Nový Jičín získal další plný počet bodů, nad Uherským Brodem zvítězil 7:5

Nový Jičín získal další plný počet bodů, nad Uherským Brodem zvítězil 7:5

UHERSKÝ BROD – I poslední zápas sobotního programu nabídl velmi zajímavou podívanou. Proti domácímu Uherskému Brodu se postavili hráči Nového Jičína, kteří chtěli navázat na výborně odehraný zápas proti Zlínu. První branka padla až v samém závěru první čtvrtiny, díky níž se Novojičínští ujali vedení, ale Uherskobrodečtí rychle vyrovnali. Ve třetí části se hostům podařilo odskočit svému soupeři o dvě branky, a domácí poté celý zápas již pouze dotahovali. Po záverečném hvizdu se Novojičínští mohli radovat z druhé sobotní výhry v poměru 7:5.

První čtvrtina zápasu nabídla řadu šancí, ale pouze jeden gól. Hrozili hlavně hosté, ale Chvostkův pokus v tutové šanci mířil mimo. Obrovskou příležitost poslat Jičín do vedení měl Gebauer, ale se zakončením váhal a nakonec nechal vyniknout Chovance v bráně. Čekání na gól prolomil 21 vteřin před koncem čtvrtky Pavel Zedník, který zužitkoval přečíslení tří proti jednomu.

O vedení hosty obral záhy Daniel Gazda, který předvedl krásnou individuální akci. Druhá čtvrtina byla nejvyrovnanější částí zápasu. Domácí držel vynikajícími zákroky Chovanec, dobře se vedlo i Kokešovi na druhé straně. Daniel Gazda v 19. minutě otočil vývoj zápasu, ale ještě do sirény odpověděl, také svou druhou brankou v zápase, jičínský Pavel Zedník.

Favorizovaní Novojičínští zápas zlomili po jeho polovině, když se prosadili dvakrát za sebou. Nejdříve ukázal individuální umění Michael Chvostek, po něm na 4:2 zvýšil Ondřej Kovařčík. Následovala dvě vyloučení Jičínských za sebou a domácí se mohli vrátit do zápasu, jenže přesilovky nesehráli dobře. Hra se začala kouskovat a přibývající čas hrál s Jičínem.

V 35. minutě Daniel Gazda zkompletoval hattrick a vrátil Brod na dostřel jediné branky, ale hosté ani ne za minutu opět odskočili, o což se postaral autor hattricku na druhé straně Pavel Zedník.

Nicméně Uherský Brod to ještě nezabalil a Milan Šiller na začátku poslední části snížil, jenže zbytek zápasu se odehrál v exhibičním tempu. Nejdřív Flok neproměnil tutovku, ale po něm se Michael Chvostek už prosadit dokázal. Další gól přidal Ondřej Šustík. Zápas se spíše dohrával, i když k vidění byla i řada ostrých soubojů. V samém závěru ještě domácí upravili skóre na 5:7 ze svého pohledu. Trefil se opět Daniel Gazda.

Nový Jičín zvítězil v Uherském Brodě 7:5, výraznými tvářemi zápasu byli Daniel Gazda ne jedné, a Pavel Zedník na druhé straně.

Ohlasy po zápase:

Jan Heča (Uherský Brod): „Musím přiznat, že Jičín byl lepší. Po dvou čtvrtinách to bylo celkem vyrovnané, ale potom jsme inkasovali rychlé góly a Jičín to dotáhl."

Kamil Gebauer (Nový Jičín): „Od začátku jsme byli výrazně lepší, než Uherský Brod, ale v poslední době nás trápí proměňování šancí. Je to neskutečné, tentokrát jsme trefili čtyři nebo pět tyček. Nakonec se nám podařilo zápas zlomit. Musím klukům poděkovat."


20.05.2017 14:00| 8.kolo| Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Nový Jičín
5:7
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
11:39IHC Nový Jičín-0:1Pavel ZedníkMichael Chvostek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:32IHC Uherský Brod -1:1Daniel GazdaMilan Šiller
18:10IHC Uherský Brod -2:1Daniel GazdaPatrik Vaněk, Milan Šiller
23:20IHC Nový Jičín-2:2Pavel ZedníkMichael Chvostek, Ondřej Sluštík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:21IHC Nový Jičín-2:3Michael ChvostekRobin Gebauer
26:56IHC Nový Jičín-2:4Ondřej KovařčíkRobin Gebauer
34:23IHC Uherský Brod -3:4Daniel GazdaJan Mikulec
35:20IHC Nový Jičín-3:5Pavel ZedníkRobin Gebauer, Jan Zahradníček
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:33IHC Uherský Brod -4:5Milan ŠillerDaniel Gazda, Radim Budil
40:27IHC Nový Jičín-4:6Michael ChvostekOndřej Sluštík, Pavel Zedník
45:15IHC Nový Jičín-4:7Ondřej SluštíkAdam Flok
47:37IHC Uherský Brod PPG5:7Daniel Gazda