Premiérová účast Olomouce se blíží

Premiérová účast Olomouce se blíží

Inline hokejisté Olomouce, se chystají na svojí účast v Evropské lize, která se odehraje od čtvrtka do neděle ve Španělském Valladolidu. Jde historicky vůbec o první účast českého zástupce v novodobé Evropské lize a teprve o druhou českou účast v historii soutěže.

Olomouckým příliš nenahrává termín turnaje, který zasahuje do plně rozjeté hokejové sezóny a tak se bude muset obejít bez několika základních článků svého loňského mistrovského kádru. Citelně bude též chybět jeden z nejlepších českých hráčů Michal Šimo, který si inline hokejem vydělává ve Španělském Rubi Cent. Paradoxně právě Šimo bude stát v základní skupině proti svým "spoluhráčům".

V mistrovském kádru Olomouce však nebudou chybět další velké postavy olomouckého a Českého inline hokeje Jakub a Lukáš Cikové. Lukáš navíc, jako čerstvý mistr Iránu, kde si rozšířil svojí úctyhodnou sbírku účastí ve světových klubech na 9. Kromě Iránského Engelab Teheran nastupoval i za Francouzský Spiders Rouen, Ruskou Zvezdu Gbely, Irský Pitbuls Galway, Anglický Lizards, Brazilský Serta Ozinho a ve Švédský Lizards. Je vůbec nejdéle sloužícím českým krajánkem v zahraničních soutěžích. Je zřejmé, že oslabený tým vedený jejich otcem Stanislavem, bude stát hlavně na obou bratřích.

Kromě již zmíněného utkání proti Španělskému Rubi Cent Patins v jehož dresu startuje Michal Šimo, čeká Olomouc velmi pikantní duel proti úřadujícímu evropskému klubovému šampionovi francouzském Rethelu Diables, který bude i v letošním roce největší favorit na výhru. V dresu ďáblů září zejména jeden z nejlepších současných světových hráčů a zároveň hrající trenér Patrik Šebek. V dresu ďáblů se v pikantním zápase představí i další čeští hráči, kapitán mistrů světa Pavel Strýček, Kamil Skácel či Aleš Chamrád. Trojice Šebek, Strýček, Skácel má olomouckým co vracet, protože právě tento trojlístek, se musel před olomouckým sklonit v loňském finále final four Stilmat extraligy. Kromě české čtveřice jsou v kádru francouzského mistra ještě Američané Taylor Kane a Andrew Cripps.

Na turnaji se však v ostatních klubech představí i další české hvězdy. Tou největší pak bude v dresu tygrů z Garges brankář mistrů světa Daniel Brabec. V dresu Garges pak nastupují i další mistr světa Martin Fiala a trojlístek doplňuje Adam Přibyl. Garges obhajuje na turnaji stříbro z roku 2016.

Velkou hvězdu má ve svém kádru i Španělská Mallorca v jejichž dresu hraje další Olomoucký mistr ligy, americký reprezentant Junior Cadiz.

Zápasy Olomouce v základní skupině:
2.3. 16:15 IHC TEMPISH OLOMOUC - Z-Fighters Oberrüti (Švy)
3.3. 9:00 Rethel Diables (FRA) - IHC TEMPISH OLOMOUC
3.3. 15:00 Rubi Cent Patins (ŠPA) - IHC TEMPISH OLOMOUC

Rozhodně se máme na turnaji na co těšit a budeme se Vám snažit přinášet čerstvé reportáže, včetně podrobností Olomoucké účasti.

Media guide k turnaji

Kompletní rozpis turnaje

Mobilní aplikace EL iOS , Android

FB profil