Domácí Polička ovládla finálový turnaj první ligy

Domácí Polička ovládla finálový turnaj první ligy

Finálový turnaj první ligy je minulostí. Sedm týmů v Poličce bojovalo o vítězství v druhé nejvyšší soutěži, které si nakonec připsali po obratu v druhé části zápasu před domácími diváky inline hokejisté Poličky.

GAME TO GAME

Oproti sobotní sérii zápasů se v neděli hrála pouze čtyři utkání. Nejprve se dohrála skupina B a následně přišlo na řadu play-off. V jedenáct hodin proti sobě nastoupili chrudimští Eagles a Reflex Uherské Hradiště. Karty byly rozdány jasně - když vyhrají Orli, mají jisté finále. A také že ano. Po celkem jednoznačném průběhu, kdy se chrudimský brankostroj ne a ne zastavit, si připsali hráči okolo hrajícího kouče Filipa Nevečeřala jasnou výhru 15:5. V tomto utkání padla i poměrně zajímavá vlastní branka. Jeden z obránců Reflexu vyjížděl zpoza své brány a nějakým záhadným způsobem poslal kotouč mezi brusle vlastního brankáře. O tom, kdo půjde společně s Novou Pakou do souboje o třetí místo, se rozhodovalo v zápase Černošic s Lomnicí. Tým z těsného okolí Prahy nakonec bral vítězství, i když jim to soupeř nedal vůbec zadarmo. To znamenalo, že kousavá céčka půjdou do bojů o třetí místo, jež začínaly zhruba půl hodiny po skončení prvního duelu. 

Nicméně se tak stalo, že tým, který se teprve ve čtvrtek začal dávat do kupy a vítězstvím pro něj bylo prakticky už jen to, že do Poličky vůbec dojel, měl možnost bojovat o medaile. Do svého soupeře se Černošice velmi rychle zakously. Už po šesti vteřinách hry skóroval Jiří Dostál, jenže Lomnice poté čtyřmi trefami zápas zvrátila. Kousavý céčka si vzala time-out, po němž přišla nevídaná obroda a další obrat. Velké drama pak přinesly poslední minuty, ve kterých si nejprve vybojovaly Černošice vedení, o něž přišly tři vteřiny před koncem díky ráně kapitána Jakuba Štěpána, který pak rozsekl i nájezdy. 

Východočeské derby a hlavně pak skvělá in-line hokejová podívaná. To se čekalo od finálového střetnutí. A ten kdo na zimní stadion v Poličce dorazil, nelitoval. Chrudimští Eagles vedli po první čtvrtině 2:1 zásluhou dvou zásahů Marka Drtiny. Domácí Spartak však zabral a ve druhé části si dokonce vybudoval náskok, který jim moc dlouho nevydržel a do vedení šla znovu Chrudim. Polička ale dokázala vyrovnat a v dalších dvanácti minutách se dostat do těsného vedení. Čtvrté dějství slibovalo velkou, až nervózní bitvu. Ta skutečně přišla, šance byly na obou stranách, ale David Vašátko s Filipem Amentem se předháněli v tom, kdo předvede lepší zákrok. Nakonec v posledních minutách domácí tým dvakrát udeřil a získal tak titul.

PÁNI HATTRICI

V úvodním duelu bylo třígólových příspěvků poměrně dost. Jako první ho zkompletoval Marek Kišš, jenž nezůstal jen u tohoto a přidal ještě jednu trefu. Z hattricku se mohl hned ve svém prvním zápase na turnaji radovat Marek Drtina, pro kterého to ale nebyl první "triple" nedělního programu. V odpoledním finále se mu totiž povedlo zaznamenat tři góly i do sítě Poličky. A konečně ještě jeden autor hattricku z prvního zápasu - David Komárek, jeho bratrovi chyběl ke stejnému kousku jeden zásah. Také ve druhém střetnutí jsme viděli třígólového střelce. Byl jím černošický Tomáš Ottomanský, který se poprvé prosadil z nájezdu, který zakončil parádním blafákem.  Jak již bylo řečeno, ve velkém finále se do jeho dějin hattrickem zapsal chrudimský Drtina, jenže také na domácí straně se urodilo. Tři fíky nasypal do Amentovy svatyně Petr Beneš

MUŽ DNE

Hrdinou dne volíme kapitána Nové Paky Jakuba Štěpána. Ten totiž dovedl své mužstvo k boji o třetí místo, ve kterém sehrál klíčovou roli a v samotném závěru všem ukázal, jak má vypadat lídr mužstva. Jeho tým vedl už 4:1, ale rezerva Černošic dokázala stav otočit. V prvním krizovém momentu na začátku závěrečné periody podržel zkušeně puk a poté jej předložil Krskovi, jenž srovnal. Soupeř šel půl minuty před koncem znovu do vedení a Nová Paka šla do rizika. Odvolala brankáře a musela za každou cenu srovnat. To se povedlo právě Jakubovi Štěpánovi, který na modré čáře napřáhl hůl k nebesům a nechytatelnou dělovkou do horního růžku poslal duel do nájezdů. V nic pak jel za stavu 2:1 rozhodující penaltu, kterou chladnokrevně pověsil pod víko, díky čemuž jeho mužstvo slavilo zisk bronzových medailí.