Češi vstoupili do turnaje vysokým vítězstvím nad Mexikem

Češi vstoupili do turnaje vysokým vítězstvím nad Mexikem

Tým mužů má za sebou první zápas na mistrovství světa. Reprezentace v poklidném tempu porazila Mexiko vysoko 16:0, když hattrick zaznamenali Loskot s Šimem a o svou premiérovou branku v národním týmu se zasadil Jakub Bernad. Česká republika vstoupila do turnaje vítězně a v úterý ji od 20:30 čeká domácí Itálie.

Češi do zápasu vstoupili skvěle. Už v první minutě je poslal do vedení Loskot. Češi v celé první polovině zápasu dominovali, zatímco Mexičané se dostali k ohrožení Brabce jen minimálně. První hattrick v českém týmu zkompletoval už po deseti minutách hry Marek Loskot.

Po úspěšném vstupu do zápasu si Evropané mohli dovolit začít hrát více na krásu. Pohlednou kombinační akci první formace zakončil úspěšně Kafka. Pozadu nezůstala ani třetí řada, kdy akci Fialy a Bezoušky zúročil Malý. Do druhého poločasu šel národní tým s vedením 11:0.

Zápas pokračoval v pohodovém tempu i po pauze. Druhou polovinu načal svou druhou brankou v zápase Malý. Blízko čestnému úspěchu Mexičanů byl Laberdesque, ale v dobré šanci mířil mimo Michajlovovu branku. Následně se o svůj premiérový gól v národním dresu se po půlhodině hry postaral benjamínek Jakub Bernad, který později přidal i druhou branku.

Ve druhém poločase Mexičané inkasovali o poznání méně branek. Češi za vysokého vedení sklouzli ke složitým kombinacím a důrazu udržel nulu vzadu.


Mexiko – Česko 0:16 (0:11)

Branky: 1. Loskot, 5. Šimo (Rubeš), 6. Fiala (Malý), 6. Loskot (Bernad), 10. Loskot (Kafka), 12. Fiala, 12. Kafka (Loskot, Bernad), 14. Malý (Fiala, Bezouška), Šimo (Rubeš), 18. Bezouška, 20. J. Cik (Šimo), 22. Malý (Loskot), 24. Šebek (Fiala), 30. Bernad (Loskot), 35. Bernad (Loskot), 40. Šimo (J. Cik)

Sestavy

Mexiko: Valencia (Vincente) – Samperio, Castro – Laberdesque, Sanchez Navarro, Castilo, Flores, Jordan, Pérez.

Česko: Brabec (Michajlov) – Strýček, J. Bernad, Loskot, Kafka – Šimo, Cik, Šebek, Rubeš – Malý, Sem, Fiala, Bezouška – Zbořil, Zahradníček.

Bez vyloučení.