Juniorská extraliga má nového mistra, titul putuje do Pardubic

Juniorská extraliga má nového mistra, titul putuje do Pardubic

První společný podnik extraligy mužů a juniorů ve Vrchlabí přinesl svůj úvodní vrchol. Ve finálovém turnaji juniorů potvdily formu ze základní části Pardubice, které v dramatickém finále sesadily z trůnu Zlín dvěma góly v poslední minutě. Bronz získala pražská Slavia.

semifinále: IHC Bonfire Střída Pardubice – IHC Night Birds Přerov 7:4 (3:3, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Veselý (Brida), 15. Nedvídek, 18. Nedvídek (Procházka, Veselý), 27. Veselý, 32. Veselý (Brida, Procházka), 37. Nedvídek (Brida), 39. Nedvídek – 9. Gremlica (Jergl), 11. Jergl (Gremlica), 13. Zbořil (Jergl), 28. Jergl (Andrýsek).

Úvodní partii celého víkendu si vzali na starost junioři Přerova a favorizovaných Pardubic. Východočechům jako by úvodní gól příliš nepomohl, soupeř totiž třemi brankami v rozmezí čtyř minut průběh dokonale otočil. Pardubice ale zvládly ještě do poločasu vyrovnat a to hlavní přišlo po přestávce. Vítěz základní části svou narůstající převahu vyjádřil gólově – hattrick Jana Veselého překonal ještě o gól jeho spoluhráč Lukáš Nedvídek a Pardubice se po výhře 7:4 staly prvním finalistou.

semifinále: IHC Slavia Praha – IHC Devils Zlín 6:7 (2:4, 4:3)

Branky a nahrávky: 8. Fiala (Bernad), 10. Fiala (Krudenc), 31. Fiala (Krudenc, Kottek), 32. Krudenc (Fiala), 33. Fiala, 40. Bernad – 11. Matula (Macharáček, Hrazdíra), 15. Hrazdíra (Macharáček, Lašák), 15. Kužílek (Gago), 16. Gago, 25. Matula (Hrazdíra), 32. Kužílek (Matula), 37. Matula (Hrazdíra).

V ročníku 2013 jako jediný proháněl Východočechy soupeř z pražské Slavie, který tak rovněž nemohl brát nic jiného než postup. Vstup do semifinále se Zlínem měl pozvolný, ale i tak v desáté minutě zaslouženě vedl o dva góly. Pak ale Devils čtyřmi brankami obrátili zápas a až do závěrečné sirény svůj náskok nepustili! Slávisté mocně dotahovali, hlavně nejproduktivnější hráč základní části Martin Fiala byl při chuti, ale jeho čtyři góly byly málo. Vítězným úderem uzavřel hattrick zlínský Dominik Matula a snížení Pražanů v poslední sekundě na 6:7 nezměnilo nic na jejich účasti pouze v zápasu o bronz. Zlín naopak mohl dál snít svůj sen o obhajobě titulu.

o 3. místo: IHC Night Birds Přerov – IHC Slavia Praha 4:12 (1:5, 3:7)

Branky a nahrávky: 7. Zbořil (Jergl), 29. Gremlica (Jergl), 33. Zbořil, 36. Jergl – 5. Fiala (Bílek, Kottek), 6. Hozák (Krudenc), 15. Hozák (Bernad), 16. Černoch (Fiala), 18. Fiala, 24. Fiala, 25. Černoch (Fiala), 30. Šmíd (Bernad), 37. Hozák (Šmíd, Krudenc), 38. Bílek, 38. Krudenc (Bernad), 40. Fiala (Černoch).

Pražané si chtěli spravit chuť v souboji zklamaných. Znovu se dostali do dvoubrankového vedení, načež protivník snížil a vztyčil varovný prst. Jakmile ale Slavia vstřelila třetí gól, zápas dostala plně pod kontrolu. V již rozhodnutém duelu skóre postupně navyšovala a díky povedenému závěru zakulatila svůj brankový účet na rovném tuctu, čtyřikrát se ve střelecké listině znovu objevilo jméno Martina Fialy.

finále: IHC Bonfire Střída Pardubice – IHC Devils Zlín 6:4 (2:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 14. Veselý (Brida), 20. Nedvídek, 21. Procházka, 35. Nedvídek (Brida), 40. Veselý (Nedvídek), 40. Brida (Veselý) – 18. Hrazdíra, 19. Matula (Hrazdíra), 23. Lašák (Buchta), 31. Buchta (Hrazdíra).

Zlatý hřeb sobotního večera? Duel nejlepšího týmu základní části proti loňskému mistrovi. Oběma týmům šlo o hodně, což bylo v úvodu znát. Pak se ale začaly Pardubice i Zlín gólově prosazovat, hokejisté se o vedení neustále přetahovali a zdálo se, že čtyřicet minut vítěze neurčí. Do poslední minuty se vstupovalo za nerozhodného stavu 4:4. Mnohem větší vůli rozhodnout ale prokazovali Východočeši. Proto se jen málokdo na stadionu divil, když v čase 39:17 vsítil Jan Veselý vítězný gól, který jeho spoluhráči potvrdili do prázdné brány. Juniorský titul patří Pardubicím!