Po Černošicích si zuby na Berounských Medvědech vylámalo i Kladno

Po Černošicích si zuby na Berounských Medvědech vylámalo i Kladno

KLADNO - Černošice sice připravili Berounské Medvědy o neporazitelnost, avšak se sebevědomou hrou Berouna to nijak neotřáslo. Odpoledne se postavili proti domácímu Kladnu a díky první části zápasu si vytvořili náskok tří branek, který postupně navyšovali a Kladnu se vidina vítězství rychle vzdalovala. Především zásluhou výborného výkonu Petra Kafky a jeho jmenovce Šinágla si Beroun dokráčel pro výhru 10:5 a pojistil si první místo extraligové tabulky. (Foto: Petr Hubáček)

Souboj mezi Kladnem a Berounem nabídl pořádnou přestřelku, která odstartovala hned v úvodu. Petr Kafka se ocitl volný na levé straně a umístil puk mezi Altrichterovy betony – 0:1. Hned nato vystřelil ještě Martin Tvrzník k protější tyči a navýšil – 0:2. Po chvíli se ještě dokázal prosadit Tomáš Rubeš, který přidal ke dvěma asistencím i gól – 0:3. Až v závěru snížil Michal Plichta, jenž byl důrazný před brankovištěm – 1:3. Soupeř ale ještě v úvodní části odpověděl a vrátil se do třígólového trháku. Lukáš Popela procedil kotouč zprava kolem bližší tyče – 1:4.

Ve druhé části už si Altrichter navykl na vysoké tempo a připsal si dva vynikající zákroky. Nejprve vychytal Kafku a poté si poradil ještě s prudkou střelou z první. Až po chvíli Berounští překombinovali kladenskou obranu a Tomáš Rubeš rozvlnil síť – 1:5.

Ve třetí čtvrtině měl první nebezpečnější možnost na své holi Kvapil, ani nadvakrát ale Kolingera nepřekonal, po chvíli se ale uvolnil Michal Plichta až před branku, rozhodil gólmana a zakončil do sítě – 2:5. Hosté ale ještě ve druhé dvanáctiminutovce přidali další dva zásahy. Tomáš Rubeš nejprve zkompletoval hattrick – 2:6. Petr Šinágl poté unikl a uklidil puk mezi Altrichterovy betony – 2:7.

Závěrečná část přinesla poněkud sporný moment, když skóroval Petr Kafka, domácí se rozčilovali, že se jednalo o ofsajd. Gól byl však uznán – 2:8. Michal Plichta poté vypálil zpoza obránce a rozvlnil síť potřetí – 3:8. Hosté poté ještě uzavřeli desítku dvěma rychlými brankami. Petr Šinágl se nejprve prosadil z nenápadné situace a vzápětí tentýž hráč dostal puk před odkrytou klec a nezaváhal – 3:10. Domácí se ale s vysokým rozdílem nesmířili a ještě dokázali snížit. Adam Kubík nejprve využil přesilovou hru – 4:10. Vzápětí Adam Kubík zakončil přesně na bližší tyč – 5:10.

Ohlasy po zápase:

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): Nemůžu nikomu upřít snahu, ale máme se ještě co učit. Oni jsou několikanásobní mistři v inlinu, takže nám to tady krásně ukázali.

Petr Kafka (IHC Berounští Medvědi): My jsme měli v nohách těžký zápas, Kladno má v týmu nadějné mladé kluky. Podle toho taky zápas vypadal. Oni asi potřebují nějaký čas na to, aby do toho dorostli tak, jako jsme do toho dorostli my. Za 5 let třeba budou vyhrávat. Je to podle mě dobrá cesta, mně se líbí, že hrají mladí kluci, a fandím jim hodně. Gólman chytal výborně i kluci s košíky hráli dobře na to, že to asi hrají chvilku a jsou mladí. Klobouk dolů před soupeřem, že nastupuje v omlazené sestavě, a přeju jim hodně úspěchů v sezoně. 



13.05.2017 14:00| 8.kolo| Kladno| 44 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Berounští Medvědi
5:10
IHC Berounští Medvědi
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:30IHC Berounští Medvědi-0:1Petr KafkaTomáš Rubeš, Jan Kolinger
02:48IHC Berounští Medvědi-0:2Martin TvrzníkTomáš Rubeš
06:39IHC Berounští Medvědi-0:3Tomáš RubešPetr Šinágl
10:08IHC Čerti Kladno-1:3Michal PlichtaPatrik Balcar
10:50IHC Berounští Medvědi-1:4Lukáš Popela
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:17IHC Berounští Medvědi-1:5Tomáš RubešPetr Šinágl, Petr Kafka
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:21IHC Čerti Kladno-2:5Michal PlichtaPetr Hašek
32:49IHC Berounští Medvědi-2:6Tomáš RubešPetr Šinágl
33:13IHC Berounští Medvědi-2:7Petr ŠináglPetr Kafka, Martin Tvrzník
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:09IHC Berounští Medvědi-2:8Petr KafkaLukáš Popela
38:58IHC Čerti Kladno-3:8Michal PlichtaPatrik Balcar
41:21IHC Berounští Medvědi-3:9Petr ŠináglMartin Tvrzník
42:02IHC Berounští Medvědi-3:10Petr ŠináglPetr Kafka
43:25IHC Čerti Kladno-4:10Adam KubíkMichal Petrák
46:01IHC Čerti Kladno-5:10Adam Kubík