Berounští Medvědi ovládli kategorii starších žáků po nájezdech

Berounští Medvědi ovládli kategorii starších žáků po nájezdech

V sobotu 25. června se v přerovské MEO Aréně odehrál finálový turnaj JERSEY 53 MČR starších žáků. Proti sobě se postupně utkali celky: Night Birds Přerov, Gajary Flames, Cvočkaři Hořovice, Devils Zlín A, Devils Zlín B a Berounští Medvědi. Odehrálo se celkem sedm duelů, ve kterých padlo dohromady 65 branek. Několik hráčů zaznamenalo i hattrick, a k vidění byly kvalitní zápasy s velkým nasazením. Do finále se nakonec dostali Berounští Medvědi a Devils Zlín A. Dramatický duel se protáhl až do samostatných nájezdů, které dopadly vítězně pro Beroun. Skvělým výkonem se prezentoval brankář Altrichter. Navíc se hned třikrát střelecky dokázal prosadit Michal Bláha.

IHC Night Birds Přerov - IHC Gajary Flames 9:1 (3:1, 6:0)

Branky a nahrávky:3. Indrák (Zatloukal), 4. Šafránek (Kuba), 7. Andrýsek (Kleinar), 16. Plášek, 18. Šafránek, 19. Mrázek (Kuba), 24. Krzystek (Mrázek, Kuba), 25. Mlčák (Chytil), 27. Indrák – 13. Šimek (Taškár, Tomkovič)

V prvním čtvrtfinále dnešního dne se rozjeli domácí Night Birds a doslova do posledního šroubku rozebrali mladší celek Gajary Flames. Jedinou čestnou trefu za Gajary vsítil Šimek.


HC Cvočkaři Hořovice - IHC Devils Zlín B 3:6 (1:4, 2:2)

Branky a nahrávky:10. Čech, 20. Čech (Adamec), 21. Čech (A.Adamec) – 4. Talafa, 6. Hrazdira (Liss), 13. Hrazdira (Bachánek), 13. Chludil (Talafa), 27. Bachánek, 29. Chludil

Druhý duel se nesl ve znamení tuhého boje z obou stran. Na straně Hořovic řádil především útočník Daniel Čech, který se trefil hned třikrát. Za hosty si připsal dva body syn bývalého hokejového brankáře Richarda Hrazdiry, Richard Hrazdira mladší.

HC Cvočkaři Hořovice - IHC Gajary Flames 12:3 (7:1, 5:2)
Branky a nahrávky:
2. Hanžl, 3. Matoušek (Hrůza), 6. Hasman (Matoušek, Adamec), 7. Hasman, 10. Čech (Matoušek), 12. Matoušek (Čech), 14. Adamec, 16. Hasman, 24. Hasman (F. Hanžl), 26. T. Hanžl (Adamec), 27. Hasman (T. Hanžl), 30. Hasman – 12. Pavelka (Taškár), 16. Pavelka, 19. Pavelka (Haban)

 
Domácí Gajary Flames inkasovali i ve druhém duelu krutou porážku. Tentokrát jim dvanáct branek nasázel celek z Hořovic. Zde si vzal slovo Josef Hasman, který v zápise o utkání figuroval nespočetkrát. Zaznamenal celkem šest kanadských bodů. Za Gajary předvedl pěkný výkon Adam Pavelka, který vsítil všechny tři branky Flames.

IHC Berounští Medvědi - IHC Devils Zlín B 6:2 (2:0, 4:2)
Branky a nahrávky:
 6. Procházka (Hašek), 13. Hradil (Procházka, Hašek), 17. Křenek (Turek), 20. Matyáš, 29. Hašek, 29. Hradil – 17. Chludil (Hrazdira), 25. Martinec (Handl)

V prvním semifinále na sebe narazili Berounští Medvědi a Devils Zlín B. Vyrovnaná podívaná se ve druhé polovině zápasu zvrtla. Z toho nakonec vzniklo jednoznačné vítězství Berouna v podání 6:2.

IHC Devils Zlín  - IHC Night Birds Přerov 3:2 (2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Pavlas (Pröschl), 15. Pröschl (Pavlas), 17. Pröschl – 2. Vohrabal (Plášek), 20. Plášek

Druhé semifinále bylo na góly oproti předchozím zápasům chudší, ale hrál se pěkný hokej a oba brankáři podali nadstandartní výkon. O těsné výhře nakonec rozhodl ve druhé polovině zlínský Pröschl. Přerovu nepomohla ani snižující trefa ve skvělé formě hrajícího Pláška.

IHC Devils Zlín B - IHC Night Birds Přerov 0:9 (0:6, 0:3)

Branky a nahrávky: 2. Plášek (Šimanský), 5. Plášek (Vohrabal), 7. Mlčák (Kuba), 8. Plášek (Kleinar), 10. Peluha (Hanák, Indrák), 15. Hanák (Andrýsek), 16. Kleinar (Plášek), 17. Krzystek (Indrák), 29. Kuba (Mlčák

Souboj o třetí místo vyzněl jednoznačně pro domácí Night Birds, kteří se od úvodních minut hluboce zakousli do soupeře a už jej nepustili. Hrazdirova družina inkasovala hodně krutou prohru 0:9. Přerovský celek tak vybojoval broznové medaile.

IHC Berounští Medvědi - IHC Devils Zlín 5:4 (2:1, 2:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. M. Bláha (Filip), 10. M. Bláha (Zich), 26. M. Bláha (Turek), 28. O. Bláha (J. Altrichter), rozh. náj. Turek – 1. Pavlas (Pröschl), 18. Pröschl (Medřický, Suhrada), 22. Pavlas, 30. Suhrada (Pavlas)


Samotné finále bylo dramatické až do posledních vteřin. Nakonec duel doputoval až do samostatných nájezdů, které rozhodl Štěpán Turek. Berounští Medvědi tak mohli slavit, protože se stali vítězi finálového turnaje JERSEY 53 v Přerově.

Konečné pořadí turnaje: 1. Beroun, 2. Zlín "A", 3. Přerov, 4. Zlín "B", 5. Hořovice, 6. Gajary.  

Zítra se v přerovské MEO Aréně bude pokračovat turnajem mladších žáků.