Zaznamená 1. liga změnu na postu nejproduktivnějšího střelce?

Zaznamená 1. liga změnu na postu nejproduktivnějšího střelce?

Znovu je tu čas pro druhou nejvyšší soutěž inline hokeje, tedy 1. ligu, v rámci níž všechny fanoušky opět čekají velmi atraktivní souboje. Divize Střed nabídne hned dva hrací dny a pozadu nezůstane ani divize Západ, kde se dva hráči poperou o průběžné vedení v tabulce produktivity. Pojďte se tedy podívat, co Vás čeká. (Foto: Zlata Vostrá)

Divize Střed

Hned dva hrací dny stihne prvoligová divize Střed. Čtvrtek bude ve znamení zápasů odehrávajících se v Poličce a Chrudimi, ke které se v neděli přidá Hlinsko.

Úvodní duel čtvrtečního dvouzápasového programu obstarají celky Poličky a Skutče. Dojde tedy na souboj prvního týmu tabulky s tím posledním. Hráči Poličky prozatím ani jedenkrát nezaváhali, oproti tomu In-line team Skutče zvládl dotáhnout jen jediný zápas do prodloužení, v němž ale nakonec padl. Ostatní ztratil v základní hrací době a s odstupem osmi bodů sleduje příčku před sebou. Ačkoliv Polička vévodí tabulce, nevede ve statistikách střelců. Jejím nejlepším hráčem je Petr Beneš, jehož zdobí 23 bodů (15+8).

Druhý čtvrteční souboj obstarají týmy Chrudimi a Hlinska, tedy sousedící celky v tabulce. Jedno je jasné, pokud Eagles zaváhají, dotáhne se na ně právě Hlinsko. Duel rovněž slibuje střelecké hody, neboť na palubovce uvidíme trojici nejproduktivnějších inline hokejistů. V dresu Hlinka to bude prozatím nejčastěji bodující hráč Pavel Kavalír (32 bodů - 20+12), na opačné straně poté duo Marek Kišš a Jiří Plch, kteří dohromady nastříleli 29 branek. Vzájemný zápas hovoří ve prospěch Hlinska, jehož zástupci zvítězili v devátém kole nad týmem Eagles Chrudim 12:8.

Neděle 11. června zapojí do hry znovu týmy ze čtvrtečního programu. Hlinsko změří své síly s Úhřeticemi, střetne se tedy s druhým celkem tabulky, jemuž se v posledních zápasech velmi daří. I tyto týmy již mají ve statistikách svůj vzájemný duel, který Úhřetice vyhrály 8:4. Hlinsko tedy má svému soupeři co vracet. Velmi výživný duel slibuje i souboj mezi dvěma týmy města Chrudimi, tedy SK IHC Chrudim a IHC Eagles Chrudim.

Program divize Střed


Divize Západ

Pouze duel mezi Lomnicí nad Popelkou a Novou Pakou je na programu ve čtvrtek 8. června. V Lomnici v 19:00 vypukne souboj mezi druhým a třetím celkem tabulky, který také nabídne šanci prozatím druhému nejproduktivnějšímu hráči západní divize posunout se na čelo tabulky. Martin Vašek prozatím nesesadil z trůnu střelců Romana Formánka z Černošic, což se právě ve čtvrtek může změnit.  Druhý čtvrteční zápas mezi B-týmem Roller Stormu Praha a Warriors Praha byl odložen.

Hořovice, Lomnice nad Popelkou a Rakovník a šest zápasů. To je menu naplánované na neděli 11. června. Vedoucí celek tabulky, Roller Storm Praha B, změří síly s druhým i třetím celkem tabulky, což znamená, že bude bojovat o udržení své vedoucí pozice. Lomnici nad Popelkou čeká ještě souboj s Hořovicemi, které mají jistě v plánu pokusit se předskočit Černošice před nimi. Jak se zamíchá tabulka západní divize a kdo se v ní posune nahoru?

Program divize Západ