Češi na úvod podlehli Francii

Češi na úvod podlehli Francii

Český výběr na ME U18 nevstoupil na šampionátu dobře. V úvodním utkání se postavili proti obhájcům titulu, favorizované Francii. Francie od počátku prokázala zejména bruslařské kvality a náš výběr přehrála jasně 6:2.

Dnes v 15.30 hodin nastoupil k úvodnímu utkání  Český  tým  proti největšímu favoritovi turnaje, úřadujícímu Mistru Evropy v kategorii U18. 

V úvodních 5 minutách zápasu drželi Češi se soupeřem krok, ale potom se Francouzský tým  dvěma využitymi přesilovkamy dostal do vedení a až do konce první poloviny byl ve všech činnostech lepší a Český tým  přehrával. Po dorážkách z bezprostřední blízkosti se tým  země  Galského kohouta dostal do vedení 4:0 a toto vedení držel do konce první poloviny utkání. 

Do druhé poloviny zápasu Češi vstoupili se změnami v sestavě ,které vedli  ke zlepšení herního projevu, přesto tým ještě dvakrát  inkasoval po chybách v obranné činnosti po těchto gólech , se tým semknul a gólem kapitána reprezentace Martínka v přesilové hře se otevřel i gólový účet na straně Českého týmu. V posledních pěti minutách zápasu měl Český tým  více ze hry a krásnou střelou Klaudy do šibenice po přesné přihrávce Kuby rozvlnil síť v brance soupeře . Tím došlo ke korekci výsledků na konečných 6:2 ve prospěch soupeře.  

OHLASY TRENÉRŮ: 

MECERA Soupeř prokázal  v první polovině své  kvality, kde v podstatě rozhodl utkání i přes zlepšení výkon v druhé polovině utkání jsme na bodový zisk  nemohli pomýšlet.  Budem se zlepšovat ve všech herních činnostech a turnaj pro nás v žádném případě  nekončí. 

ŠKANDERA  Je potřeba  pochválit oba brankáře, kteří tým drželi a jen díky jejich výkonu bylo konečně skóre takové jaké je.