Gólové hody. Olomouc přestřílela Uherský Brod

Gólové hody. Olomouc přestřílela Uherský Brod

BOSKOVICE - Střelecky úrodné bylo utkání Olomouce s Uherským Brodem v rámci třetího hracího víkendu Stilmat extraligy inlinehokeje. Více štěstí v zápase měli domácí hráči, kteří své soupeře přestříleli v poměru 13:7.

Brod začal utkání ve velkém stylu a vedl už po 41 vteřinách. Olomouc ale s vyrovnáním příliš neotálela a už ve třetí minutě bylo skóre 1:1. V páté minutě dokázali hosté dvakrát skórovat během 25 sekund a získali slušný náskok o dvě branky. O ten však za minutu a čtrnáct vteřin zase přišli, když se krátce po sobě trefili Cik a Adolf. Bylo tak znovu srovnáno. I přes mírný tlak Olomouce se do šancí dostal opět Brod a druhou z nich dokázal proměnit. Bohužel pro hosty za další 20 vteřin Olomouc po třetí ve třetině srovnala skóre, takže třetina skončila 4:4.

I do druhá části utkání vstoupili lépe hosté. Přesně po minutě hry Gazda prostřelil Sedláře a Brod tak po čtvrté v zápase vedl. A byl i nadále aktivní, ovšem poté převzala otěže Olomouc a během necelé minuty otočila vývoj souboje. Trefili se Vích a Handl, který sice nejprve zklamal v obrovské příležitosti, ale o pár okamžiků později svému týmu vše vynahradil. Do konce druhé třetiny už se nic podstatného nestalo, a Olomouc tak v půlce střetnutí vedla s Brodem 6:5.

I ve třetím dějství jsme mohli vidět góly na obou stranách. Znovu úvod třetiny vyšel lépe Brodu, tentokrát ale bez gólové radosti. Olomouc se trochu zatáhla a spoléhala na rychlé protiútoky. Ve třicáté minutě utkání jeden z brejků neproměnila a zanedlouho její pasivitu hosté potrestali vyrovnávacím gólem. Jenomže tahle branka domácí opět nakopla a ti poté dokázali skórovat i v oslabení. K tomu necelou minutu před koncem třetiny přidali další branku, a tak do poslední části šli s dvoubrankovým náskokem na svého soupeře.

Brodu náramně vycházely začátky třetin. V prvních dvou dokázal skórovat, ale potom už si Olomouc více pohlídala své nástupy do třetin. Po vyloučení na každé straně se hrálo znovu v plném počtu, kdy Olomouc dominovala a vstřelila tři góly během minuty a devatenácti sekund. I poté domácí nepolevovali a snažili se přidat další branky. Jeden ale padl do jejich sítě, což znamenalo zkorigování stavu. Ovšem Olomouc za pouhých 21 vteřin od obdržené branky znovu skórovala, což se jí do konce utkání povedlo ještě jednou, a potvrdila tak své jasné vítězství ve vzájemném střetnutí.

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): Byl to velmi otevřený zápas. Hrálo se nahoru dolů, bylo hodně šancí. My jsme jich pár nevyužili a tím se asi i ukázala ta zkušenost Olomouce. A také výkon gólmanů trochu, Olomouc tak o pár gólů vyhrála zaslouženě.


Vladislav Cik (IHC Tempish Olomouc): Máme to složité s tréninkem, protože nemáme plochu kvůli Alexandrovcům, kteří jsou v Olomouci a naposledy jsme tak trénovali v úterý. Tempo tomu na začátku odpovídalo, ale nakonec se to zlepšilo. Trápí nás i marodka a chybějící hráči. Nakonec jsme ale vyhráli a s výsledkem jsme spokojeni.




13.05.2017 12:00| 8.kolo| Boskovice
IHC Tempish Olomouc
IHC Tempish Olomouc
IHC Uherský Brod
13:7
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Adam Kika, Marek Honza

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:41IHC Uherský Brod -0:1Daniel GazdaJan Heča
02:05IHC Tempish Olomouc-1:1Jaroslav AdolfLubomír Korhoň, David Roupec
04:20IHC Uherský Brod -1:2Jan Heča
04:45IHC Uherský Brod -1:3Milan ŠillerRoman Nesrsta
05:29IHC Tempish Olomouc-2:3Lukáš CikLubomír Korhoň, Stanislav Husák
05:59IHC Tempish Olomouc-3:3Jaroslav AdolfDavid Roupec
10:29IHC Uherský Brod -3:4Jan HečaDaniel Gazda, Dušan Surý
10:49IHC Tempish Olomouc-4:4Pavel HandlDavid Roupec
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:00IHC Uherský Brod -4:5Daniel Gazda
16:38IHC Tempish Olomouc-5:5Lubomír VíchLukáš Cik
17:34IHC Tempish Olomouc-6:5Pavel HandlLukáš Cik
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:08IHC Uherský Brod -6:6Dušan SurýJan Heča
32:45IHC Tempish OlomoucSHG7:6Lubomír KorhoňLukáš Cik
35:13IHC Tempish Olomouc-8:6Lukáš CikLubomír Korhoň, David Roupec
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:19IHC Tempish Olomouc-9:6Lukáš CikDavid Roupec
41:56IHC Tempish Olomouc-10:6Lukáš CikDavid Roupec
42:38IHC Tempish Olomouc-11:6Lubomír KorhoňLukáš Cik
45:45IHC Uherský Brod -11:7Jan Heča
46:04IHC Tempish Olomouc-12:7David RoupecLubomír Vích
47:37IHC Tempish Olomouc-13:7David RoupecLubomír Korhoň