Olomouc zakončila základní část výhrou nad Rubi

Olomouc zakončila základní část výhrou nad Rubi

Na potřetí to již hráčům Olomouce vyšlo a radovali se z první výhry na turnaji. Po výborném výkonu, vyplývajícím zejména ze zlepšeného pohybu, tak získali velmi cenný skalp španělského mužstva. Bohužel o to více může mrzet úvodní prohra se Švýcarským Oberrüti, protože právě tato prohra připravila Olomouc o postup do bojů o titul. Olomoučtí však nemusí smutnit, v premiéře Evropské ligy si zahrají o prezidentský pohár a pokud podají výkon, jako v dnešním utkání rozhodně budu patřit k favoritům na zisk trofeje.

Na olomouckých bylo patrné, jak si s přibývajícím časem zvykají na přechod z bruslí na plochu a díky zlepšenému výkonu si připsali první výhru na turnaji.

Rubi odstartovalo raketově a spoluhráč z mistrovského kádru, Michal Šimo poslal Rubi již ve 29 sekundě do vedení. V 5.minutě se po asistenci Handla prosadil Filip Hrbatý. Ve 13.minutě si oba hráči role vyměnili a po asistenci Hrbatého poslal Olomouc do vedení Handl, čímž uzavřel účet první poloviny.

Do té druhé vstoupili olomoučtí s výhodou přesilové hry, kterou však využít nedokázali. prosadil se až Jakub Cik v 6.minutě. V 8.minutě se Olomouci naskytla další výhoda přesilové hry a tu již po 22 vteřinách využil Dušan Vápeník. Španělskému týmu svitla naděje při vyloučení Jakuba Cika a přesilovku využil Benito a snížil. Konečný účet utkání však uzavřel dvě minuty před koncem Lukáš Cik.

Rubi Cent Patins (ŠPA) - IHC TEMPISH OLOMOUC 2:5 (1:2 , 1:3)

Branky:  0:29 Šimo (Fajardo), 35:32 Benito (Requena) - 4:54 Hrbatý (Handl), 19:06 Handl (Hrbatý), 26:04 Cik J, 27:50 Vápeník (Cik L), 37:51 Cik L.

Vyloučení: 3:1
Využití: 1:1
Oslabení: 0.0