Olomouc vyhrála v Hradci a veze domů tři body

Olomouc vyhrála v Hradci a veze domů tři body

HRADEC KRÁLOVÉ - Na závěr prvního hracího dne narazili na sebe hokejisté Hradce Králové a Olomouce. Olomouc v Hradci Králové dvakrát vedla, domácí hráči ale dokázali vždy vyrovnat. Na poslední dva góly se už ale odpovědět nezmohli, a tak se všechny body z tohoto zápasu stěhují do hanácké metropole.

Do nedělního utkání nastoupilo aktivněji mužstvo domácích, byli to nakonec však právě oni, kdo po čtyřech minutách hry inkasoval jako první. Puk přesně na hokejku obdržel Pavel Handl, jenž se s ničím nepáral a zacílil přesně do pravého horního rohu – 0:1. Co v první čtvrtině Hradeckým šlo na výbornou, to byla hra v oslabení. Místo urputného bránění se totiž dostávali do pozic, které nepříjemně ohrožovaly Sedlářovu bránu. Ani Zdeněk Čáp, ani Tomáš Půlpán ovšem síť nerozvlnili a před první přestávkou tak Olomouc stále držela svůj jednobrankový náskok.

Druhá část hry přinesla velmi aktivní hokej, a to především z východočeské strany. Hradečtí se drali do útočného pásma, dotírali na hostující svatyni a ze všech sil se snažili srovnat skóre. Radovan Pavlík si dobře hledal palebnou pozici od levého mantinelu, jeho projektil ale zaduněl jen o plexisklo. To však domácí nakonec mrzet nemuselo, protože chvíli nato už bylo přeci jen srovnáno. Zdeněk Čáp trpělivě vyčkal, až se mu otevře prostor, a narýsoval přihrávku Lukáši Nedvídkovi. Ten už pak neměl problém z první zakončit do poloodkryté klece – 1:1. Tento gól byl zároveň také poslední, který padl v první polovině zápasu.

O atraktivní podívanou nebyla nouze ani ve čtvrtině třetí. Svou přesilovku velmi rychle využili Olomoučtí, když Jakub Čuřík zamířil přesně k tyči – 1:2. Jenže vedení moravského celku nevydrželo ani dvě minuty. Zdeněk Čáp si vyměnil touš s Filipem Kuťákem a druhý jmenovaný se z mezikruží nemýlil – 2:2. Ani tím ale nebyl gólový účet uzavřen, hosty totiž záhy poslal znovu do vedení Jakub Čuřík – 2:3. Emoce posléze vyvolala situace u Mahdalovy branky, kdy se Olomouc již radovala z gólu, sudí ale rozpažil, protože byla nastřelena jen tyč. V samém závěru periody se do slibné pozice ještě dostal Radovan Pavlík, nedokázal ale propasírovat puk mezi gólmanovými betony.

Do poslední části hry nastoupili Východočeši s odhodláním vyrovnat, i přes útočné snahy a nabídnuté přesilovky však dotahovali marně. Naopak to byli hosté, kdo se počtvrté v duelu prosadil. Jiří Paška nachytal hradeckého brankáře, když dokázal zleva propasírovat kotouč mezi tyčkou a výstrojí – 2:4. Když vystřelil směr Sedlářova klec Aleš Půlpán, rozhodčí nejdříve oznámil branku a vypadalo to, že závěr zápasu ještě nabídne drama. Po konzultaci s druhým sudím však nakonec domácí gól uznán nebyl, neboť kotouč se odrazil jen od tyče. V poslední minutě klání ještě Hradec sáhl ke hře bez gólmana, ani ta ale kýžené gólové ovoce nepřinesla a všechny tři body tak putovaly na Moravu.

Ohlasy trenérů po zápase: 

Jiří Novák (Hradec Králové): V zápase jsme vyhořeli na neproměňování šancí. Od začátku jsme museli utkání dotahovat, měli jsme spoustu vyložených šancí, které jsme ale nedokázali dopravit do branky. Soupeř nás potrestal produktivitou, dokázal proměnit i těch málo šancí, které si vypracoval. To jim na body stačilo. My jsme doplatili trošku na to, že máme sestavený tým z mladých kluků, takže si všechno postupem teprve sedá. Myslím si ale, že s přibývajícími zápasy na tom budeme lépe a do začátku play-off to doladíme."

Stanislav Cik (Olomouc): "Na dnešním utkání bylo hodně znát, že jsme vstávali o půl šesté ráno a jeli jsme odehrát zápas na Kladno. V prvních třech čtvrtinách nás domácí přehrávali, jelikož jsme neměli sílu, kluci měli křeče v nohách. Máme za sebou těžký zápas, k tomu brzké vstávání, takže to nebylo nic lehkého. Můžeme být hodně rádi, že jsme zápas zvládli. Na druhou stranu si myslím, že rozhodla zkušenost z naší strany. Hradec má rychlé a mladé kluky, kterým právě ta zkušenost ještě chybí. Z velké části jsou to hokejisté, kdežto my máme hodně kluků, kteří inline hrají profesionálně celoročně. Tudíž mají na kolečkách větší jistotu a zkušenosti."




30.04.2017 17:00| 3.kolo| Hradec Králové| 8 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Tempish Olomouc
2:4
IHC Tempish Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:02IHC Tempish Olomouc-0:1Pavel HandlVratislav Vápeník
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:51ILHK Hradec KrálovéPPG1:1Lukáš NedvídekZdeněk Čáp
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:22IHC Tempish OlomoucPPG1:2Jakub ČuříkDavid Roupec
27:42ILHK Hradec Králové-2:2Filip KuťákZdeněk Čáp
30:04IHC Tempish Olomouc-2:3Jakub ČuříkLubomír Korhoň, Dalibor Sedlář
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:38IHC Tempish Olomouc-2:4Jiří PaškaLubomír Korhoň