Vrchol domácích soutěží ve Vrchlabí

Vrchol domácích soutěží ve Vrchlabí

Už jen hodiny nás dělí od úplného vrcholu domácích soutěží. Již v sobotních 10 hod vypuknou první medailové boje v extralize juniorů. Na ploše ve Vrchlabí se postupně odehrají semifinálové zápasy extraligy juniorů, následně se odehrají semifinálové zápasy mužské extraligy. Po semifinále seniorské soutěže se pak nejprve o bronz v juniorské kategorii utkají poražení semifinalisté a následně proti sobě naskočí dva nejúspěšnější celky extraligy juniorů. Poslední mistr soutěžního ročníku bude znám až v neděli. Od 14 hodin se proti sobě postaví vítězové semifinále a právě tento zápas ukončí domácí mistrovskou sezónu.

Mezi finalisty obou soutěží těžko hledat výrazné favority.
Juniorská extraliga bude mít asi největší favority v mužstvech Pardubic a Slavie, kteří v dlouhodobé části soutěži jasně kralovali.
To v mužské soutěži se bude favorit hledat složitěji.
Jako nejžhavější kandidát se zdá být obhájce titulu a letos jediný neporažený celek, Pražská Slávie, která ukončila základní část s ucti hodným skóre 112:43.
Ovšem příčky nejvyšší může atakovat zkušené mužstvo Berouna, které dobylo tituly v roce 2009 a 2010.
Zkušenosti a kvalitní formou se prezentuje i Zlínský Devils. Český rekordman v počtu titulů, jichž má kontě celkem 5, avšak poslední v roce 2007.
Ani Mission Roller Brno však nepatří rozhodně k outsiderům soutěže. Jednak se v posledních 3 letech dvakrát dostali do finále a zejména se v závěru základní části prezentovali vynikající formou, když neprohráli již 7 utkání v řadě a kromě několika zkušených reprezentantů se v kádru Brňanů dokonale zabydlel kanadský reprezentant Thomas Woods, který ve čtyřech odehraných zápasech získal 17 bodů.

Kompletní program FINAL FOUR.

Sobota 29.6.
Semifinále STILMAT Extraligy juniorů:

10:00 Střída Sport Pardubice vs. IHC Nightbirds Přerov
12:00 IHC Slavia Praha vs. IHC Devils Zlín

Semifinále REEBOK Extraligy mužů:
14:00 IHC Slavia Praha vs. Mission Roller Brno
16:00 IHC Berounští Medvědi vs. IHC Devils Zlín

Poražení semifinalisté obdrží bronzové medaile.

18:00 o 3 místo STILMAT Extraligy juniorů
20:00 FINÁLE STILMAT Extraligy juniorů

Neděle 30.6.
14:00 FINÁLE REEBOK Extraligy mužů

Všechna utkání můžete sledovat živě v internetovém vysílání nebo v textových přenosech.