I Nový Jičín již poznal hořkost porážky. O neporazitelnost jej připravili Berounští Medvědi

I Nový Jičín již poznal hořkost porážky. O neporazitelnost jej připravili Berounští Medvědi

NOVÝ JIČÍN - Večerní zápas Nového Jičína skýtal jednu podstatnou otázku. Udrží Nový Jičín i po pátém zápase svou neporazitelnost? Domácí hráči si nechali utéci soupeře v první čtvrtině a krok nesrovnali ani v polovině utkání. Hráči Berounských Medvědů dál systematicky hlídali svůj náskok a po závěrečném hvizdu se mohli radovat z vítězství 8:5. (Autor fotky: Zlata Vostrá)

Domácím se zkomplikovala cesta za pátým vítězstvím v řadě v páté minutě první čtvrtiny, kdy po teči Poustkovy střely otevřel skóre Lukáš Popela. Ještě předtím Fendricha ohrozili Kafka a Šinágl, který se dostal do samosatného úniku. V dresu Nového Jičína o sobě dali vědět Flok a Kovařčík, nicméně Michajlov svůj tým z Berouna v obou případech podržel. Po Popelovi mohl hostující náskok navýšit Claudio Mantese, jenž se v rychlém kontru ale neprosadil. Poté, co hostující gólman zlikvidoval šanci Floka i dorážku Zahradníčka, podruhé udeřili Medvědi, když přihrávku od Petra Kafky zužitkoval Petr Šinágl. Novojičínští vzápětí dostali výhodu tříminutové přesilové hry, kterou se jim zužitkovat nepodařilo, a tak se šlo do druhé dvanáctiminutovky za stavu 0:2.

V čase 12:28 si slabší chvilku vybral domácí strážce branky René Fendrich, který, bohužel pro Nový Jičín, neudržel prudkou ránu od Petra Kafky a nechal projít kotouč až za brankovou čáru. V šestnácté minutě se k radosti fanoušků poprvé prosadili i domácí, když Christov zprava naservíroval puk na hokejku Robina Gebauera a ten s přehledem zavěsil za přesunujícího se Michajlova. Berounští dostali možnost odpovědět v přesilové hře, faul Zahradníčka ale nepotrestali, přičemž Fendrichovi při jedné ze střel pomohla až branková konstrukce.

Ve zbytku druhé čtvrtiny už další branka nepadla, což se změnilo až tři minuty po změně stran. Větší radost z toho měli domácí, které po asistencích Chvostka a Ostrížka přiblížil na rozdíl jediné branky šťastný střelec Pavel Zedník. Radost hráčů v černých dresech ale trvala jenom chvíli, v čase 28:54 totiž napřáhl Tomáš Rubeš a rozvlnil síť ve Fendrichově brance počtvrté.

Od této chvíle převzali iniciativu Novojičínští, kteří se ale těžce probíjeli přes obranný blok Berouna a Michajlova zaměstnali jen minimálně. Osmačtyřicet sekund před koncem třetí části se naopak znovu radovali Medvědi, kteří se ve vlastním oslabení dostali před Fendricha, který nestačil na další z mnoha střel Petra Kafky.

Do poslední dvanáctiminutovky už Novojičínští vstoupili bez Reného Fendricha, který své místo přepustil Tomáši Kokešovi. Tato změna domácím zřejmě prospěla, neboť se ve čtyřicáté minutě dočkali snížení po kombinaci Víta Christova a Robina Gebauera, jenž dal svému celku naději na nějaký ten bodový zisk. Dalšího snížení domácí dosáhli o pouhých šest sekund později, když se v menším závaru u brankoviště nejrychleji zorientoval Michael Chvostek a upravil skóre na 4:5.

Hodně důležitý moment pro výsledek celého zápasu se zrodil na konci dvaačtyřicáté minuty, kdy Rubeš předložil puk do jízdy Martinu Tvrzníkovi a ten zkušeně zacílil nad rameno do té doby nepřekonaného Kokeše. Právě zaskakující novojičínský brankář o chvíli později vyjel ze své branky a lehkou nešikovností nechtěně předložil kotouč Rubešovi, který se zadarmo dostal ke stoprocentní šanci, ovšem tu Kokeš dokázal s velkou porcí štěstí zlikvidovat.

Necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby dostali domácí jednu z posledních šancí na zdramatizování zápasu. Vyloučení Pavlaty sice nevyužili, ale chvíli po skončení přesilovky přece jenom vykřesali jiskřičku naděje, když při hře bez gólmana vyslal nechytatelnou střelu Michael Chvostek. Ve zbývajících vteřinách na vyrovnávající trefu už ale nedošlo. Do prázdné branky se totiž trefil Tomáš Rubeš a jedenáct sekund před definitivním koncem ještě také Petr Šinágl.

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): Začátek byl hodně nervózní, protože jsme věděli, že je Beroun kvalitním soupeřem. Od druhé, třetí čtvrtiny už jsme je ale dostali pod tlak aktivním napadáním a vytvořili jsme si hodně šancí. Musím pochválit hostujícího brankáře. Se čtyřmi výhrami z pěti zápasů jsem spokojen, soupeři nás totiž nepřehrávají a nejsou to žádné náhodné výsledky.

Martin Mecera (IHC Berounští Medvědi): Zápas se mi hodnotí velice dobře, protože jsme získali tři nesmírně cenné a vydřené body. Abych byl upřímný, tak jsem nečekal, že dnes vyhrajeme. Za tři body musím klukům poděkovat, protože tam nechali úplně všechno. Naším cílem bylo nepustit Nový Jičín do jejich nátlakové hry. To se nám dařilo asi tři čtvrtiny zápasu, v okamžiku, kdy domácí zapli, tak jsme měli problémy a proto jsem rád, že jsme to ubojovali. 


06.05.2017 18:00| 5.kolo| Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Berounští Medvědi
5:8
IHC Berounští Medvědi
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Václav Šutara, Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:31IHC Berounští Medvědi-0:1Lukáš PopelaMartin Pouska, Martin Tvrzník
08:01IHC Berounští Medvědi-0:2Petr ŠináglPetr Kafka
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:28IHC Berounští Medvědi-0:3Petr KafkaPetr Šinágl, Martin Tvrzník
15:37IHC Nový Jičín-1:3Robin GebauerVít Christov
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:43IHC Nový Jičín-2:3Pavel ZedníkMichael Chvostek, David Ostřížek
28:54IHC Berounští Medvědi-2:4Tomáš RubešPetr Kafka, Petr Šinágl
35:12IHC Berounští MedvědiSHG2:5Petr KafkaPetr Šinágl
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:22IHC Nový Jičín-3:5Robin GebauerVít Christov, Ondřej Kovařčík
39:28IHC Nový Jičín-4:5Michael ChvostekPavel Zedník
41:58IHC Berounští Medvědi-4:6Martin TvrzníkTomáš Rubeš
47:15IHC Nový Jičín-5:6Robin GebauerPavel Zedník, Michael Chvostek
47:32IHC Berounští Medvědi-5:7Tomáš Rubeš
47:49IHC Berounští Medvědi-5:8Petr Šinágl