Češky remizovaly s Kanadou, ve čtvrtfinále narazí na Finsko

Po dvou relativně slabších soupeřích čekaly v úterý na český výběr Švýcarky a Kanaďanky. Tedy týmy, proti kterým se měly Češky o poznání více zapotit. A to se také skutečně stalo. Proti Švýcarsku nakonec český výběr vydřel výhru 4:2, s Kanadou poté remízu 1:1. Tyto výsledky výběru trenérky Pančákové vynesly druhé místo ve skupině, což znamená jediné - ve čtvrtfinále se Češky utkají s hodně nepříjemným Finskem.

Ženy: Česko - Švýcarsko 4:2 (2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Flachsová (Mlýnková), 19. Jančová, 34. Flachsová (Vonková), 34. Mlýnková – 12. Michielinová (Waidacherová), 18. Michielinová (Waidacherová). Střely: 34-19. Vyloučení: 3-1. Využití: 0-0. V oslabení: 1-0.

Pořádně napínavá podívaná, při které českým fanouškům muselo přibýt pár šedivých vlasů. Tak by se dal charakterizovat zápas proti Švýcarkám. Ty se v první polovině dostaly hned dvakrát do vedení a český tým tak byl na turnaji poprvé v pozici, že musel dotahovat. To se ale nakonec povedlo, i když to proti houževnatému soupeři nebylo vůbec lehké. Pozitivem rozhodně je, že se konečně rozstřílela první lajna s Mlýnkovou a Flachsovou.

Právě tyto dvě hráčky přidaly ve druhé polovině v rozmezí ani ne jedné minuty dvě nesmírně důležité branky - Flachsová vybojovala vedení 3:2, Mlýnková poté po překrásné individuální akci přidala uklidňující gól na 4:2. A to navíc ve vlastním oslabení. Nicméně bitva se Švýcarkami stála český výběr mnoho sil.

Ženy: Kanada - Česko 1:1 (1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Bennelová (Griggová) – 32. Lásková (Jančová).  Střely: 9-14. Trestné minuty: 31-12. Využití: 1-0. 

Večerní utkání bylo vyvrcholením skupinové části v Asiagu. Bitva o první místo přilákala do hlediště i české juniory, kteří přišli povzbudit své kolegyně. A viděli hodně napínavou bitvu. Kanaďanky se sice dostaly v šesté minutě do vedení po přesilovkovém gólu Bennelové, ale Češky dál nepříjemně dotíraly a měly několik obrovských šancí - Vopravilová například trefila tyč.

Z gólu se ale radovaly až ve 32. minutě. Dominika Lásková poslala puk z otočky přesně pod vyrážečku Fischerové, která byla naprosto bez šance. Nicméně remíza Češkám k prvenství ve skupině nestačila. Kanaďanky skončily první jen díky nižšímu počtu obdržených branek. Tím si tak pro čtvrtfinále zajistily domácí Itálii, naopak Češky se utkají s nevyzpytatelnými Finkami. Čtvrtfinále Česko-Finsko je na programu zítra v 16:00.