V dalším gólovém představení podlehl Nový Jičín Boskovicím

V dalším gólovém představení podlehl Nový Jičín Boskovicím

NOVÝ JIČÍN - I druhý nedělní zápas nám nabídl pohledné představení. Po jedenadvaceti trefách v úvodním zápase bylo tentokrát k vidění patnáct branek. Nový Jičín však nedokázal navázat na vítězství z prvního nedělního zápasu a tentokrát nezískal po těsné prohře 7:8 s týmem Boskovic ani bod.

Do druhého nedělního zápasu vstoupily lépe Boskovice, které mohly jít již ve druhé minutě do vedení, Kuncek ale gólovou příležitost neproměnil. Skóre se tak nakonec měnilo až ve čtvrté minutě zápasu, když poslal hosty do vedení David Billý. O minutu později však již bylo vyrovnáno, o první branku Nového Jičína se postaral Jan Zahradníček. Jen 18 vteřin po domácím gólu si ovšem Boskovice vzaly své vedení zpět, když se přesně trefil Čestmír Sekanina. Po dalších 22 vteřinách navíc hosté své vedení zdvojnásobili zásluhou Luďka Kuncka. V úvodních minutách zápasu u branky nebyla nouze, což ukázala i osmá minuta hry. Nejprve na jejím počátku snížil na rozdíl jediné branky domácí Pavel Zedník, o malou chvíli později však vrátil dvougólové vedení Boskovicím zpět Čestmír Sekanina. Boskovice navíc mohly přidat další branku v přesilové hře, tu ale nevyužily a po první čtvrtině tak platilo skóre 2:4.

Ve druhé čtvrtině však šli domácí herně nahoru a rychle se vrátili zpět do zápasu. Nejprve se v 15. minutě trefil Pavel Zedník, aby o tři minuty později vyrovnal na 4:4 po krásné kombinační akci Ondřej Kovarčík. Pro Boskovice, které měly zápas skvěle rozehraný, bylo ještě hůře ve 21. minutě. Střelou na bližší tyč se totiž prosadil Michael Chvostek, jenž tak dokonal obrat ve skóre a stanovil těsné vedení domácích uprostřed zápasu, Nový Jičín vedl 5:4.

Jestliže byly první dvě třetiny poměrně vyrovnané, o třetí části hry to říct rozhodně nešlo. Ve 28. minutě se totiž o vyrovnání postaral Čestmír Sekanina, aby přesně o minutu později strhl vedení na stranu Boskovic Niklas Küzler. To navíc nebylo vše. Po vyloučení v domácím týmu využili hosté i přesilovku přesným zásahem Davida Šebka, díky němuž vedli již o dvě branky. Boskovice navíc v závěru třetí čtvrtiny přidaly ještě jednu trefu. Svůj hattrick zakončil ve 35. minutě Čestmír Sekanina, po jehož brance vedli hosté již 8:5.

Nový Jičín se přesto nevzdal a v poslední části hry se mu podařilo zdramatizovat závěr zápasu. Ve 39. minutě se po individuální akci prosadil Ondřej Kovarčík, o tři minuty později pak vsítil kontaktní branku Ondřej Sluštík. Domácí měli navíc v závěru možnost zužitkovat přesilovou hru, to se jim však již nepodařilo a Boskovicím podlehli 7:8.

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): "Opět nám utekl začátek zápasu a museli jsme tak dotahovat nepříznivý výsledek. Rozhodla třetí čtvrtina, kterou jsme absolutně nezvládli. Podali jsme dnes nejhorší výkon v letošní sezóně."

David Billý (HC Boskovice): " Podali jsme dnes výkon doprovázený výborným výkonem rozhodčích."



14.05.2017 18:00| 9.kolo| Jičín| 50 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
HC Boskovice
7:8
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Josef Novotný, Stanislav Cik

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:14HC Boskovice-0:1David BílýČestmír Sekanina, Niklas Külzer
04:29IHC Nový Jičín-1:1Jan ZahradníčekJuraj Jurík
04:47HC Boskovice-1:2Čestmír SekaninaDavid Šebek
05:09HC Boskovice-1:3Luděk KuncekDavid Šebek
07:01IHC Nový Jičín-2:3Pavel ZedníkVít Christov
07:38HC Boskovice-2:4Čestmír SekaninaLuděk Kuncek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:16IHC Nový JičínPPG3:4Pavel ZedníkVít Christov, Robin Gebauer
17:09IHC Nový Jičín-4:4Ondřej KovařčíkJuraj Jurík
20:42IHC Nový Jičín-5:4Michael ChvostekJakub Hruška, Zbyněk Kubičík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:10HC Boskovice-5:5Čestmír SekaninaDavid Bílý
28:10HC Boskovice-5:6Niklas KülzerDavid Šebek
30:04HC BoskoviceSHG5:7David ŠebekPetr Veselý
34:10HC Boskovice-5:8Čestmír SekaninaDavid Šebek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:16IHC Nový Jičín-6:8Ondřej Kovařčík
41:27IHC Nový Jičín-7:8Ondřej SluštíkPavel Zedník, Robin Gebauer