Obrovský smutek! Češky na MS končí bez medaile

Obrovský smutek! Češky na MS končí bez medaile

Takové drama, takové nervy, tolik vynaložených sil...a stejně to na medaili nestačilo. Češky k loňskému zlatu letos žádný cenný kov nepřidají. Po nervy drásající bitvě s Francouzky končí na nepopulárním čtvrtém místě.

Obrovské zklamání zažívá výběr trenérky Pančákové po prohře v zápase o třetí místo. V zápase rozhodně nebyl horším celkem, možná mu chybělo jen trochu více štěstí. Francouzky se dostaly do vedení již v první minutě zápasu, ale že by si vedení nějak s přehledem kontrolovaly se rozhodně říci nedá. Češky se totiž stále tlačily před francouzskou branku a několikrát nebyly vůbec daleko od vyrovnání. Flachsová měla obrovskou příležitost vyrovnat, ale přestřelila.

Jenomže bojovný český tým se nevzdal. A to i přesto, že to s nadějemi na vyrovnání vypadalo opravdu bledě. V čase 39:05 totiž putovala na trestnou lavici Karolína Kovářová. Češky tak musely poslední minutu zápasu odehrát v oslabení. I tak ale vyrovnaly! Brankářka Škodová ještě ani nedobruslila na střídačku, aby tým mohl hrát v power play, když už na druhé straně před Pineauovou zvedala ruce Dominika Vopravilová. Právě ona vystřelila 39 vteřin před koncem základní hrací doby Češkám prodloužení.

To se ale bohužel moc dlouho nehrálo. Jelikož stále trval trest Kovářové, mladý český výběr musel bránit početní převahu Francouzek. A neubránil. V momentě, kdy Kovářová naskakovala na hrací plochu, vyslala Marina Drici-Corbeilová na Škodovou střelu na bližší tyč. Česká gólmanka proti perfektnímu zakončení Francouzsky neměla bohužel šanci. Češky tak bohužel končí bez medaile. Nicméně výkon takto mladého týmu je příslibem do dalších let. Zkušenosti z letoška se jistě budou hodit.

Francie – Česko 2:1 po pr. (1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Blancová, 42. Drici-Corbeilová – 40. Vopravilová. Střely: 21-20. Vyloučení: 4-2. Využití:1-0.