Černošice si zastřílely proti domácím Boskovicím

Černošice si zastřílely proti domácím Boskovicím

BOSKOVICE - Domácí Boskovice vyhrály jen jedno z úvodních čtyř zápasů extraligy. Na úvod nedělního programu je navíc čekaly favorizované Černošice, které naopak zvítězily ve třech z pěti utkání. Černošice nenechaly nic v náhodě, vyhrály první periodu rozdílem čtyř branek a pohodlně si dokráčely pro vítězství v poměru 9:3.

Oba celky vstoupily do utkání velice aktivně. Skóre mohl otevřít Hrachovina na straně domácích, dalším, kdo mohl otevřít skóre, byl Špok, střely obou borců skončily mimo prostor branky. Velkou šancí na otevření skóre byla přesilovka hostí, kdy byl vyloučen Špok. Černošice svou přesilovku proměnit nedokázaly, ačkoli měly několik dobrých příležitostí. Velkou šanci spálil Hrachovina, když dostal pas před odkrytou branku, ale trefil pouze betony Langera. Na druhé straně dokázali hosté vykombinovat čtveřici hostí, ale střela do prázdné branky skončila na holi jednoho z obránců. První branky se tak fanoušci v Boskovicích dočkali v sedmé minutě. Růžička napřáhl nad kruhy a jeho ránu tečoval do branky Pavel Mrňa! Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat, Marek Loskot ujel hostující obraně a trefil se přímo pod víko. Ten samý hráč také přidal třetí branku hostí, když opět ujel domácí obraně a povedl se mu bekhendový blafák. Domácí mohli snížit v přesilovce, ale z vyloučení Růžičky gól nevytěžili a hosté trestali. Wurm ujel společně s Michaelem Růžičkou a druhý jmenovaný poslal puk do branky. 

Druhá čtvrtina byla velice vyrovnaná a také velmi chudá na gólové příležitosti, v jedné z nich selhal domácí Hrachovina, na druhé straně minul v dobré pozici Loskot. To, že není domácím přáno, jasně dokumentovala akce z dvacáté minuty, kdy se šikovně uvolnil Filip Král, poslal puk Šmídovi, ale ten trestuhodně trefil pouze brankáře v poloodkryté brance.

Třetí část začala tlakem domácích, jenž se dařilo i proměňovat, nejprve se protáhl hostující obranou obránce Filip Král a obránce, jež nosí dres Komety Brno v nejvyšší hokejové soutěži, poslal kotouč pod víko hostující branky. Devět vteřin poté se prosadil Martin Špok, který obral u hrazení hostujícího hráče o kotouč a bekhendem poslal touš do sítě. Hosté si byli vědomi tenkého náskoku a dokázali si vzít vysoké vedení zpět. Michael Růžička nahodil na bránu kotouč a ten překvapivě skončil v brance. O necelé dvě minuty později to bylo již znova o čtyři branky, rychlou akci zakončil Marek Loskot střelou obránce a Külzer byl bezmocný. V závěru čtvrtiny se strhla menší šarvátka, ale na skóre již neměla vliv. Do poslední periody se šlo za stavu 2:7. 

Skóre poslední čtvrtiny otevřel povedenou střelou David Šebek, jenž zakončil svůj únik rozvlněním sítě. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, Černoch s Loskotem rozebrali obranu hostí, druhý jmenovaný poslal puk na Ronalda Wurma a ten umístil puk do branky. Skóre uzavřel necelé dvě minuty před koncem Marek Loskot, který si položil brankáře a poslal kotouč do sítě.

Ohlasy po zápase:

David Bílý (Boskovice): „Prohrávali jsme hned ze začátku 4:0, snížili jsme dvěma góly, ale pak nám soupeř znovu gólově utekl. Černošice si již zápas pohlídaly a ukázaly svou kvalitu.“

Luděk Záhorský (Černošice): „Poklidné utkání, které jsme bez problémů zvládli.“



07.05.2017 10:00| 5.kolo| Boskovice| 30 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
SK Černošice
3:9
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:08SK Černošice-0:1Pavel MrňaMichael Růžička
07:49SK Černošice-0:2Marek LoskotJiří Černoch
08:14SK Černošice-0:3Marek Loskot
11:21SK Černošice-0:4Michael RůžičkaRonald Wurm
2. perioda
bez branek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:08HC Boskovice-1:4Filip KrálDavid Bílý
27:44HC Boskovice-2:4David Skočovský
28:17SK Černošice-2:5Michael RůžičkaPavel Mrňa
30:05SK Černošice-2:6Marek LoskotRobin Malý
30:26SK Černošice-2:7Jiří ČernochMarek Loskot
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:58HC Boskovice-3:7David Šebek
43:59SK Černošice-3:8Ronald WurmMarek Loskot, Jiří Černoch
46:31SK Černošice-3:9Marek Loskot