonec zbytečné.

ILHK Hradec Králové – IHC Night Birds Přerov 4:2 (0:0, 1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Šafránek (Pavel Vaněk), 29. Šafránek (Karlík), 32. Svoboda (Karlík), 48. Svoboda – 23. Hanák (J. Ferenc), 44. Kočara (Škorík, Ditrich).

Úvodní vítězství v sérii vybojoval Hradec v prodloužení a také druhý zápas se nesl ve znamení velké vyrovnanosti. Východočeši šli po první přestávce do vedení, na což Přerov po zásluze odpověděl, ale vydařená třetí čtvrtina už domácí hokejisty dovedla k výhře. Hanácký tlak v závěru nestačil, dva góly Šafránka i Svobody zajistily mladému týmu Hradce Králové setrvání v soutěži i pro příští ročník. Nováček z Přerova se příští víkend utká v sérii na dva vítězné zápasy s Úhřeticemi a neúspěšný z dvojice týmů čeká sestup.

Program turnaje Final Four ve Vrchlabí

sobota 29. června – semifinále

14:00 IHC Slavia Praha – Mission Roller Brno

16:00 IHC Berounští Medvědi – IHC Devils Zlín

neděle 30. června

14:00 finále

Utkání o třetí místo se nehraje, bronzové medaile obdrží oba poražení semifinalisté.