Hráči Masters oplatili Švýcarsku porážku a zahrají si o titul mistrů světa!

Hráči Masters oplatili Švýcarsku porážku a zahrají si o titul mistrů světa!

Včerejší prohra se Švýcarskem byla zapomenuta. Do semifinálového duelu vstoupili Češi, jako vyměnění. S výborným Pavlíčkem v zádech porazili soupeře s helvetským křížem na prsou 1:0 a zahrají si o zlato.

Včerejší porážka se Švýcarskem byla zapomenuta. Do semifinálového duelu vstoupili Češi, jako vyměnění. S výborným Pavlíčkem v zádech porazili soupeře s helvetským křížem na prsou 1:0 a zahrají si o zlato. 

Prvních 30 vteřin byli Švýcaři lepší, pak už neměli nárok. Na začátku vychytal osamoceného Dienera český brankář, a od té doby začalo na hrací ploše úřadovat jen jedno mužstvo, a to Česko. Švýcarský celek si nevěděl rady se skvěle fungující rozehrávkou soupeře a byl nucen faulovat. Češi měli v přesilových hrách dvě velké šance, ale Müllera dvakrát v krátkém sledu zachránila tyč. V 15. minutě měl Langr na hokejce první gól, ale v poslední chvíli zamířil z bezprostřední blízkosti těsně vedle. S blížícím se závěrem první části si Švýcarsko muselo vzít oddechový čas, protože jejich hra nebyla optimální, ale zbytek poločasu dokázali ustát. 

Do druhé části vstoupili Švýcaři o něco lépe a mohli se dostat do vedení z brejkové situace, ale Schepfer v nabídnuté šanci minul. A jak to ve sportu bývá. Nedá, dostaneš. Ve 24. minutě se Würtherle prokličkoval k mezikruží a střelou k pravé tyči rozvlnil síť. Švýcarsko mělo vzápětí přesilovou hru, ale paradoxně měli první šanci Češi. Vích upaloval sám na gólmana a nedal. Následně dorážel Hanák, ale ten trefil jen gólmana. Vzápětí už ale Čechy zachránila tyč po střele Florineta. 

Ve včerejším utkání dali Švýcaři Čechům dva góly z dvou přesilových her. Dnes v početní výhodě neměli nárok na výborně sehranou defenzívní trojici soupeře, kteří navíc měli podporu v podobě jistého Pavlíčka. Švýcarsko se ve zbývajících minutách snažilo s výsledkem ještě něco udělat, ale nedokázali si vypracovat žádný tlak ani s odvoláním Müllera v poslední minutě. Češi si tak po nejtěsnějším výsledku zahrají po roce opět o nejcennější kov.