Černošice uspěly ve vyrovnaném utkání proti Brnu až po samostatných nájezdech

Černošice uspěly ve vyrovnaném utkání proti Brnu až po samostatných nájezdech

BRNO - Utkání Stilmat extraligy mezi Brnem a Černošicemi bylo po celý zápas hodně vyrovnané a o vítězi se nerozhodlo ani po třiapadesáti minutách. Ke slovu se tak dostala dovednostní soutěž v nájezdech, ve které měli více štěstí hráči Černošic.

Zápas od začátku měl rychlost a spád. Již po půlminutě hry si šel za podražení sednout domácí Kazlepka. Početní výhody však Černošice nevyužily. Ovšem v čase návratu Kazlepky do hry se trefil Robin Malý, který tak otevřel skóre. Odpověď Brna přišla o dvě minuty později. Zdeněk Kubica výborně nahrál na pravý kruh, kde stál František Kazlepka, který propálil hostujícího brankáře. Černošice měly více ze hry v prvních minutách, ale svůj tlak nedokázali proměnit. V osmé minutě přišel trest pro Malého. Černošice, ale ve svém oslabení dokázaly ujet. Ronald WURM byl hráčem, který blafákem ošálil brankáře a zakončil pod horní tyč. O minutu později se mohl prosadit Mrňa, ale nedokázal trefit prázdnou bránu. Na druhé straně se podařilo vyrovnat dvě minuty před koncem. Zdeněk Kubica obehrál několik protihráčů. Puk poslal na lépe postaveného Jiřího Drobného, který propálil Langera. 


Ve druhé čtvrtině jsme na gól čekali pouze minutu. Po té se trefil David Sem, který dělovkou rozvlnil síť. Jen o několik sekund později se prosadilo zase Brno. V roli nahrávače byl opět Zdeněk Kubica, ten chytře našel iřího Drobného, a ten dokázal puk procpat mezi rukou a tělem do brány. Přesně o minutu později se pro změnu trefily Černošice. Ronald Wurm si vyměnil puk s Markem Loskotem. Druhý jmenovaný po zisku kotouče neváhal, vystřelil přesně a překonal domácího brankáře. Poté přišla smršť gólů. V šestnácté minutě se prosadil Krudenc, když se procpal až k bráně soupeře. O dvacet sekund později se na druhé straně trefil František Kazlepka, ten se střelou zápěstím trefil nad vyrážečku Vybírala. O pět minut později přišly ještě dva slepené branky Brna. O obě branky se postaral Lukáš Skácel. Těsně před koncem první půlky utkání byl vyloučen hostující Růžička z Černošic.

Druhá polovina zápasu začala na rozdíl ostatních čtvrtin v pomalejším tempu. Až v sedmadvacáté minutě se prosadil hostující Robin Malý, který s velkým štěstím dostal puk do sítě. V jednatřicáté minutě byl vyloučen František Kazlepka za sekání. Tento trest hosté využili. Jmenovitě Ronald Wurm. Jeho střela z mezikruží přímo do pravého rohu brány byla nechytatelná. O tři minuty později přišla další gólová smršť. Třiatřicátá minuta hry a bekhendový blafák Václava Krudence, který navýšil vedení o dvě branky. Na druhé straně našel mezeru mezi betony hostujícího brankáře Lukáš Skácel. Poslední slovo však měli opět hosté. Černošice se dostaly do přečíslení. Ronald Wurm, trefil odkrytou bránu a zkompletoval hattrick. 


Poslední dějství opět začala brzkou brankou. Marek Loskot předvedl, že je velice dobrým technickým hráčem. Dokázal přejít přes několik obránců a následně forhendovou kličkou dostal puk do brány. Od této chvíle se však trefovali pouze domácí. Ve třicáté osmé se dokázal prosadit ve vlastním oslabení Jiří Drobný dělovkou od půlky hřiště. Tři minuty před koncem hrálo Brno další oslabení. Ovšem i tentokrát to byli oni, kdo dokázal vstřelit branku. Zdeněk Kubica se dostal do úniku a dokázal ho mazácky zakončit. Po skončení čtvrté čtvrtiny svítil stav 10:10, takže se šlo do prodloužení. Tam to byl velice opatrný boj. Nikdo nechtěl udělat chybu, takže se šlo do nájezdů. Nájezdy lépe vyšly Černošicím. Jediným střelcem nájezdů se stal Marek Loskot, který rozhodl o druhém bodu pro svůj tým. 

Ohlasy po zápase:

Marek Loskot (Černošice): "Byl to těžký zápas, kterému nechyběly branky. Žádný z celků nevedl o více jak dva góly, takže to bylo stále otevřené. Nakonec jsme asi zaslouženě vyhráli v nájezdech. "

Zdeněk Kubica (Brno): "Byl to zápas nahoru a dolů. Padalo hodně gólů, což dokazuje výsledek 10:11. Černošice na konci byly šťastnější a vyhrály v nájezdech."

Foto: Tomáš Paulík.

Fotogalerie

Zobrazit fotografie